Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Fotografie en Video cursus algemene informatie > Fotografie Cursus
 

Fotografie cursus

Van de vaste fotograaf voor o.a. de NoordZuidlijn en cameraman voor programma's als Opium leert u onder andere portretfotografie. Belichting, diafragma, witbalans... Alles voor kundig én creatief fotograferen.  

Ervaringen en reviews

 • Ik begrijp mijn camera! En dat is al heel wat. Maar verder ook nog geleerd om ermee heel mooie foto's te maken. Ik heb mijn foto's op Flickr geplaatst, linkje heb je nu he?
  Peter B.
 • Voor mijn eigen bedrijf heb ik regelmatig foto's nodig van onze producten. De kosten van een fotograaf waren wel wat aan de hoge kant. Ik maak de foto's nu dus ook zelf. Ik wil wel graag ook Photoshop erbij doen zodat ik mijn producten kan uitsnijden. Jullie zien me terug!
  Ronald K.
 • Ik kan mijn camera nu instellen waar ik hem voor nodig heb. Dus diafragma en alle andere instellingen. Heel veel geleerd.
  J.K.
 • Spannend hoor met deze nieuwe docent. Haha! Wel heel leuk en zo mooi dat hij ook uitstapjes maakte naar bijvoorbeeld filmen en zo. Dat maakt deze cursus compleet, ik kan alles wat ik heb geleerd direct gebruiken.
  Karin vd W.
 • Technische cursus maar ook veel eigen creatieve input. Wat ik de kracht vond was dat alles goed wordt uitgelegd. Omdat de cursus nieuw was wist ik niet hoe hij zou uitpakken maar ik had goede ervaringen met twee webdesign cursussen. En ik raad deze cursus ook aan iedereen aan die gewoon goede foto's wil leren maken.
  Rianne S.
 • Goede cursus, ook ik ben tevreden. Alles geleerd om me de komende tijd met fotograferen bezig te kunnen houden.
  Emma S.
 • Ik ben tevreden over deze cursus omdat ik alles wat nodig is heb geleerd om goede foto's te maken. Het is geen fotovakschool maar die had ik niet nodig en wat ik leerde is concrete kennis over mijn eigen (!) toestel en ook waar je op moet letten tijdens fotograferen. Plus verschillende soorten foto's maken en belichting, opstellingen maken. Ik ben echt heel tevreden!!!
  Radika M.
 • Fotograferen leek me heel leuk. Dus ik deed deze cursus. Ik was de jongste in de groep maar dat vond niemand erg. Bedankt aan mijn leraren.
  Floris S.
 • Oh zo leuk! En zo nuttig om alles uit mijn camera te kunnen gebruiken. Ik had geen idee wat sommige functies deden maar nu snap ik het. Ik kan mijn toestel instellen en precies op de goede manier om bepaalde effecten te krijgen. Ik wil nu ook Photoshop gaan leren!
  Benthe J.
 • Ik raad iedereen die graag foto's maakt aan om deze cursus te doen. Voor mijn eigen webshop moest ik mooie productfoto's maken. Een fotograaf was mij te duur. Ik maak de foto's nu zelf en heb er veel plezier van.
  Patricia M.
 

Uw fotografie/video cursus

Fotografie cursus

U maakt tijdens deze cursus allereerst kennis met uw eigen fototoestel zorgt ervoor dat alle instellingen duidelijk zijn. Daarna werkt u met specifieke onderdelen van fotografie. U leert camera instellingen, belangrijke functies en waar u op let tijdens fotograferen.

Tijdens de lessen wordt een onderdeel van fotografie belicht, deze wordt uw uitdaging van de week. En natuurlijk is er ook veel tijd voor vragen en het geven van tips.

Voorkennis?

U hebt voor deze cursus geen voorkennis nodig maar natuurlijk wel een eigen fototoestel.

Professioneel fotograferen

Tijdens deze fotografiecursus krijgt u les van twee docenten: een professioneel fotograaf, fotoverslaggever en cameraman in Hilversum en een grafisch ontwerpster die alles kan vertellen over compositie, kleur en het uiteindelijke bestand (uw foto).

Fotografie & Photoshop

Fotograferen is bijna niet los te maken van het bewerken van foto's. Als u mooie foto's maakt zult u ze waarschijnlijk willen bewerken, er fotocollages mee maken of ze (laten) gebruiken in een ontwerp voor een brochure of website. Als u meer wilt dan alleen uw beelden optimaliseren en u ook creatieve en specialistische fotobewerking wilt bent u beter af met Adobe Photoshop.

Cursus Photoshop

Als u foto's maakt zult u ze vaak ook willen bewerken, alleen al om achtergronden te verwijderen of uw opnames in collages te gebruiken. Tijdens een cursus Photoshop leert u dat allemaal. U zet uw eigen foto's om in bijzondere fotocollages en voorziet ze van tekst en andere beelden. U maakt combinaties van uw eigen foto's, werkt met lagen en past natuurlijk van alles aan als belichting, scherpte, kleur en toon. Restaureren en retoucheren? Alles is mogelijk in Photoshop.

 

 

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: uw eigen camera

Tijdens de cursus gebruikt u uw eigen fototoestel. Kent u dat toestel eigenlijk wel? Waar zit welke functie? Wat betekent dat ene knopje en wat doet dat andere? Welke bestandsformaten kunt u opslaan en wat is het verschil?

Tijdens deze les worden camera's vergeleken en krijgt u tips. En huiswerk.

Les 2: Sluitertijd en diafragma

Tijdens deze les voert u opdrachten uit om grip te krijgen op sluitertijd en diafragma. Wat zijn dit en wat doen ze?
U werkt met het histogram om zoveel mogelijk informatie te krijgen over wat u wilt fotograferen.

Les 3: compositie en licht

Deze les is gericht op het ontwikkelen van gevoel voor compositie.
Ook licht komt aan bod: wat zijn de verschillende lichtbronnen en wat is hun effect? Hoe kunt u licht gebruiken en slim omzeilen? Tips en trucs passeren de revue.

Les 4: objectieven

Wat is een objectief? Wat doet het? Wat zijn de soorten en wanneer u gebruikt u welk objectief? De verschillende soorten objectieven worden besproken en u experimenteert met objectieven, instellingen en onderwerpen.

Les 5: studio opstelling voor portretfotografie

Tijdens deze les ligt de nadruk op het maken van portretfoto's. Waar let u op bij portretfotografie? Wat is de juiste belichting? Gebruikt u een flits en zo ja: hoe? Wat zijn studioflitsers en hoe gebruikt u ze op een goede manier?

U gaat met een studioopstelling kennis maken en deze gebruiken voor het maken van portretten.

Les 6: landschap, natuur en reis

Het fotograferen van landschappen en het maken van reisfoto's is een vak apart. U leert handige instellingen en hoe u de onderwerpen zo goed mogelijk tot hun recht laat komen.

Bij het fotograferen van de natuur komt altijd het maken van macro-opnames om de hoek kijken. Tijdens deze les gaat u deze dus ook leren maken.

Na de theorie volgt de praktijk: u gaat met de docenten het veld in om met het bovenstaande te experimenteren.

Les 7: Avond en nacht

Deze les is gewijd aan het maken van opnames in situaties met weinig licht. U gaat concreet aan de slag met sluitertijd, bulb (oneindige sluitertijd) en speciale trucs.

Als de cursus in de avond plaats vindt is er daarna leuk om de opdrachten in het veld uit te voeren.

Les 8: stillevens

Stillevens vastleggen is een vak apart. En de onderwerpen zijn legio: u kunt denken aan eenvoudige alledaagse voorwerpen, 'toevallig' bij elkaar geraapte objecten maar ook aan het fotograferen van gerechten en productfotografie.

Natuurlijk gaat u tijdens deze les ook weer concreet aan de slag met diverse opdrachten en is er tijd om te experimenteren en vragen te stellen.

Les 9: foto's bewerken

Uw foto's maken is het begin: u zult ze erna vast willen bewerken. De kleur net even wat helderder maken, de belichting iets aanpassen... Dat kan natuurlijk allemaal als de kwaliteit van de foto goed genoeg is.

Foto's kunnen in verschillende programma's worden bewerkt. Een bekende is Lightroom maar hierin kunt u alleen de foto's optimaliseren. Het maken van fotocollages en creatieve dingen met uw foto's doen is echter ook wel heel leuk. Deze les gaat u kennis maken met Photoshop en elementen uit uw foto's vrijstaand maken en combineren met anderen.

Als u door wilt met Photoshop lees dan meer over een cursus Photoshop. Na het volgen van deze fotografiecursus krijgt u voor een Photoshopcursus naar keuze € 75,00 korting.

Les 10: uw eindproject

Voor uw eindproject kiest u in overleg met de docent een onderwerp dat u na aan het hart ligt en maakt u een serie foto's. Deze foto's zullen aan bepaalde eisen moeten voldoen: u leert alles tijdens de les.

 

 

Cursus inschrijving

 

Fotografie & video cursussen tijdelijke
Stop in 2019

 

Volgende startdatum

Deze cursus wordt op inschrijving extra ingeroosterd. Als u zich inschrijft wordt in overleg een startdatum afgesproken. Deze wordt op de website gepubliceerd zodat anderen zich kunnen inschrijven en u ontvangt vervolgens de factuur.

Cursus is inclusief

Lesmateriaal met theorie en stappen
Huiswerk en extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Anderhalve maand training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Opleidingsduur

In een groep

9 wekelijkse lesblokken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

U kunt zelf een scholingsschema samenstellen.

Lesduur

In een groep

9 blokken van 3 uur.
Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

9 blokken van ± 2.30 uur.
De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Opleidingstarief

Groepsopleiding

€ 1095,00 exclusief BTW
€ 1324,95inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 1395,00 exclusief BTW
€ 1687,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 1795,00 exclusief BTW
€ 2292,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven