Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

 

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Vorige pagina Wat houdt een cursus in?
 

Wat houdt een cursus in?

Ik dacht 'ik doe even een cursus' maar dat viel tegen. Of eigenlijk: mee! Het was veel werk maar juist door de extra opdrachten en de persoonlijke correcties van mijn eigen werk leerde ik meer dan ik verwachtte.  

 

Vragen

Een cursus volgen
De cursusduur
Cursusdag en cursustijd
Huiswerk en extra opdrachten
Huiswerk inleveren en huiswerktijd
Tussentijds extra hulp
Ons lesmateriaal
Een les niet kunnen komen
Wat voor cursisten komen hier?

Een cursus volgen

Als u bij CreativePark een cursus volgt zult u een paar weken (of zelfs maanden) intensief bezig zijn met wat u wilt leren. U gaat aan de slag volgens een bepaald stappenplan waarin uw creatieve proces optimaal wordt geprikkeld. Maar ook kennis van de techniek staat bij ons hoog in het vaandel en het is de kunst om deze techniek te gebruiken voor verrassende, creatieve resultaten. Daarom gaat u niet alleen verplichte opdrachten uitvoeren maar bent u ook vrij om zelf alles te maken en bewerken wat u leuk vindt. Dit met extra steun in de rug van uw docent, de hele cursus lang en meestal zelfs gedurende wat bonusweken extra.

De cursusduur

De duur van de cursus is afhankelijk van de cursus zelf. Er zijn cursussen van zeven weken maar ook kortere en langere cursussen. En natuurlijk zijn er ook complete opleidingen.

De cursusdag en cursustijd

Elke week hebt u les op dezelfde dag. Als de cursus op een dinsdag begint hebt u alle verdere lessen ook op de dinsdag les. Het is mogelijk dat de les door een feestdag op een andere dag wordt gepland.

Elke les is ook op dezelfde tijd. In veel cursussen zit één langere les: die les begint op dezelfde tijd en eindigt een uur later of begint een uur vroeger en eindigt op dezelfde tijd. Meestal wordt dit met de cursisten besproken om de meest passende oplossing te vinden.

Huiswerk en extra opdrachten

Het huiswerkgedeelte is voorzien van verplichte en niet verplichte opdrachten en zijn als zodanig duidelijk gemarkeerd. Het verplichte huiswerk dient u in te sturen als u het certificaat wilt ontvangen. De extra opdrachten kunt u maken als u tijd en zin hebt. Meestal zien we heel wat huiswerk binnenkomen.

Huiswerk inleveren, huiswerktijd

Huiswerk maken...

Wij verwachten van u dat u het huiswerk inlevert maar mocht het niet mogelijk zijn: geen paniek. Het is niet verplicht (tenzij u het diploma of certificaat wilt halen). De bedoeling is dat het huiswerk minimaal 24 uur voor de volgende les wordt ingezonden zodat ernaar gekeken kan worden. En natuurlijk is het wel zo dat u van eventuele correcties van uw werk veel leert.

Huiswerk tijd

Over het algemeen bent u gemiddeld zo'n 8 uur per week kwijt aan het uitvoeren van het huiswerk. Cursisten met een drukke baan hebben niet altijd die mogelijkheid en concentreren zich dan op de belangrijkste opdrachten. Dit wordt duidelijk tijdens de les aangegeven. Cursisten met meer tijd besteden meestal nog meer tijd aan het uitvoeren van het huiswerk en bedenken zelf opdrachten.

Omdat bij veel cursussen per les zo'n 50/80 of meer pagina's aan lesmateriaal zit (dat tijdens de les ook vaak wordt gebruikt) wordt dit tijdens het huiswerk maken doorgenomen. Ook dit neemt natuurlijk tijd in beslag.

Tussentijds Extra hulp

Tussen de lessen door bent u verzekerd van hulp. U kunt bellen en mailen als u vastzit en er niet uitkomt en ook bestanden insturen zodat er snel naar gekeken kan worden. Zelf puzzelen om eruit te komen is natuurlijk een mooi teken van inzet maar soms is het handiger even om hulp te vragen zodat u snel doorkunt met de opdrachten en leuke extra's.

Lesmateriaal

Ons lesmateriaal is onze trots. Het is in 10 jaar ontwikkeld tot wat het nu is. Het is daarom wettelijk gedeponeerd: de lesmethode, rechten en manier van schrijven zijn hiermee vastgelegd. Uniek in zijn soort garandeert het u van een goede training. Bovendien is het geen statisch lesmateriaal: het wordt continu bijgehouden en springt in op de meest recente belangrijke ontwikkelingen. Zo kunnen nieuwe functies, bugs en mogelijkheden in het materiaal worden opgenomen en kunnen de huiswerkopdrachten worden voorzien van extra's. Om die reden wordt het materiaal dus ook digitaal gepubliceerd. En daarom het dus ook heel goed mogelijk dat u tussentijds goodies ontvangt in de vorm van extra opdrachten of nieuwe tutorials.

Een les niet kunnen komen

Mocht u een les niet kunnen komen dan is dat meestal geen probleem. We bieden u de mogelijkheid om deze les in te halen met een andere lopende groep binnen twee maanden na afronding van uw cursus. In de praktijk redden de cursisten zich prima met het lesmateriaal maar mocht dit eens niet zo zijn dan bent u van harte welkom om de les in te halen met een andere lopende groep.

Wat voor cursisten komen hier?

Cursisten met een baan

De meeste cursisten zijn mensen met een baan die veelal een hogere opleiding hebben gevolgd. Ze worden door hun bedrijf gestuurd om te leren hoe ze extra taken kunnen overnemen zoals het bijhouden van de bedrijfswebsite of het opmaken van brochures, posters en flyers. In de loop van de tijd zijn hier dan ook cursisten met veel verschillende beroepen gekomen. Dus of u nu directie secretaresse bent, event manager of bankier, oogarts of stylist, danser of fotograaf: u bent van harte welkom.

Cursisten zonder baan

Er komen ook veel cursisten zonder baan en dit kan natuurlijk allerlei redenen hebben. Ontslag, ziekte of gewoon de keuze maken om voor de kinderen te zorgen (wat ook een fikse baan is): zij willen zich graag omscholen om later weer werk te vinden. Of willen iets leren waar ze plezier van hebben. En ook zij zijn natuurlijk van harte welkom.

 

 

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven