Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Fotografie en Video cursus algemene informatie > Video Cursus
 

Video cursus: films maken

Filmen en montage: leer een promotiefilm maken of speciale gebeurtenissen opnemen van een ervaren film- en documentaire maker. Belichting, scripts, geluid, montage en opnametechnieken komen aan bod.  

Ervaringen en reviews

 • We hebben veel aan deze cursus gehad, zelfs al tijdens de eerste dag heel nuttige tips. Ik breng zelf alles direct in de praktijk. Handige cursus.
  Brenda O.
 • Ik bespaar heel veel tijd met deze cursus. Ik doe zelf geen video maar ik kan nu mijn team beter aansturen omdat ik weet hoe alles werkt. Als ik hoor 'dat kan niet' weet ik soms dat het wèl kan, ook onthullend.
  Joes H.
 • Deze cursus kwam voor mij op het goede moment. Bedrijf in oprichting en nog geen video. Dus die is er nu gekomen. Monteren, geluid... ik ben echt heel, heel blij met deze cursus!
  Mona L.
 • Als fotograaf deed ik niks met video. Maar er was wel vraag naar. Ik heb nu met succes mijn bedrijfsaanbod verrijkt en maak ook videoproducties. De bruiloften worden er een stuk leuker van.
  Johan vd. B.
 • Fijn dat ik de kosten van het laten maken van video's nu kan drukken. Deze cursus scheelt ook tijdens de communicatie als ik wel iets uitbesteed. Ik ben tevreden.
  Robert L.
 • Ik kon al werken met mijn camera maar liep op dingen stuk die ermee zouden moeten kunnen maar hoe? Deze cursus is geweldig. Geen vragen meer.
  Sander T.
 

Uw fotografie/video cursus

Cursus professioneel filmen

Bedrijven hebben vaak geen budget om iemand in te huren en laten video's maken over aan iemand binnen het bedrijf. Deze video cursus leert u professionelere opnames maken. U gaat professionele video's maken voor gebruik in presentaties, op YouTube en Facebook, de eigen website en zelfs televisie.

De cursus is niet alleen voor bedrijven, hij is wel degelijk ook geschikt voor particulieren. Zo legt u familiefeesten en special events perfect vast.

Voorkennis?

U hebt voor deze cursus geen voorkennis nodig, u leert alles vanaf nul tijdens de cursus.

Cursus inschrijving

 

Tijdelijk niet beschikbaar

 

Professioneel video's maken

Onder leiding van een professionele film- en documentairemaker leert u alles over de juiste belichting, hoe u het geluid in de gaten kunt houden en montage. U krijgt tips over filmen in situaties met weinig licht of veel lawaai en over het maken van de perfecte bedrijfsfilm of opname van event en speciale gelegenheid.

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les een: kennismaken & instellingen

U leert ten eerste uw eigen opname-apparatuur kennen. Welke instellingen zijn mogelijk, wat is het output format? Er wordt uitleg gegeven van verschillende opname apparatuur en u krijgt instructies om thuis alvast aan de slag te gaan.

Les twee: opnemen

U leert tijdens deze les algemene techniek over het maken van opnames. Belangrijke camera instellingen komen aan bod zodat u weet waar u tijdens het opnemen op dient te letten. U brengt dit direct in de praktijk door een opname te maken onder leiding van de docent.

Les drie: importeren & montage basics

Tijdens deze les leert u de eerste stappen van montage. U zet uw opname op de tijdlijn en leert hoe u uw opnames archiveert.

Les vier: montage

Deze les gaat u echt monteren. U zet delen van opnames aan elkaar met verschillende technieken en leert overgangen maken. Waar let u op, wat is 'not done' en hoe hoort het eigenlijk?

Renderen, speciale import mogelijkheden en het werken met eigen en anderman's materiaal komen aan bod.

les vijf: stills, filters, effecten...

Deze les werkt u met stills, inserts, text cards en filters voor bijzondere filmeffecten. Extra lagen en onderdelen worden ingevoegd en u gebruikt overlays aan de slag om uw films van extra's te voorzien. Deze zullen natuurlijk moeten worden gemonteerd: u leert hoe.

Les zes: geluid & muziek, copyright

Geluid is in video cruciaal. U leert werken met microfoons en geluidssporen en waar u op moet letten bij geluid in verschillende sporen.
Muziek in een opname monteren, consistency in muziekkeuze: alles komt aan bod.

Zodra u muziek in uw films integreert krijgt u met rechten en copyrights te maken. U leert tijdens deze les wat hierover belangrijk is.

Les zeven: interviews & licht

Deze les is gewijd aan interview technieken. U leert de basics van interview en let op belichting. U krijgt tips voor het ombouwen van de ruimte waarin wordt opgenomen en hoe u geluid closer en warmer kunt maken.

Les acht: events filmen

We gaan tijdens deze les samen op pad om een event te filmen. De opname zal een goede opening, continuiteit en afsluiting nodig hebben. U gaat materiaal monteren om een professionele indruk van het event te geven.

Les negen, bedrijfsfilm

Tijdens deze les gaat u alle vorige vaardigheden combineren. U gaat interviews afnemen, letten op de kwaliteit van geluid, muziek en overlays en natuurlijk overgangen gebruiken. Ook een klein event in de opname verwerken hoort hierbij en natuurlijk: een goede storyline of script.

Les tien, afsluiting & eindmontage

Tijdens deze les komt alles aan bod wat u tot nu toe hebt gedaan. Deze les is een aanzetje tot uw slotopdracht. U importeert werk wat u zelf gemaakt hebt en laat dit beoordelen door uw docent.

 

Extra 'branding' cursus

Promotionele video's en andere opnames voor professioneel gebruik dienen perfect in orde te zijn. Tijdens deze extra Branding cursus van twee lessen leert u waar u op moet letten om precies dat voor elkaar te krijgen.

 

 

Volgende startdatum

Deze cursus wordt op inschrijving extra ingeroosterd. Als u zich inschrijft wordt in overleg een startdatum afgesproken. Deze wordt op de website gepubliceerd zodat anderen zich kunnen inschrijven. Er geldt een minimale inschrijving van vier cursisten. Als de cursus doorgaat ontvangt u de factuur.

Cursus is inclusief

Complete instructies en tutorials
Huiswerk en extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Anderhalve maand training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Opleidingsduur

In een groep

10 weken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Deze cursus is normaal gesproken niet als persoonlijke training te volgen. Hebt u toch behoefte aan persoonlijke training? Mail .

Lesduur

In een groep

9 blokken van 2 of 3 uur plus slotproject.
Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Deze cursus is normaal gesproken niet als persoonlijke training te volgen. Hebt u toch behoefte aan persoonlijke training? Mail .

huiswerk tijd

U bent per week minstens een volle dag kwijt aan huiswerk en opdrachten. Als u zelf ook opnames maakt (wat meestal het geval zal zijn) dient u ook deze tijd op te tellen bij uw huiswerktijd..

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Opleidingstarief

Groepsopleiding

€ 1095,00 exclusief BTW
€ 1324,95inclusief 21% BTW
Over groepstraining

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven