Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Photoshop Cursussen Algemeen > Cursus Photoshop Professional
 

Photoshop Cursus Professional

Deze Photoshop cursus is voor meer dan gemiddelde fotobewerking. Maskers, kleurmodi, geschiedenis gereedschappen en vrijstaand maken met het 'Pen' gereedschap en paden horen hier natuurlijk bij.  

Ervaringen en reviews

 • Ik vond dit een fijne cursus. Hij sluit goed aan op wat er al geleerd is en het werken van de pen snap ik nu helemaal.
  Jan. vd B.
 • Deze cursus gaat me veel tijd besparen, heel goed uitgelegd en ik breng alles nu in de praktijk.
  Gerard de S.
 • Deze cursus is perfect als je al veel ervaring hebt met Photoshop. Ik merk wel dat als je niet hier ook de eerdere Photoshop cursussen hebt gevolgd het lastiger is om mee te doen. Een van mijn klasgenoten ploeterde behoorlijk zonder de handigheid die ik zelf wel had. Stiekem wel een opstekertje voor jullie ha!
  Stefan W.
 • Goede sfeer zoals altijd en veel geleerd. Ik kom zeker terug voor de Expert cursus als de financien het toestaan!
  Rosa M.
 • Prima weer, heel veel geleerd.
  Amanda B.
 • Ik had deze cursus nodig voor mijn werk, wij moeten als stylisten vaak moodboards maken. Ik gebruikte al jaren Illustrator maar voor fotocollages is dat wat bewerkelijker. Deze cursus is voor mij perfect gebleken. Bedankt.
  Soraya B.
 • Weer veel geleerd en veel plezier gehad. Bedankt voor de aandacht tussen de lessen door!
  John de B.
 • Goede cursus, leuke sfeer en ontspannen les. Zo zou het eigenlijk overal moeten gaan he. Ik zit nu mijn collega's af en toe bij te sturen!
  Deborah J.
 

Uw Photoshop cursus

Cursus Photoshop Professional

Tijdens deze Photoshop cursus werkt u met professionele gereedschappen en functies. De focus ligt op het verder uitbouwen van vaardigheden zodat u beelden professioneel vrijstaand kunt maken en effectief kunt omgaan met de mogelijkheden die Photoshop biedt om beelden te bewerken.

U gaat werken met paden (werkpaden) en de eerste maskers om elementen te isoleren.

Voorkennis?

Voor deze cursus Photoshop hebt u de kennis nodig uit de eerste Photoshop cursus en de cursus Photoshop Gevorderden.

Cursus Photoshop Professional inschrijving, cursus in Amsterdam
 

Photoshop & Illustrator

Verwerk uw ontwerpen in Illustrator ontwerpen: u kunt uw bewerkte beeldmateriaal hierin moeiteloos integreren. Lees meer informatie over de Illustrator en Photoshop cursus.

Een Illustrator cursus

Als u nog niet weet hoe Illustrator werkt is het handig om te beginnen bij het begin. Vind op onze website informatie over de Illustrator cursus die het beste bij u past.

Photoshop en webdesign

Webdesigner? Met Photoshop maakt u al het nodige beeldmateriaal op maat, brengt u het op kleur en verwijdert u onnodige elementen. Zonder Photoshop zult u als webdesigner minder mogelijkheden hebben om een website precies zo te krijgen als u wilt. Tijdens onze webdesigner opleiding leert u dus ook werken met Photoshop.

Een webdesign cursus

Als u webdesigner wilt worden kunt u beginnen met het leren van code. Code beheersen betekent grip hebben op de layout van websites. Maar er valt heel wat meer te leren dan code. Vind de webdesign cursus die u nodig hebt.

Photoshop en fotografie

De meeste fotografen leren op de fotovakschool werken met LightRoom en krijgen hooguit de basics van Photoshop uitgelegd. Dat is jammer: met Photoshop kunt u uw foto's namelijk net zo goed bewerken als in Lightroom en vaak zelfs beter. Bovendien hebt u erin de mogelijkheid om met lagen te werken en collage's te maken.

Een fotografie cursus

U kunt bij ons ook leren fotograferen. U krijgt les van een vakfotograaf die zijn sporen al heeft verdiend. Lees alles over de fotografie cursus van uw keuze en zelfs over video/film cursussen.

 

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: de verschillende
geschiedenis gereedschappen

Tijdens de eerste les van deze module gaat u leren werken met de vele mogelijkheden om in Photoshop de geschiedenis te 'vervalsen'. Correcties corrigeren, terug in de tijd met speciale effecten: het kan allemaal.

Ook de 'Snapshots' komen aan bod. Deze lijken erg eenvoudig en zijn dat tot u weet wat u er allemaal mee kunt doen. Maar ook de meer complexe mogelijkheden komen aan bod.

Aan het eind van deze les kunt u met verschillende gereedschappen en commando's handig gebruik maken van de mogelijkheden die Photoshop biedt om terug te gaan in de tijd en dat verleden te gebruiken.

Les 2: actie en blending

Deze les is gewijd aan het automatiseren van bepaalde taken. Van eenvoudige taken tot meer complexe taken: u gaat hiermee leren werken.

Daarna komen de overvloeiingsmodi aan de beurt. U gaat leren wat er allemaal mee mogelijk is en dit natuurlijk combineren met gereedschap, commando, laag en heel wat meer.

Aan het eind van deze les weet u hoe u taken aan Photoshop kunt overlaten en kunt u complexe taken beheren en uitvoeren. U weet wat welke modus doet en hoe u de modi slim kunt inzetten voor speciale effecten en resultaten.

Les 3: Kleurmodi

Er zijn in Photoshop verschillende kleurmodi mogelijk. Wanneer u welke modus het beste kunt gebruiken is soms lastig. Tips en trucs komen tijdens deze les aan bod en natuurlijk leert u weer creatieve toepassingen kennen.

Aan het eind van deze les weet u wat welke kleurmodus doet en kunt u bepalen wat voor u het beste werkt en hoe u meer kunt halen uit de diverse modi waarin het bestand kan verkeren.

Les 4: de pen en paden

Tijdens deze les leert u werken met het 'Pen' gereedschap. U gaat Photoshop paden opzetten en gebruiken om elementen vrijstaand te maken. Maar ook de creatieve en andere nuttige mogelijkheden komen aan bod.

Ook komen er bijzondere vormen aan bod. U gaat kijken naar de vele extra's die Photoshop biedt om elementen die u vaak gebruikt op te slaan voor later gebruik. Logo's, kant en klare afgeronde rechthoeken en veel meer komen aan bod tijdens deze les.

Dit is een extra lange les van minimaal drie uur, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Aan het eind van deze les kunt u vanaf nul met de pen elementen vrijstaand maken en kunt u paden slim inzetten voor het maken van selecties en speciale effecten.

Les 5: maskers

Tijdens deze les gaat u kennis maken met maskers. Twee soorten nuttige maskers komen aan bod en u zult op slimme en creatieve wijze maskers kunnen gebruiken en inzetten. Maskers schelen een hoop in tijd en bieden extra mogelijkheden om selecties te maken.

Aan het eind van deze les kunt u maskers inzetten om slimme selecties te maken en weet u hoe u maskers kunt gebruiken om selecties en elementen op te slaan voor later gebruik.

Les 6: animeren

Tijdens de laatste les gaat u animeren. U gaat allerlei vaardigheden uit de eerdere modules combineren om animaties te maken en op te slaan. Vrijwel alles wat u leerde kan worden gebruikt in een animatie.

Na deze les kunt u vanaf nul elementen animeren en een totale animatie maken die u bovendien kunt optimaliseren en voorzien van vele extra's die u eerder leerde.

Les 7: de toets

Tijdens deze les krijgt u diverse opdrachten om uw kennis te toetsen. De toets bevat een concrete opdracht die u dient uit te voeren.

Aan het eind van deze module kunt u met paden werken en kunt u beelden met paden vrijstaand maken. U weet hoe u maskers kunt gebruiken, hoe u de geschiedenis slim kunt inzetten en hoe u diverse kleurmodi en overvloeimodi kunt gebruiken voor bijzondere resultaten. Als u nog meer wilt leren kunt u kiezen voor de cursus Photoshop Expert.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

 

Volgende startdatum

 

Cursus is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Anderhalve maand training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Cursusduur

In een groep

Zeven weken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Een speciaal schema is mogelijk.

Lesduur

In een groep

6 blokken van 2
en 1 blok van 3 uur.

Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

6 blokken van ± 1.45
en 1 blok van ± 2.45 uur.

De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

Groepscursus

€   875,00 exclusief BTW
€1058,75 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 1195,00 exclusief BTW
€ 1445,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 1695,00 exclusief BTW
€ 2050,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven