Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013 Illustrator artwork

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Illustrator Cursussen Algemeen > Illustrator Cursus
 

Adobe Illustrator cursus, eerste cursus

Deze Illustrator cursus leert u tekenen en illustreren. U maakt presentaties met tekst en foto's en gebruikt lagen en paden. Alles over kleur, omkleuren en wat u in de praktijk nodig hebt komt tijdens de cursus aan bod.  

Ervaringen en reviews

 • Fijne cursus, ik heb er heel wat van opgestoken. Ik kom na de zomer terug voor het vervolg.
  P. Herfkens
 • Ik heb meer geleerd dan alleen Illustrator. Deze cursus is uitstekend, er wordt veel meer dan de basis uitgelegd. Hij is niet geschikt voor mensen die geen tijd hebben om te oefenen al denk ik dat alles wel blijft hangen door de zeer goede uitleg.
  M. de Waal
 • Waar vind je dit nog: ik wist niet hoe ik door moest en stuurde een mail. En ik kreeg antwoord, binnen 10 minuten om 23:45 uur!!! Dat vergeet ik niet hoor, juf! petje af!
  Astrid de J.
 • Goeie sfeer tijdens de cursus en werk er nu mee. 2 vliegen in 1 klap top.
  S. Jongeneel (van De B...)
 • Zoals beloofd juf fijne cursus fantastische uitleg en veel geduld! En veel lesmateriaal ;) !
 • Petje af voor niet alleen de cursus zelf maar ook voor de professionaliteit en het plezier waarmee alles wordt uitgelegd. Ik werd er enthousiast van. Veel andere cursussen elders meegemaakt, deze was bijzonder.
  Met hartelijke groet
  Anne W.
 • Ik was sceptisch want ben nogal eigenwijs (en beetje kritisch) maar na de eerste les was ik om. Dank!
  L.B.
 • Mijn vrouw gaat pas om 3 uur 's nachts naar bed en de kids durven niet meer te vragen of ze ook op de computer mogen. Gevolg van deze cursus!
  Jan O.
 • Wat hebben we veel huiswerk haha, het is bijna middelbare school. En dat voor iemand van 39 :)
  Renate vd B.
 • Ik wil meedoen met gevorderd na de vakantie. Kan ik mijn toets erna doen dan kan ik goed oefenen!
  Kelly J.
 • Professioneel, bedankt!
  Johan vd E.
 • Ik heb de cursus afgerond en hij is top top top. Ik dacht dat ik met mijn toch al wat jaren ervaring niet veel kon leren maar viel tegen. Heel veel geleerd! Echt ik had dit al veel eerder moeten doen.
  Sandra J.
 

Uw Illustrator cursus

Cursus Illustrator

Adobe Illustrator is tegenwoordig vaak een must. Gelukkig is het ook erg leuk. Tijdens deze cursus gebruikt u tekengereedschappen, lagen en paden. U maakt illustraties, kleurt ontwerpen om en maakt met maskers en tekst het perfecte ontwerp.

Na deze Illustrator cursus kunt u vanaf nul een illustratie maken, een ontwerp voor een website, een huisstijl, visitekaartje, poster of flyer.

Voorkennis?

Tijdens deze Illustrator cursus begint u bij het begin. Ook als u geen enkele ervaring hebt kunt u meedoen met deze cursus.

Cursus Illustrator, inschrijven

Illustrator cursus: illustraties maken in Illustrator.

 

Photoshop cursus

In de praktijk combineert u Illustrator vaak met Photoshop om ontwerpen 'zachter' te maken, Photoshop dessins in Illustrator te gebruiken of Illustrator artwork te combineren met foto's. Tijdens de cursus 'Illustrator & Photoshop' combineert u Illustrator- en Photoshop artwork.

TIPHet is raadzaam zowel Illustrator als Photoshop te beheersen. Lees de informatie over de Photoshop cursus die het beste bij u past.

Illustrator & webdesign

Tijdens een webdesign cursus wordt de website vaak in Illustrator ontworpen. Niet alleen de website, ook alle mogelijke iconen en knoppen kunnen vaak het handigst in Illustrator worden gemaakt. Kijk hieronder maar.

Illustrator webdesign icons download buttons

Hoewel voor webdesign (het ontwerpen van websites) ook vaak Photoshop wordt gebruikt komt dit vaak door onbekendheid met Illustrator. Lees meer over webdesign.

Illustrator & Flash

Tijdens de Flash cursus is Illustrator onontbeerlijk. In Illustrator ontwerpt u sneller en beter de elementen die u wilt animeren. U kunt bovendien in lagen werken en deze slim inzetten voor het bouwen van de scenes in Flash.
Lees meer over een Flash cursus.

Illustrator & CAD

Architecten gebruiken Autodesk programma's als AutoCAD en Revit om hun ontwerpen in op te bouwen. Ook zij kunnen Illustrator in de dagelijkse praktijk gebruiken om hun ontwerpen op een voor klanten zo aantrekkelijk mogelijke manier te presenteren.

Illustrator en apps

Voor het ontwerpen van apps en interfaces is Illustrator ideaal. U kunt erin ontwerpen maken die schaalbaar zijn. Als er een update is voor bijvoorbeeld de iPad wordt vaak de resolutie verhoogd. Met Illustrator is dat geen probleem: u slaat uw ontwerp gewoon groter op zonder kwaliteitsverlies.

TIPIllustrator bevat standaard al icons om mee aan de slag te gaan, zie een paar voorbeelden hieronder. Maar het leukste is natuurlijk om ze zelf te maken.

App, interface en logo ontwerpen in Illustrator

 

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: de eerste ontwerpen

Tijdens deze les gaat u werken met diverse kleuren en vormen en goed leren kijken naar de objecten om u heen. Ook cursisten die vinden dat ze 'niet kunnen tekenen' steken hier veel van op. U leert kijken naar hoe u elementen slim kunt combineren om meer te suggereren dan er eigenlijk is en ze op het artboard ordenen om evenwichtige layouts te maken.

Na deze les kunt u onder andere elementen ordenen en verdelen maar u kunt ook al presentaties maken en slim kijken naar de opbouw van elementen om u heen: de basis voor echt tekenen wordt gelegd.

Les 2: lagen en tekenen

Tijdens deze les gaat u kennis maken met de eerste tekengereedschappen. Er zijn er in Illustrator heel wat, dit is de eerste reeks. U gaat intuitieve tekeningen leren maken, illustraties uit de vrije hand. U leert waar u op dient te letten en wanneer welk gereedschap handig is.

U gaat ook met lagen werken. De lagen zijn in Illustrator erg handig en helpen u om uw artwork te structureren. Slim omgaan met lagen zal een hoop zorgen schelen maar de kunst is om ze goed in te zetten en al hun trucs te leren.

Na deze les kunt u met de tekengereedschappen werken om vrije illustaties te maken. U kunt uw artwork organiseren en slim met lagen werken.

Les 3: paden combineren en transformeren

Tijdens deze les van deze Illustrator cursus leert u met diverse transformatiegereedschappen werken. U kunt objecten in Illustrator op vele manieren transformeren. En al deze manieren hebben zo hun trucs.

U gaat bovendien werken met samengestelde en gesplitste paden. U kunt op die manier artwork maken dat een geheel lijkt te vormen maar toch uit afzonderlijke elementen bestaat wat voor bijvoorbeeld logo's ideaal is.

Aan het eind van deze les kunt u uw artwork op meerdere manieren transformeren en leert bijzonder handige trucs die uw productiviteit zullen verhogen.

Les 4: kleuren en omkleuren

Tijdens deze spannende les gaat u leren hoe u kleuren slim kunt aanpassen. Snel een totaal ontwerp een andere kleur geven of een andere kleursfeer gebruiken? Het kan allemaal. Een aantal kleuren in een keer samen aanpassen, kiezen voor twee kleurendruk of werken binnen een speciaal samengesteld bedrijfspalet? Allemaal mogelijk in Adobe Illustrator en u leert het tijdens deze les.

Aan het eind van deze les kunt u snel presentaties omkleuren en een ontwerp in meerdere kleuren presenteren. Ideaal voor u en uw klant.

Les 5: maskers gebruiken

In Adobe Illustrator zult u al snel merken dat bepaalde elementen uitsteken of dat u een deel van uw ontwerp niet wilt zien. Met maskers kunt u dit oplossen. Er zijn verschillende soorten maskers en het is natuurlijk fijn om te leren wanneer u welk masker het beste kunt inzetten. Bovendien zijn er met maskers bijzonder nuttige trucs te bedenken. U leert alles tijdens deze les.

Na deze les kunt u maskers in Illustrator gebruiken voor bijzondere resultaten. U kunt dit in de praktijk ook direct gebruiken voor het maken van etiketten, labels en heel wat meer.

Les 6: tekst en bijzondere transformaties

Tijdens deze les gaat u met tekst leren werken. Alles wat u hierover moet weten komt aan bod: tekst in een kader, uit een kader, op een pad, langs een pad. U kunt zelfs tekst in zelfgetekende elementen plaatsen.

U gaat ook met grafieken werken en met bijzondere transformaties. De les wordt afgesloten met speelse en creatieve mogelijkheden in Illustrator.

Na deze les kunt u grafieken invoegen en complete layouts maken met tekst. U kunt tekst combineren met beeldmateriaal voor het ontwerpen van een poster, flyer of visitekaartje. U kunt bovendien ontwerpen op creatieve manieren transformeren voor spetterende resultaten.

Les 7: toets

Tijdens deze les krijgt u een paar opdrachten uit te voeren. U gaat maskeren, samengestelde vormen gebruiken, bijzondere transformaties en natuurlijk tekst. Als u deze test met goed gevolg aflegt en bovendien tijdens de cursus voldoende huiswerk hebt ingeleverd kunt u uw certificaat mee naar huis nemen.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

volgende startdatum

 

Cursus is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Anderhalve maand training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Cursusduur

In een groep

Zeven weken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Een speciaal schema is mogelijk.

Lesduur

In een groep

6 blokken van 2
en 1 blok van 3 uur.

Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

6 blokken van ± 1.45
en 1 blok van ± 2.45 uur.

De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

Groepscursus

€   875,00 exclusief BTW
€1058,75 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 1195,00 exclusief BTW
€ 1445,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 1695,00 exclusief BTW
€ 2050,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven