Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Photoshop Cursussen Algemeen > Cursus Photoshop
 

Adobe Photoshop Cursus

Tijdens deze cursus voegt u al tijdens de eerste les bestanden samen tot fotocollages. In volgende lessen past u kleuren aan, herstelt contrast, gebruikt tekst, herstelt perspectief en maakt u beelden op maat.  

Ervaringen en reviews

 • Deze cursus deed ik omdat ik met Photoshop moest gaan werken op mijn werk. Ik kan alles nu zonder problemen uitvoeren. Prima cursus.
  Egbert C.
 • Ik werkte al jaren met Photoshop (al meer dan 10) en liep tegen dingen aan. Op aanraden van degene die ik sprak deed ik toch de eerste cursus. Alle problemen zijn opgelost. En de bijzondere dingen ga ik met training op maat doen.
  Bert de E.
 • Na de tweede les was ik in paniek, ik moest al leren werken met de Mac maar nu kwam Photoshop erbij, ik snapte er niks van. Huilend aan de telefoon gehangen. Ik kreeg het mobiele nummer van mijn docent en mocht haar in het weekend (!) via SMS vragen stellen. Dat is gelukt. Ik heb de hele Photoshop opleiding afgemaakt...
  Jolanda K.
 • Deze cursus is voor mij echt het begin van nog meer leren. Ik wil door met de andere cursussen en ga ook fotografie doen. Wie weet wat ervan komt!
  Monica de J.
 • Ik vond deze cursus goed te doen. Hij is opgebouwd uit verschillende onderdelen die apart worden behandeld zodat je dat goed begrijpt. Daarna ga je dingen combineren en leer je hoe alles bij elkaar komt. Het is een heel andere aanpak dan waar ik ergens anders een cursus deed maar dit werkt veel beter. Ik leer het nu echt.
  Jackie B.
 • Voor mij was deze cursus genoeg om heel veel taken op me te kunnen nemen op mijn werk. Ik ga ook door met Gevorderden, ben zeer gemotiveerd.
  Dirk J.
 • Ik zat naast iemand die regelmatig over haar bureau zakte en zei 'wat heb ik de afgelopen tijd toch zitten kloten'. En zo voelde het voor mij ook. Al werkte ik er al jaren mee, deze eerste cursus was zo vreselijk zijn geld waard! Ik ben nu zoveel handiger met Photoshop geworden. Ik raad deze cursus iedereen aan.
  Jolanda van de G.
 • Ikon al Photoshop maar toch heb ik veel geleerd. Ik ben veel handiger geworden. En ik heb ook veel nieuwe dingen geleerd. Alles wordt goed uitgelegd en je mag tussen de lessen door bellen en mailen, het werkt zo echt goed. De opdrachten zijn fris en leuk om uit te voeren.
  Essie de V.
 • Wat een leuke cursus. Ik heb veel gelachen met de mensen in mijn groep en veel geleerd. Ik geef zelf ook trainingen maar de sfeer is dan veel minder ontspannen. Door de goede sfeer leer je alles wel veel beter. Ik vraag me af of het in elke groep zo leuk is als de onze was.
  Manon de S.
 

Uw Photoshop cursus

Cursus Photoshop

Deze cursus Photoshop leert u vanaf nul met Photoshop werken. Na de cursus dient u direct (op de werkvloer) aan de slag te kunnen: u leert dus essentiële gereedschappen en functies kennen. Elke professional gebruikt deze technieken in de Photoshop praktijk.

De cursus is voor beginners maar óók voor gevorderden die vaardigheden missen als goede selecties en fotocollages maken, bijsnijden of lagen slim gebruiken.

Voorkennis?

U hebt voor deze cursus geen voorkennis nodig, u begint bij het begin.

Cursus Photoshop in Amsterdam

photoshop cursus

 

Photoshop & Illustrator

Verwerk uw ontwerpen in Illustrator ontwerpen: u kunt uw bewerkte beeldmateriaal hierin moeiteloos integreren. Lees meer informatie over de Illustrator en Photoshop cursus.

Een Illustrator cursus

Als u nog niet weet hoe Illustrator werkt is het handig om te beginnen bij het begin. Vind op onze website informatie over de Illustrator cursus die het beste bij u past.

Photoshop en webdesign

Webdesigner? Met Photoshop maakt u al het nodige beeldmateriaal op maat, brengt u het op kleur en verwijdert u onnodige elementen. Zonder Photoshop zult u als webdesigner minder mogelijkheden hebben om een website precies zo te krijgen als u wilt. Tijdens onze webdesigner opleiding leert u dus ook werken met Photoshop.

Een webdesign cursus

Als u webdesigner wilt worden kunt u beginnen met het leren van code. Code beheersen betekent grip hebben op de layout van websites. Maar er valt heel wat meer te leren dan code. Vind de webdesign cursus die u nodig hebt.

Photoshop en fotografie

De meeste fotografen leren op de fotovakschool werken met LightRoom en krijgen hooguit de basics van Photoshop uitgelegd. Dat is jammer: met Photoshop kunt u uw foto's namelijk net zo goed bewerken als in Lightroom en vaak zelfs beter. Bovendien hebt u erin de mogelijkheid om met lagen te werken en collage's te maken.

Een fotografie cursus

U kunt bij ons ook leren fotograferen. U krijgt les van een vakfotograaf die zijn sporen al heeft verdiend. Lees alles over de fotografie cursus van uw keuze en zelfs over video/film cursussen.

 

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: kennismaken met Photoshop

Tijdens deze les maakt u kennis met Photoshop. U maakt uitsnedes en verfijnt ze met diverse gereedschappen. U gebruikt lagen en hun mogelijkheden en maakt uw eerste fotocollage waarbij u let op de netheid van de uitgesneden elementen. Zo kunt u op een goede manier foto elementen combineren.

Aan het eind van deze les kunt u vanaf nul een fotocollage maken met elementen die u uit verschillende foto's haalt.

Les 2: kleur & invulling
Schilderen & retoucheren

Deze les is gewijd aan kleur en schildertechnieken. Ook al gaat u later in Photoshop misschien niet echt schilderen, penselen en hun instellingen zijn van onschatbare waarde omdat ze in veel gereedschappen worden gebruikt. Fijne kneepjes en de eerste retoucheertrucs komen aan bod.

Aan het eind van deze les kunt u bijzondere achtergronden maken en met speciale instellingen werken om foto's bij te werken.

Les 3: op maat maken, perspectief
en fotocorrectie

Deze les is grotendeels gewijd aan onder andere herstellen van perspectief en fotocorrecties. Maar u gaat ook aan de slag met slimme instellingen om beeldmateriaal op maat te maken.

Aan het eind van deze les kunt u meerdere foto's dezelfde afmeting geven, perspectief herstellen, beelden bijsnijden en zelfs foto's corrigeren in scherpte, kleur en contrast.

Les 4: handigheidjes &
bijzondere selecties

U bent inmiddels al wat aan het wennen aan Photoshop. Tijd voor handige instellingen en handelingen die u in de praktijk veel tijd zullen schelen. Tijdens deze les leert u allerlei tips en trucs en handige functies.

U gaat bovendien selecties op speciale manieren aanpassen en verfijnen. Aan deze handige les zult u in de praktijk elke dag plezier beleven.

Dit is een langere les van minimaal drie uur, afhankelijk van de groepsgrootte.

Aan het eind van deze les kunt u moeiteloos selecties maken, uw documenten organiseren en bovendien op een snelle manier elementen uitwisselen. U zult professionele selecties kunnen maken om perfecte fotocollages te creëren.

Les 5: Filters

Tijdens deze les komen filters uitgebreid aan bod. Ze lijken zo eenvoudig maar u leert hoe u ze instelt om op een professionele manier te werken. Slimme tips, veel voorbeelden en concrete uitdagingen helpen u om precies het resultaat te krijgen dat u nodig hebt.

Aan het eind van deze les kunt u beeldmateriaal herstellen en verfraaien en mooie galeries maken voor gebruik op bijvoorbeeld webpagina's.

Les 6: tekst in Photoshop

Tijdens deze les leert u alles wat Photoshop te bieden heeft op tekstgebied. U gaat tekst in uw ontwerpen integreren en bovendien met tekstmaskers werken. Op bijzondere manieren integreert u alles wat u tot nu toe leerde.

Aan het eind van deze les kunt u vanaf nul een ontwerp in Photoshop maken. U kunt hierin tekst combineren met extern beeldmateriaal en perfecte fotocollages maken.

Les 7: de toets

Tijdens deze les krijgt u diverse opdrachten om uw kennis te toetsen en trucs te leren en wordt uw werk geëvalueerd.

Aan het eind van deze cursus kunt u vanaf nul een compleet ontwerp in Photoshop maken. U kunt tekst integreren, elementen retoucheren en corrigeren en beeldmateriaal uit bijvoorbeeld stockfoto's verwerken. Deze cursus is ideaal voor u als u presentaties moet maken of bijvoorbeeld websites ontwerpt. Wilt u nog meer leren? Kies voor bijvoorbeeld de cursus Photoshop Gevorderden, de cursus Photoshop Professional of de cursus Photoshop Expert.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

Volgende startdatum

Donderdag 12 september 10:00 uur

Cursus is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Anderhalve maand training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Cursusduur

In een groep

Zeven weken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Een speciaal schema is mogelijk.

Lesduur

In een groep

6 blokken van 2
en 1 blok van 3 uur.

Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

6 blokken van ± 1.45
en 1 blok van ± 2.45 uur.

De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

Groepscursus

€   875,00 exclusief BTW
€1058,75 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 1195,00 exclusief BTW
€ 1445,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 1695,00 exclusief BTW
€ 2050,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 

 

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven