Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013 Illustrator artwork

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home >Illustrator Cursus Algemeen > Illustrator Opleiding
 

Adobe Illustrator opleiding

Tijdens deze Illustrator opleiding van 21 weken leert u vanaf nul tekenen en illustreren. Kleur, overtrekken, maskers, drukklaar maken: deze opleiding is voor elke grafisch vormgever, logomaker, en stylist onmisbaar.  

Ervaringen en reviews

 • Wat is Illustrator toch een mooi programma. Vanaf het begin was ik verkocht en ik heb mijn single cursus omgezet in de opleiding. Alles aan deze opleiding is perfect.
  Antoine de D.
 • Ik wilde graag Illustrator leren om logo's te ontwerpen en interfaces te maken voor websites en apps. En dat is gelukt. Ik gebruik Illustrator nu elke dag en heb geen seconde spijt van deze opleiding. Hij is de investering meer dan waard. Ik ben erg content.
  Nadia J.
 • Deze opleiding heeft mijn werk een nieuwe impuls gegeven. Ik werk in de mode en heb nu meer taken dan eerst wat mijn werk veel leuker maakt. Ik maak niet meer alleen moodboards maar lever ook de meer technische tekeningen aan. Extra bonus... daarvoor mag ik dus ook reizen... Echt een aanrader deze opleiding!.
  Rosita L.
 • Ook als je al veel weet van Illustrator is deze opleiding een slimme zet. Ik werkte er al jaren mee maar ja, je gebruikt dan gewoon wat je moet gebruiken. Ik kan nu veel meer buiten mijn box denken en gebruik veel meer functies en gereedschappen. Ik ben heel tevreden en raad iedereen deze opleiding aan.
  Noelle K.
 • Deze opleiding was voor mij perfect. Ik heb alles geleerd wat ik wilde leren. En meer. Bedankt.
  Ruben S.
 • Ik ben heel tevreden over alles. De sfeer was altijd goed en relaxt, de uitleg duidelijk en het materiaal is dik in orde.
  Bart vd O.
 • Wat ben ik blij dat ik dit allemaal heb geleerd. Ik weet nog niet wat ik ermee ga doen maar ik heb het gevoel dat ik alle kanten op kan. Bedankt!
  Brigitte de S.
 • Deze opleiding betekent veel werk. Je krijgt huiswerk en opdrachten en als je je diploma wilt moet je je huiswerk in leveren. Ik vond het huiswerk veel maar wel te doen. En vooral: het was allemaal heel leuk! Slimme opdrachten waardoor je alles snel leert integreren. Je leert combinaties met wat je al geleerd hebt. Echt een superopleiding. Niet als je niet de tijd hebt om te oefenen maar dan ga je ook geen opleiding doen, toch?
  Carla B.
 • Ik ben heel tevreden met deze opleiding. De groep was niet te groot en alles werd goed uitgelegd. Ik zou niet aarzelen nog een cursus bij jullie te doen.
  Ramon C.
 • Wat heb ik een plezier gehad tijdens deze opleiding. Ik deed hem puur voor mezelf. Maar ondertussen is er veel gebeurd en heb ik al wat opdrachten gehad. Ik houd je op de hoogte!
  Nonna de J.-C.
 • Prima opleiding, alles perfect, ik ben tevreden.
  Sven de G.
 

Uw Illustrator opleiding

Complete opleiding van 21 weken

Deze opleiding leert u vrijwel alles wat in Illustrator mogelijk is. U werkt met lagen, kleur, paden en tekengereedschappen. U maakt illustraties, kleurt artwork om, gebruikt maskers en tekst. U leert professioneel overtrekken met het 'Pen' gereedschap en meer.

Aan het eind van deze opleiding weet u welk gereedschap geschikt is voor het resultaat dat u voor ogen hebt en maakt u slimme combinaties voor verrassende effecten en uw eigen stijl.

Voorkennis?

Deze Illustrator opleiding begint u bij het begin. U hebt geen ervaring nodig om mee te doen.

Adobe Illustrator Opleiding, inschrijven

Illustrator opleiding, complete opleiding, leer illustreren met Illustrator, maak logo's en ontwerpen

 

Illustrator & Photoshop

In de praktijk zult u Illustrator vaak combineren met Photoshop. Het is raadzaam beide programma's te leren kennen. Lees hier wat u tijdens de Photohop cursussen kunt leren.

Photoshop cursus

Kijk op deze pagina voor meer informatie over de Photoshop cursus die het beste bij u past.

Opleiding, korte inhoudsopgave

 

Blok een

Les 1: de eerste ontwerpen

Tijdens deze les gaat u werken met diverse kleuren en vormen en goed leren kijken naar de objecten om u heen. Ook cursisten die vinden dat ze 'niet kunnen tekenen' steken hier veel van op. U gaat werken met groepen en verschillende invullingsmogelijkheden. U leert kijken naar hoe u elementen slim kunt combineren om meer te suggereren dan er eigenlijk is. Bovendien gaat u elementen op het artboard leren ordenen om zo evenwichtige layouts te kunnen maken.

Cursus Illustrator artwork, illustratie in Illustrator

Na deze les kunt u onder andere elementen ordenen en verdelen maar u kunt ook al presentaties maken en slim kijken naar de opbouw van elementen om u heen: de basis voor echt tekenen wordt gelegd.

 

Les 2: lagen en tekenen

Tijdens deze les gaat u kennis maken met de eerste tekengereedschappen. Er zijn er in Illustrator heel wat, dit is de eerste reeks. U gaat intuitieve tekeningen leren maken, illustraties uit de vrije hand. U leert waar u op dient te letten en wanneer welk gereedschap handig is.

U gaat ook met lagen werken. De lagen zijn in Illustrator erg handig en helpen u om uw artwork te structureren. Slim omgaan met lagen zal een hoop zorgen schelen maar de kunst is om ze slim in te zetten en alle trucs te leren.

Illustrator cursus illustratie, tekenen in Illustrator

Na deze les kunt u met de tekengereedschappen werken om vrije illustaties te maken. U kunt uw artwork organiseren en slim met lagen werken.

 

Les 3: paden combineren en transformeren

Tijdens deze les van deze Illustrator cursus leert u met diverse transformatiegereedschappen werken. U kunt objecten in Illustrator op vele manieren transformeren. En al deze manieren hebben zo hun trucs.

U gaat bovendien werken met samengestelde en gesplitste paden. U kunt op die manier artwork maken dat een geheel lijkt te vormen maar toch uit afzonderlijke elementen bestaat wat voor bijvoorbeeld logo's ideaal is.

Cursus Illustrator artwork, logo, ontwerpen, tekenen in Illustrator

Aan het eind van deze les kunt u uw artwork op meerdere manieren transformeren en leert bijzonder handige trucs die uw productiviteit zullen verhogen.

 

Les 4: kleuren en omkleuren

Tijdens deze spannende les gaat u leren hoe u kleuren slim kunt aanpassen. Snel een totaal ontwerp een andere kleur geven of een andere kleursfeer gebruiken? Het kan allemaal. Een aantal kleuren in een keer samen aanpassen, kiezen voor twee kleurendruk of werken binnen een speciaal samengesteld bedrijfspalet? Allemaal mogelijk in Adobe Illustrator en u leert het tijdens deze les.

Cursus Illustrator tekening, overtrekken in Illustrator

Aan het eind van deze les kunt u snel presentaties omkleuren en een ontwerp in meerdere kleuren presenteren. Ideaal voor u en uw klant.

 

Les 5: maskers gebruiken

In Adobe Illustrator zult u al snel merken dat bepaalde elementen uitsteken of dat u een deel van uw ontwerp niet wilt zien. Met maskers kunt u dit oplossen. Er zijn verschillende soorten maskers en het is natuurlijk fijn om te leren wanneer u welk masker het beste kunt inzetten. Bovendien zijn er met maskers bijzonder nuttige trucs te bedenken. U leert alles tijdens deze les.

Illustratorcursus tekening, tekenen in Illustrator

Na deze les kunt u maskers in Illustrator gebruiken voor bijzondere resultaten. U kunt dit in de praktijk ook direct gebruiken voor het maken van etiketten, labels en heel wat meer.

 

Les 6: tekst en bijzondere transformaties

Tijdens deze les gaat u met tekst leren werken. Alles wat u hierover moet weten komt aan bod: tekst in een kader, uit een kader, op een pad, langs een pad. U kunt zelfs tekst in zelfgetekende elementen plaatsen.

U gaat ook met grafieken werken en met bijzondere transformaties. De les wordt afgesloten met speelse en creatieve mogelijkheden in Illustrator.

Na deze les kunt u grafieken invoegen en complete layouts maken met tekst. U kunt tekst combineren met beeldmateriaal voor het ontwerpen van een poster, flyer of visitekaartje. U kunt bovendien ontwerpen op creatieve manieren transformeren voor spetterende resultaten.

 

Les 7: toets

U kunt deze tussentijdse toetsles ook volgen aan het eind van de opleiding, zo weet u zeker dat u voldoende hebt geoefend.

 

Blok twee

Les 1: het 'Pen' gereedschap

Tijdens deze les gaat u kennis maken met het 'Pen' gereedschap. Dit is het meest lastige maar ook het meest belangrijke gereedschap in Illustrator. Zonder de pen komt u niet ver: u hebt het nodig om te overtrekken en om bestaande paden te verfijnen. De pen wordt gebruikt voor het maken van logo's. En voor het digitaliseren van schetsen. Tijdens deze les leert u dit.

Na deze les kunt u werken met de pen. U kunt vanaf nul een pad opzetten en gaat deze week oefenen en speciale opdrachten uitvoeren om de slag te pakken te krijgen.

 

Les 2: overtrekken met de pen

De vorige week leerde u werken met de pen. Maar overtrekken is een vak apart. Deze week gaat u hier dus goed naar kijken. U gaat samen met uw medecursisten overtrekken waarbij u tips en trucs leert tijdens de les. Voor het huiswerk gaat u ook overtrekken, compleet met extra's.

Na deze les kunt u schetsen en elementen uit foto's overtrekken. Dit is een perfecte les voor mensen in de mode en voor architecten.

Les 3: opslaan voor diverse media

Tijdens deze les van uw Illustrator cursus gaat u leren waar u op dient te letten als u diverse bestandstypen wilt opslaan. U gaat bovendien werken met kleurpaletten en speciale exportmogelijkheden verkennen. Het ene doelmedium is immers het andere niet, u leert waar u op dient te letten.

Tijdens deze extra lange les gaat u bovendien een bijzonder extraatje leren: u gaat een animatie maken met behulp van Illustrator. Deze functie leert u tegelijk een paar wel heel handige extra's.

Aan het eind van deze les kunt u een goede keuze maken bij het opslaan voor diverse media.

 

Les 4: actieve mogelijkheden

Tijdens deze les gaat u aan de slag met speciale opbouwtechnieken in Illustrator. U gaat paden verbinden en samenstellen en werken met gesimuleerde combinatieelementen die LivePaint en LiveTrace bieden. U hebt voldoende kennis opgebouwd om hier van te kunnen profiteren: de resultaten zullen dus goed bewerkbaar zijn. Verborgen tips en trucs zullen het werken met deze functies bovendien extra leuk maken.

Aan het eind van deze les kunt u allerlei elementen samenstellen en zo een mooi geheel maken.

 

 

Les 5: de effecten

Tijdens deze les van uw Illustrator cursus gaat u kennis maken met de effecten van Illustrator. Hoewel de effecten wel heel eenvoudig lijken hebben ze zeer veel verborgen trucs in hun mars. U leert alles tijdens deze les én slimme instellingen om ervoor te zorgen dat uw ontwerpen ook beheersbaar blijven. Want het kan er dan wel leuk uitzien, het moet ook drukbaar en/of verwerkbaar zijn. Zo zult u in de praktijk niet onnodig uren bezig zijn met een ontwerp dat niet deugt.

Aan het eind van deze les kunt u een goede keuze maken bij het werken met effecten en zult u ze met een gerust hart kunnen inzetten voor bijzondere ontwerpen.

 

Les 6: Symbolen en 3D

Tijdens deze spannende les gaat u leren hoe u met symbolen werkt. Symbolen vormen een krachtig extra in Illustrator. Met symbolen kunt u bijvoorbeeld bibliotheken aanmaken waarin u bomen, bloemen, mouwen, zakken, kragen en heel wat meer ontwerpt voor hergebruik. U gaat leren waarop u moet letten en natuurlijk leert u ook trucs om wel heel bijzondere extra's voor elkaar te krijgen.

U gaat ook kennismaken met sjablonen en speciale lagen binnen Illustrator zodat u documenten en elementen kunt opslaan voor delen en hergebruik op diverse platforms.

Na deze les kunt u met symbolen werken en bestanden koppelen aan een archief met elementen die u wilt hergebruiken.

 

Les 7: toets

U kunt ook deze tussentijdse toets aan het eind van de opleiding afleggen als u liever doorgaat en meer tijd wilt hebben om alles te integreren.

 

Blok drie

Les 1: Pantone, bijzondere kleuren
En beeldmateriaal special

Tijdens deze les gaat u kennis maken met bijzondere kleuren als Pantone. Ze lijken zo makkelijk maar er zitten veel extra mogelijkheden in Illustrator. De kunst om Pantone te gebruiken leert u tijdens deze les. Zin en onzin en bovendien van alles over speciale kleuren en instellingen.

U gaat ook leren werken met beeldmateriaal. Dit lijkt zo gemakkelijk maar er zitten addertjes onder het gras. Tijdens deze leuke les leert u ze kennen en herkennen zodat geen enkel probleem kan ontstaan.

Na deze les kunt u efficiënt met Pantone werken en kunt u zelf bijzondere kleuren opslaan en gebruiken. Een wel heel verrassende kijk op kleur en hun drukbaarheid en bovendien speciale instellingen voor als u met beeldmateriaal in Illustrator werkt.

 

Les 2: realistisch overtrekken
en bijzonder transformeren

U hebt al leren werken met de pen. Maar realistisch overtrekken is een vak apart. Tijdens deze les leert u bijzondere technieken om dit voor elkaar te krijgen.

Na deze les kunt u specialistische technieken inzetten om fotorealistisch over te trekken.

 

Les 3: Overvloeien en vervloeien

U gaat tijdens deze les leren hoe objecten op bijzondere wijze op elkaar kunnen inspelen en zo elkaar's uiterlijk kunnen beinvloeden. U gaat kennis maken met overvloeiingsmodi, leren wanneer ze wel en niet mogen worden gebruikt en trucs leren om ze te gebruiken wanneer het 'eigenlijk niet mag'.

U gaat bovendien werken met speciale commando's om objecten samen te laten werken om nieuwe vormen te laten ontstaan en deze slim gebruiken. Zo kunt u hele reeksen plaatsen in oplopende kleuren of vormen wat bijzonder handig is voor illustraties met repetitieve elementen als bomen, knopen en zelfs elementen als tegels, lantarenpalen en in raster opgemaakte teksten.

Aan het eind van deze les kunt u objecten met elkaar combineren in kleur en uiterlijk en weet u hoe u commando's kunt gebruiken voor het maken van schalend, repeterend artwork.

 

Les 4: uw eigen stijl

Tijdens deze les gaat u aan de slag met de opties die Illustrator biedt om objecten snel een bepaald uiterlijk te geven. Maar het wordt er natuurlijk alleen maar leuker op als u precies weet wat u moet doen om dit net even wat bijzonderder te maken. Uw eigen stijl drukken op ontwerpen geeft uw artwork niet alleeen een speciaal uiterlijk maar zorgt ook voor consistent opgemaakte ontwerpen.

Aan het eind van deze les kunt u allerlei elementen voorzien van consistente kenmerken en kunt u deze bovendien combineren.

 

Les 5: werken met perspectief

Werken in perspectief is een lastig klusje. Maar niet in Illustrator. In Illustrator kunt u uw kennis van ontwerpen, zoals tot nu toe opgedaan, combineren met het werken in perspectief. Vaardigheden die u tijdens de eerste en Gevorderden Illustrator cursus leerde komen tijdens deze les niet alleen van pas: u zult niet zonder kunnen.

Aan het eind van deze les kunt u een goede keuze maken bij het werken met effecten en zult u ze met een gerust hart kunnen inzetten voor bijzondere ontwerpen.

 

Les 6: drukwerk en preflight

Tijdens deze les gaat u leren hoe u een document drukklaar aanlevert en wat de valkuilen kunnen zijn als u een document opmaakt.

U gaat stap voor stap knelpunten na en lost ze op. U ontvangt een checklist die u kunt gebruiken voor uw eigen bestanden zodat alles wat u ontwerpt er in druk precies zo uit komt te zien als u voor ogen hebt.

Na deze les kunt u uw ontwerpen in perfecte staat aanleveren bij de drukker. Zo zal uw met zorg opgemaakte ontwerp precies zo afdrukken als u wilt.

 

Les 7: examen

Tijdens deze les krijgt u een paar opdrachten uit te voeren. U gaat dus maskeren, werken met samengestelde vormen, bijzondere transformaties en natuurlijk met tekst.

Voor dit examen hebt u de twee toetsen af te leggen, daarna kunt u aan de slag.

Als u de twee toetsen en het examen met goed gevolg aflegt en bovendien tijdens de cursus voldoende huiswerk hebt ingeleverd kunt u uw certificaat mee naar huis nemen.

Afsluitend project

Na deze drie blokken en de toetsen krijgt u een speciaal afsluitend project uit te voeren. Dit is uw centrale examen waarin u al uw nieuwe vaardigheden nodig zult hebben.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

 

Volgende startdatum


Opleiding is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Anderhalve maand training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

opleidingsduur

In een groep

De opleiding bestaat uit 18 blokken van 2 en 3 blokken van 3 uur. Deze blokken nemen dus een dagdeel in beslag. Elke week start de les op dezelfde tijd.

Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

U kunt zelf een scholingsschema samenstellen.

Lesduur

In een groep

18 blokken van 2
en 3 blokken van 3 uur.

Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

18 blokken van ± 1.45
en 3 blokken van ± 2.45 uur.

De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Opleidingstarief

Groepsopleiding

€ 2.495,00 exclusief BTW
€ 3.018,95 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke opleiding

€ 3.495,00 exclusief BTW
€ 4.22895 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Persoonlijke
gereserveerde opleiding

€ 4.895,00 exclusief BTW
€ 5.922,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven