Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Photoshop Cursussen Algemeen > Cursus Photoshop Dessins
 

Adobe Photoshop Dessins Cursus

Deze Photoshop cursus maakt u dessins (repeats, rapports) voor bv. behang, textiel en websites. U combineert elementen tot inspirerende dessins. De cursus is compleet: er is geen Photoshop kennis nodig.

Ervaringen en reviews

 • Dit is een heel stevige en goed opgebouwde cursus voor iedereen die in Photoshop dessins wil leren maken. Je leert superhandig worden met Photoshop en werkt vanaf de eerste les aan het doel om dessins te maken. Mijn complimenten voor deze cursus, de goede uitleg en prettige sfeer.
  Denise vd E-de W.
 • Fijne cursus waar ik echt veel aan had. Ik stuur mijn link naar de galerie dan kun je kijken wat ik er nu mee doe.
  Francis B.
 • Ik moest stevig doorwerken maar dat had ik er graag voor over. Aan de hand van het lesmateriaal is dat ook goed te doen. Je krijgt concrete stappen en opdrachten en die kun je dus goed meedoen. Je leert alles ook goed opbouwen zodat het eigenlijk niet mis kan gaan. Tenminste voor mij werkte het prima en volgens mij voor de anderen uit mijn groep ook. Ik ben blij met deze cursus.
  Fransje P.
 • Wk moest op het werk steeds vaker zelf dessins maken voor onze collecties. Nadat ik de Illustrator dessins cursus had gedaan (ook hier) besloot ik deze cursus ook te doen. Deze cursus duurt langer maar hij is goed te doen. Ik pas al het geleerde nu toe op het werk.
  Marianne de N.
 • Vanaf de eerste les kon ik al direct aan de slag. Een prettig idee. Ik had het gevoel dat de docent ook echt betrokken was bij de resultaten. Dat is altijd afwachten maar ik heb in ieder geval met plezier elke les gevolgd
  Zania E.
 • Stevig doorwerken maar met het materiaal kan het eigenlijk niet fout gaan. Zelf nadenken maar ook de steun van concrete opdrachten waarover echt is nagedacht. Ik ben heel tevreden met mijn keuze om deze cursus te volgen.
  Masha J-de G.
 

Uw Photoshop cursus

Cursus Photoshop Dessins

Tijdens deze cursus maakt u dessins en perfect repeterende repeats. Dessins kunt u gebruiken in de behangindustrie, mode- en styling, webdesign en elk vakgebied waarin perfect repeterende ontwerpen worden gebruikt. U kunt deze dessins vervolgens moeiteloos in andere programma's zoals Illustrator integreren.

Voorkennis?

U dient voor deze cursus geen specifieke Photoshop kennis te hebben: hij is vanaf het begin gericht op de vaardigheden die u nodig hebt voor het werken met dessins en niet voor fotobewerking.

Cursus Photoshop Dessins in Amsterdam

hiero

 

Photoshop & Illustrator

Verwerk uw ontwerpen in Illustrator ontwerpen: u kunt uw bewerkte beeldmateriaal hierin moeiteloos integreren. Lees meer informatie over de Illustrator en Photoshop cursus.

Een Illustrator cursus

Vind informatie over de Illustrator cursus die het beste bij u past.

Illustrator dessins

Er is ook Illustrator Dessins cursus voor het maken van Illustrator dessins.

Photoshop en webdesign

Webdesigner? Met Photoshop maakt u al het nodige beeldmateriaal op maat, brengt u het op kleur en verwijdert u onnodige elementen. Zonder Photoshop zult u als webdesigner minder mogelijkheden hebben om een website precies zo te krijgen als u wilt. Tijdens onze webdesigner opleiding leert u dus ook werken met Photoshop.

 

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: uitsnijden en combineren

Tijdens deze les leert u elementen op een goede manier kunt uitsnijden en combineren. Zo maakt u een collage die aan de basis staat van elk Photoshop dessin.

Aan het eind van deze les weet u hoe u goede uitsnedes maakt voor gebruik in dessins.

Les 2: Photoshop dessins

Tijdens deze les leert u Photoshop dessins maken. U leert welke gereedschappen en functies worden gebruikt om dessins in Photoshop op te bouwen.

Aan het eind van deze les kunt u vanaf nul een Photoshop dessin maken en testen.

Les 3: rapports maken

Tijdens deze les leert u meer geavanceerde dessins maken: de zogenaamde rapports. U gaat aan de slag met slimme technieken om precies het resultaat te krijgen dat nodig is.

Aan het eind van deze les kunt u bijzondere dessins maken die perfect rapporteren: ze kunnen dus ook worden gebruikt voor het naadloos afdrukken van uw ontwerpen.

Les 4: resolutie en formaat

Deze les is gewijd aan kennis van resolutie, schalen en formaat. Voor elk dessin is een bepaald formaat nodig maar dat formaat is pas te gebruiken in de goede resolutie. Slim omgaan met resolutie is de basis van elk dessin.

Aan het eind van deze les kent u trucs om resolutie aan te passen en weet u hoe u zo goed mogelijk bestanden in de verkeerde resolutie kunt corrigeren.

Les 5: Filters

Tijdens deze les schakelt u filters in om uw dessins van bijzondere effecten te voorzien. Filters zijn bovendien bij juist gebruik bijzonder effectief bij het op kleur brengen en het geven van extra levendigheid. Tijdens deze les leert u dit.

Aan het eind van deze les weet u welke filters kunnen worden gebruikt in dessins en welke u dient te vermijden. U gaat ook dessins optimaliseren.

Les 6: slimme kleurtechnieken

Tijdens deze les leert u hoe u uw dessins op kleur kunt brengen en hoe u bijvoorbeeld met bepaalde kleurbibliotheken kunt werken. Zo worden precies de kleuren gebruikt die in uw ontwerp nodig zijn en blijven kleuren consistent.

Aan het eind van deze les weet u hoe u uw ontwerpen kunt omkleuren op een goede manier. Bovendien kunt u met slimme technieken de kleuren consistent houden.

Les 7: de toets

Tijdens deze les krijgt u diverse opdrachten om uw kennis te toetsen. De toets bevat een concrete opdracht die u dient uit te voeren.

Aan het eind van deze cursus kunt u vanaf nul een compleet dessin in Photoshop ontwerpen. U kunt hierin bovendien experimenteren met kleuren, bijzondere paletten en kunt het perfect laten repeteren.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

 

Volgende startdatum

Deze cursus wordt op inschrijving extra ingeroosterd. Als u zich inschrijft wordt in overleg een startdatum afgesproken. Deze wordt op de website gepubliceerd zodat anderen zich kunnen inschrijven en u ontvangt vervolgens de factuur.

Cursus is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Anderhalve maand training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Cursusduur

In een groep

Zeven weken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Een speciaal schema is mogelijk.

Lesduur

In een groep

6 blokken van 2
en 1 blok van 3 uur.

Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

6 blokken van ± 1.45
en 1 blok van ± 2.45 uur.

De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

Groepscursus

€   875,00 exclusief BTW
€1058,75 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 1195,00 exclusief BTW
€ 1445,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 1695,00 exclusief BTW
€ 2050,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven