Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

CSS code: consequente website vormgeving en webpagina's snel in uiterlijk aanpassen.

Een dynamisch beroep waarin veel verschillende media samen komen. Webdesign is voortdurend in ontwikkeling.

Complete Webdesigner Opleiding: HTML, CSS + Dreamweaver, Photoshop/Illustrator + Flash + SEO (zoekmachine optimalisatie).

Leer in 7 weken Flash animaties maken met geluid en interactie. Flash staat ook aan de basis van apps.

Webdesigner: HTML en CSS code voor webeditors en bv. WordPress. Maak of bewerk graphics voor de website in Photoshop en maak interactieve banners.

U bevindt zich hier: Home > Webdesign Cursussen Algemeen > HTML en CSS cursus
 

HTML en CSS code cursus

Webdesigner of webmaster? Of u nu Dreamweaver gebruikt of WordPress, Joomla en Drupal websites beheert, HTML en CSS code zijn een must én leuk om te leren. Meer CSS leren? Of een opleiding webdesign?  

Ervaringen en reviews

 • Ik wilde leren hoe HTML en CSS werken en dat is gelukt. Ik kan dit gebruiken in meerdere programma's die deze codes gebruiken en kan mijn Photoshop ontwerpen nu beter omzetten.
  S. de K.
 • Deze cursus was voor mij nodig voor het werk. Ik onderhoud onze bedrijfswebsite met onze CMS maar liep tegen beperkingen aan. Met kennis van HTML en CSS kan ik hem nu beter sturen en zelfs het uiterlijk aanpassen.
  Henry de R.
 • Wij wilden onze CMS omzetten naar een andere maar door de kosten was dit niet rendabel. Deze cursus hielp ons om het uiterlijk van de hele website aan te passen en door te voeren in het CMS. Perfect.
  Johan de W.
 • Ik vond dit een heel leuke cursus. Eigenlijk wil ik meer leren. Tot mijn vreugde mocht ik voor een kleinere prijs door met de HTML, CSS en Dreamweaver cursus omdat ik deze cursus nu al had gedaan. Superservice met als gevolg: ik ga door met Gevorderden. Bedankt!
  Jan de R. van B.
 • Ik werkte al jaren met Dreamweaver en diverse CMS voor klanten van het bedrijf waar ik voor werk. Omdat er steeds vaker werd gevraagd naar kleine aanpassingen (andere kleur links, achtergrond anders of andere navigatie) moest ik me verdiepen in HTML en CSS. De baas stuurde gelijk ons hele kleine team maar. Veel gelachen en geleerd.
  Dorothé de J.
 • Via een vriendin kwam ik bij jullie en deze cursus komt overeen met wat ik van haar hoorde. Fijne sfeer, veel humor en goed lesmateriaal. Bedankt.
  Anne R.
 • Kennis van HTML en CSS was het enige wat nog ontbrak, ook al gebruikte ik Dreamweaver al jaren (en Frontpage ook, sorry). Nu kan ik veel meer uit de programma's halen dan eerst. Precies wat ik wilde.
  A. de C.
 

Uw webdesign cursus

Cursus HTML en CSS

Als webdesigner of bijvoorbeeld webmaster is kennis nodig van HTML code én CSS code. Voor Dreamweaver en andere webeditors / content management systemen zijn beide codetalen belangrijk: u bepaalt ermee het uiterlijk van elementen op de pagina én de pagina zelf.
Tijdens de HTML en CSS cursus schrijft u beide codes op de hand. Aan het eind van deze cursus kunt u ermee webpagina's maken, aanpassen en beheren en hun uiterlijk wijzigen, onafhankelijk van welk programma dan ook.

Voorkennis

U hebt voor deze cursus geen voorkennis nodig, u kunt vanaf nul meedoen aan de cursus.

 

Websites ontwerpen of bouwen?

Websites ontwerpen is iets anders dan websites bouwen. Voor het ontwerpen van websites wordt vaak gebruik gemaakt van Illustrator of Photoshop. Hierin maakt u het ontwerp dat u voor ogen hebt en kunt dit naar uw klant sturen. Uiteindelijk bouwt u aan de hand van dit voorbeeld de website.

Voor websites bouwen gebruikt u code en een webeditor als Dreamweaver.

Webdesigner opleiding

Als webdesigner dient u tegenwoordig veel te kunnen. Er wordt niet alleen verwacht dat u de website ontwerpt: u moet hem vaak ook bouwen.

Tijdens onze webdesigner opleiding gaat u dus ontwerpen én bouwen en krijgt een compleet pakket aan vaardigheden: HTML, CSS (Cascading Style Sheets), SEO, Photoshop en Flash.

Webdesign & Dreamweaver

Wilt u met Dreamweaver leren werken? Volg dan de cursus 'HTML, CSS en Dreamweaver' of de cursus 'Dreamweaver Gevorderden'.

Webdesign, Photoshop & Illustrator

Voor webdesigners zijn twee andere programma's handig: Photoshop en Illustrator.

Photoshop: tijdens de webdesigner opleiding leert u werken met Photoshop om websites te ontwerpen en beeldmateriaal te bewerken voor gebruik in uw websites.

Illustrator wordt veel voor het ontwerpen van websites gebruikt én voor elementen die u in Flash wilt animeren. Als u Photoshop al beheerst kunt u de module vervangen door Illustrator. U kunt in Illustrator geen foto's bewerken, daar hebt u Photoshop voor nodig.

Webdesign & Flash

Als webdesigner zult u regelmatig iets moeten doen in Flash. Uw klanten kunnen een geanimeerde banner of advertentie vragen of u dient een zelfstandige animatie te maken, of zelfs een ontwerp voor een app. Lees meer over de Flash cursus en wat u met Flash kunt doen.

 

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: kennismaken met HTML

Tijdens deze les maakt u kennis met HTML. U leert de syntax van HTML kennen en schrijft deze op de hand. HTML code is belangrijk: als u later met bijvoorbeeld WordPress, Joomla, Drupal of Typo3 wilt werken is het kennen van de code cruciaal om standaard sjablonen aan te passen en eigen sjablonen te kunnen maken. Bovendien is HTML code erg leuk om te leren.

U codeert tijdens deze cursus volgens de standaarden die momenteel gelden en leert code die u kunt gebruiken in HTML en XHTML. Zo bent u klaar voor HTML5.

Aan het eind van deze les kunt u vanaf nul eigen webpagina's maken met beeldmateriaal, tekst en kleur.

Les 2: structuren van HTML

Deze les gaat u verder met HTML in kladblok. U gaat interactie inbouwen: werken met diverse soorten links. U gaat bovendien kennis maken met HTML structuur die bijvoorbeeld voor het maken van nieuwsbrieven cruciaal is.

Aan het eind van deze les kunt u webpagina's maken en aan elkaar verbinden en werken met diverse soorten interactiviteit.

Les 3: CSS code

Tijdens deze les gaat u kennismaken met CSS: cascading stylesheets. U gaat de pagina's die u met HTML opbouwt, nu vormgeven door de extra code van CSS in te zetten. U leert diverse onderdelen van CSS kennen zodat u de diverse elementen op de pagina kunt opmaken.

Aan het eind van deze les kunt u uw eigen HTML pagina's opmaken en elementen als links en beeldmateriaal van een speciaal uiterlijk voorzien.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons een week nazorg.

 

Cursus HTML en CSS code in Amsterdam

Volgende startdatum

Deze cursus wordt op inschrijving extra ingeroosterd. Als u zich inschrijft wordt in overleg een startdatum afgesproken. Deze wordt op de website gepubliceerd zodat anderen zich kunnen inschrijven en u ontvangt vervolgens de factuur.

Cursus is inclusief

Digitaal boek in twee delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Drie weken training en support
Twee weken nazorg

Cursusduur

In een groep

Twee weken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Een speciaal schema is mogelijk.

Lesduur

In een groep

1 blok van 2 en 1 van 3 uur.

Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

1 blok van ± 1.45 uur
1 blok van ± 2.45 uur

De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

Groepscursus

€ 395,00 exclusief BTW
€ 477,95 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 495,00 exclusief BTW
€ 598,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 745,00 exclusief BTW
€ 901,45 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven