Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Photoshop Cursussen Algemeen > Cursus Photoshop Maskers
 

Adobe Photoshop Maskers Cursus

Tijdens deze cursus gebruikt u het laagmasker, snelmasker, knipmasker en andere maskers. U werkt bovendien met de pen voor vectormaskers en paden. Uiteindelijk leert u ook alles over kanalen.  

Ervaringen en reviews

 • Ik begreep nooit iets van maskers maar nu begrijp ik alles. Wat goed om alles echt vanaf nul zo uit te leggen dat iedereen het echt begrijpt.
  Sandra L.
 • Een goede cursus, echt een aanrader. Je moet wel genoeg ervaring hebben om mee te kunnen doen.
  Jeremy W.
 • Waskers waren voor mij altijd die dingen die ik moest negeren. Ik snapte er niks van. Nu ik voor mijn werk veel fotobewerking over moest nemen en steeds meer bestanden van onze DTP afdeling kreeg werd de nood hoog. Deze cursus heeft me over de drempel geholpen. Ik kan hem iedereen aanraden.
  Jennefer de T.
 • Ils fotograaf leren we nauwelijks met Photoshop werken. Er wordt wat voorgedaan en je schiet meteen naar de professionele tools maar de achtergrond ho maar. Dus deze cursus hielp me aan heel wat goede skills. Bedankt, ik gebruik echt alles wat ik heb geleerd.
  Edwin vd. P.
 • Wonderlijk dat alles met zo'n gemak leerbaar is bij jullie! Elke keer.
  Jeroen de W.
 • Supercursus. Ik ben heel tevreden en ik hoop na de zomervakantie terug te kunnen komen voor nog een cursus.
  Mariska M.
 • Na een carriereswitch een tweede leven als grafisch vormgever begonnen. Met succes. Alleen mijn Photoshopkennis was niet genoeg. Deze cursus heeft me zoveel geleerd. Ik had hem eigenlijk veel eerder moeten vinden. Maar beter laat dan nooit.
  Dolores de S.M de S.
 • Alles wordt stap voor stap uitgelegd en samen gedaan, zo blijft alles goed hangen. Ik kon vragen stellen tijdens de les en als iemand wat achter liep werd er prettig geholpen. Fijne sfeer.
  J.K. de L.
 • Ook al woon ik aan de andere kant van het land, elke week ging ik met frisse moed en zin naar de volgende les. Ik ging er ook weer blij vandaan. Goede service, vriendelijke docent die alles wist, goede uitleg en zeer gedegen materiaal. Prima.
  Maarten de V.
 

Uw Photoshop cursus

Cursus Photoshop Maskers

U gebruikt tijdens deze cursus álle maskers die Photoshop te bieden heeft.
Bovendien zet u met het 'Pen' gereedschap paden op om elementen vrijstaand te maken. U leert ook hoe u paden kunt gebruiken om verrassende effecten te bereiken.

U leert ook alles over kanalen. Werkpaden, kanalen en maskers: een krachtige combinatie.

Voorkennis

Voor deze cursus hebt u al bepaalde Photoshop vaardigheden nodig. Als u die niet hebt is het beter om de Cursus Photoshop te volgen zodat u volledig kunt profiteren van deze cursus.

Cursus Photoshop pen en paden gebruiken in Photoshop

 

Photoshop & Illustrator

Verwerk uw ontwerpen in Illustrator ontwerpen: u kunt uw bewerkte beeldmateriaal hierin moeiteloos integreren. Lees meer informatie over de Illustrator en Photoshop cursus.

Een Illustrator cursus

Als u nog niet weet hoe Illustrator werkt is het handig om te beginnen bij het begin. Vind op onze website informatie over de Illustrator cursus die het beste bij u past.

Photoshop en webdesign

Webdesigner? Met Photoshop maakt u al het nodige beeldmateriaal op maat, brengt u het op kleur en verwijdert u onnodige elementen. Zonder Photoshop zult u als webdesigner minder mogelijkheden hebben om een website precies zo te krijgen als u wilt. Tijdens onze webdesigner opleiding leert u dus ook werken met Photoshop.

Een webdesign cursus

Als u webdesigner wilt worden kunt u beginnen met het leren van code. Code beheersen betekent grip hebben op de layout van websites. Maar er valt heel wat meer te leren dan code. Vind de webdesign cursus die u nodig hebt.

Photoshop en fotografie

De meeste fotografen leren op de fotovakschool werken met LightRoom en krijgen hooguit de basics van Photoshop uitgelegd. Dat is jammer: met Photoshop kunt u uw foto's namelijk net zo goed bewerken als in Lightroom en vaak zelfs beter. Bovendien hebt u erin de mogelijkheid om met lagen te werken en collage's te maken.

Een fotografie cursus

U kunt bij ons ook leren fotograferen. U krijgt les van een vakfotograaf die zijn sporen al heeft verdiend. Lees alles over de fotografie cursus van uw keuze en zelfs over video/film cursussen.

 

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: de eerste maskers

Tijdens deze eerst les gaat u kennis maken met de maskers in Photoshop. U leert wat een masker eigenlijk is en hoe u ze kunt gebruiken.

Aan het eind van deze les kunt u met verschillende gereedschappen en commando's handig gebruik maken van de maskers en begrijpt u wat een masker is, waar u het kunt vinden en hoe u het kunt bewerken.

Les 2: de tweede maskerserie

Tijdens deze les maakt u kennis met nog meer maskers in Photoshop. U leert werken met bijzondere lagen en functies waarin maskering wordt gebruikt.

Na deze les kent u wat ingewikkelder vormen van maskers en weet u hoe u deze kunt inzetten om beelden vrijstaand te maken of te bewerken.

Les 3: de pen

Met de pen kunt u werken om maskers te maken die gebaseerd zijn op vectoren. En ook die maskers zijn in Photoshop belangrijk: ze kunnen zonder kwaliteitsverlies worden geschaald.

Aan het eind van deze les kunt u paden in Photoshop maken voor diverse doeleinden waaronder maskers.

Les 4: de derde serie maskers

Twee soorten nuttige maskers komen aan bod en u zult op slimme en creatieve wijze maskers kunnen gebruiken en inzetten. Met maskers kunt u op een bijzondere manier foto's bewerken en dat is precies wat u tijdens deze les gaat doen.

Aan het eind van deze les kunt u maskers inzetten om op bijzondere manieren beelden te bewerken.

Les 5: de pen en maskers

Deze les gaat u werken met maskers die u met de pen kunt manipuleren. De techniek van paden maken bent u nu meester, u kunt paden gaan inzetten voor bijzondere maskers.

Aan het eind van deze les kunt u vanaf nul met de pen elementen en maskers werken.

Les 6: kanalen

Kanalen en maskers hebben veel gemeen. U gaat tijdens deze les leren wat kanalen zijn en gaat ze inzetten voor bijzondere fotobewerking.

Na deze les kunt u vanaf nul elementen animeren en een totale animatie maken die u bovendien kunt optimaliseren en voorzien van vele extra's die u eerder leerde.

Les 7: de toets

Tijdens deze les krijgt u diverse opdrachten om uw kennis te toetsen. Alle kennis die u tijdens de cursus opdeed komt aan bod.

Aan het eind van deze module kunt u met paden werken en kunt u beelden met paden vrijstaand maken. U weet hoe u maskers kunt gebruiken, hoe u de geschiedenis slim kunt inzetten en hoe u diverse kleurmodi en overvloeimodi kunt gebruiken voor bijzondere resultaten. Als u nog meer wilt leren kunt u kiezen voor de cursus Photoshop Expert.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

Volgende startdatum

Deze cursus wordt op inschrijving extra ingeroosterd. Als u zich inschrijft ontvangt u eerst een voorsteldatum. U kunt die aanpassen. Zodra de startdatum akkoord is wordt hij op de website gepubliceerd zodat anderen zich kunnen inschrijven en ontvangt u de factuur.

Cursus is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Anderhalve maanden training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Cursusduur

In een groep

Zeven weken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Een speciaal schema is mogelijk.

Lesduur

In een groep

6 blokken van 2
en 1 blok van 3 uur.

Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

6 blokken van ± 1.45
en 1 blok van ± 2.45 uur.

De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt zo'n acht uur per les nodig voor het huiswerk en de extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

Groepscursus

€ 1095,00 exclusief BTW
€ 1324,95inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 1395,00 exclusief BTW
€ 1687,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 1795,00 exclusief BTW
€ 2292,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven