Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013 Illustrator artwork

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Illustrator Cursussen Algemeen > Illustrator Cursus voor Architecten
 

Illustrator cursus voor Architecten

Als architect wilt u uw ontwerpen aantrekkelijk presenteren. Tijdens deze Illustrator cursus voorziet u uw CAD ontwerp van illustraties, kleur en tekst voor een moodboard, poster of andere presentatie.  

Ervaringen en reviews

 • Ik heb veel aan deze cursus gehad. Insteek was ermee leren omgaan om illustraties te maken voor stedelijk groen. Is gelukt hoor!
  Harm P.
 • Het was voor mij wennen om 'creatief' te zijn met software. Als architect denk ik heel anders. Maar tot mijn verbazing ging ik in de loop van de cursus heel anders naar dingen kijken. Heel waardevol, bedankt.
  Peter de G.
 • Mooie lesruimte, goede sfeer en ook nog eens veel leren. Ik kwam graag bij jullie en hoop terug te komen voor iets anders.
  Stephany A.
 • Kunst en vliegwerk tijdens de eerste les omdat ik er niks van begreep. Zo anders dan CAD. Maar we kwamen eruit en ik gebruik Illustrator inmiddels dagelijks. Collega's ook!
  Roger de G.
 • Ik moest wennen aan het 'creatieve' maar dat was alleen maar goed. Heel waardevol, to the point. Misschien niet altijd direct architect-gericht maar alle tools zijn wel prima te gebruiken voor mijn doel. Doel dus behaald, perfect.
  Carl S.
 • Deze cursus was voor ons goed en efficient. We gebruiken Illustrator regelmatig samen met CAD. Ik wil graag nog extra training erbij voor integratie.
  Robert vd G.
 • Professioneel, nuttig, charmant.
  Reinbert G.
 

Uw Illustrator cursus

Cursus Illustrator voor Architecten

Als architect maakt u CAD bestanden en handmatige schetsen. Om uw ontwerp en project aantrekkelijker te presenteren kunt u het verfraaien in Illustrator. Zo voorziet u uw CAD ontwerpen en schetsen van een persoonlijke tint en zichzelf verkopende uitstraling.

Architecten zijn keien met CAD en iets minder goed in illustratie en kleur. De cursus is dus speels opgezet zodat u vrijer werkt en vaste stramienen laat varen.

Voorkennis?

U hebt voor deze cursus geen voorkennis nodig van Illustrator, u begint bij het begin.

 

Photoshop cursus

In de praktijk combineert u Illustrator vaak met Photoshop om ontwerpen 'zachter' te maken, Photoshop dessins in Illustrator te gebruiken of Illustrator artwork te combineren met foto's. Tijdens de cursus 'Illustrator & Photoshop' combineert u Illustrator- en Photoshop artwork.

TIPHet is raadzaam zowel Illustrator als Photoshop te beheersen. Lees de informatie over de Photoshop cursus die het beste bij u past.

Illustrator & webdesign

Tijdens een webdesign cursus wordt de website vaak in Illustrator ontworpen. Niet alleen de website, ook alle mogelijke iconen en knoppen kunnen vaak het handigst in Illustrator worden gemaakt. Kijk hieronder maar.

Illustrator webdesign icons download buttons

Hoewel voor webdesign (het ontwerpen van websites) ook vaak Photoshop wordt gebruikt komt dit vaak door onbekendheid met Illustrator. Lees meer over webdesign.

Illustrator & Flash

Tijdens de Flash cursus is Illustrator onontbeerlijk. In Illustrator ontwerpt u sneller en beter de elementen die u wilt animeren. U kunt bovendien in lagen werken en deze slim inzetten voor het bouwen van de scenes in Flash.
Lees meer over een Flash cursus.

Illustrator & CAD

Architecten gebruiken Autodesk programma's als AutoCAD en Revit om hun ontwerpen in op te bouwen. Ook zij kunnen Illustrator in de dagelijkse praktijk gebruiken om hun ontwerpen op een voor klanten zo aantrekkelijk mogelijke manier te presenteren.

Illustrator en apps

Voor het ontwerpen van apps en interfaces is Illustrator ideaal. U kunt erin ontwerpen maken die schaalbaar zijn. Als er een update is voor bijvoorbeeld de iPad wordt vaak de resolutie verhoogd. Met Illustrator is dat geen probleem: u slaat uw ontwerp gewoon groter op zonder kwaliteitsverlies.

TIPIllustrator bevat standaard al icons om mee aan de slag te gaan, zie een paar voorbeelden hieronder. Maar het leukste is natuurlijk om ze zelf te maken.

App, interface en logo ontwerpen in Illustrator

 

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: de eerste ontwerpen

Tijdens deze les gaat u werken met diverse kleuren en vormen en goed leren kijken naar de objecten om u heen. Ook cursisten die vinden dat ze 'niet kunnen tekenen' steken hier veel van op. U gaat werken met groepen en verschillende invullingsmogelijkheden. U leert kijken naar hoe u elementen slim kunt combineren om meer te suggereren dan er eigenlijk is. Bovendien gaat u elementen op het artboard leren ordenen om zo evenwichtige layouts te kunnen maken.

Na deze les kunt u onder andere elementen ordenen en verdelen maar u kunt ook al presentaties maken en slim kijken naar de opbouw van elementen om u heen: de basis voor echt tekenen wordt gelegd.

Les 2: tekenen en lagen

Tijdens deze les gaat u aan de slag met de vrije tekengereedschappen en leert u waar u op moet letten als u deze gereedschappen gebruikt.

U gaat vrije illustraties maken en leert tips en trucs om in de praktijk vaardig met deze gereedschappen aan de slag te kunnen gaan.

Bovendien gaat u aan de slag met lagen. Deze lagen combineren met CAD lagen staat aan de basis van beheersbare bestanden. Slim kunnen omgaan met lagen zal u een hoop zorgen en tijd schelen.

Na deze les kunt u met de tekengereedschappen werken om vrije illustaties te maken. U kunt uw artwork organiseren en slim met lagen werken.

Les 3: paden combineren en transformeren

Tijdens deze les van deze Illustrator cursus gaat u met transformatiegereedschappen werken. U kunt objecten op vele manieren transformeren. En al deze manieren hebben zo hun trucs.

U gaat bovendien werken met samengestelde en gesplitste paden. U kunt op die manier artwork maken dat een geheel lijkt te vormen maar toch uit afzonderlijke elementen bestaat wat voor bijvoorbeeld oppervlakken ideaal is.

Aan het eind van deze les kunt u uw artwork op meerdere manieren transformeren en leert bijzonder handige trucs die uw productiviteit zullen verhogen.

Les 4: de juiste kleuren

Bijna niets is in presentaties belangrijker dan de correcte kleur. U zult dus moeten weten hoe u uw ontwerp kleurt en samenstelt. Maar ook hoe u kleuren afstemt op gemeenschappelijk afgesproken kleurpaletten en hoe u kleuren die toch mis zijn gegaan, kunt corrigeren.

Les 5: maskeren

In Adobe Illustrator kunt u maskers inzetten om delen van artwork af te dekken of juist zichtbaar te maken. Maar maskers kunnen nog veel meer: ze kunnen nuttig worden ingezet in uw ontwerpen. Zo kunt u een groenperk simuleren of een gazon, een natuurstenen muur of glasblokken. Illustrator maskers zijn bovendien ideaal voor slides of afdrukken die u van uw presentaties wilt maken: dat scheelt u in tijd.

Aan het eind van deze les kunt u snel presentaties omkleuren en een ontwerp in meerdere kleuren presenteren. Ideaal voor u en uw klant.

Les 6: tekst en
Bijzondere transformaties

Tijdens deze les gaat u met tekst leren werken. Alles wat u hierover moet weten komt aan bod: tekst in een kader, uit een kader, op een pad, langs een pad. U kunt zelfs tekst in zelfgetekende elementen plaatsen.  Zo kunt u uw presentaties van wervende of informatieve teksten voorzien.

Na deze les kunt u grafieken invoegen en complete layouts maken met tekst. U kunt tekst combineren met beeldmateriaal voor het ontwerpen van een poster, flyer of visitekaartje. U kunt bovendien ontwerpen op creatieve manieren transformeren voor spetterende resultaten.

Les 7: toets

Tijdens deze les krijgt u een paar opdrachten uit te voeren. U gaat dus maskeren, werken met samengestelde vormen, bijzondere transformaties en natuurlijk met tekst. Als u deze test met goed gevolg aflegt en bovendien tijdens de cursus voldoende huiswerk hebt ingeleverd kunt u uw certificaat mee naar huis nemen.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

 

Cursus Illustrator vor architecten, inschrijven

Volgende startdatum

Deze cursus wordt op inschrijving extra ingeroosterd. Als u zich inschrijft wordt in overleg een startdatum afgesproken. Deze wordt op de website gepubliceerd zodat anderen zich kunnen inschrijven en u ontvangt vervolgens de factuur.

Cursus is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Anderhalve maand training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Cursusduur

In een groep

Zeven weken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Een speciaal schema is mogelijk.

Lesduur

In een groep

3 blokken van 3 uur (telkens twee gecombineerde lessen)
en 1 blok van 2 uur (toets)

Elk blok duurt een dagdeel. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

3 blokken van ± 3 uur
en 1 blok van 2 uur (toets)
Single lessen mogelijk.

De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

Groepscursus

€   875,00 exclusief BTW
€1058,75 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 1195,00 exclusief BTW
€ 1445,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 1695,00 exclusief BTW
€ 2050,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven