Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

 

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Vorige pagina Illustrator combineren met Photoshop
 

Illustrator & Photoshop combineren

Prachtige tekeningen en illustraties maken in Illustator en deze verfijnen en verzachten in Photoshop. In de praktijk gebruikt u zowel Illustrator als Photoshop om precies het artwork te maken dat u nodig hebt.

 
 

Illustrator

Met Illustrator maakt u illustraties, logo's en tekeningen vanaf nul. U zult alles zelf moeten tekenen en dat is ook het leuke van Illustrator: u maakt alles zelf.

Photoshop

In Photoshop werkt u met wat er al is: u bewerkt bestaand beeldmateriaal en maakt bijvoorbeeld fotocollage's. Vrij schilderen kan in Photoshop ook maar is minder gebruikelijk.

 
 

Illustrator en Photoshop combineren

In de praktijk zult u zowel Illustrator als Photoshop moeten kunnen gebruiken. In Illustrator kunt u door u bewerkte foto's plaatsen en in uw ontwerp te gebruiken. In Photoshop kunt u het logo of de illustratie die u in Illustrator maakt plaatsen en kunt u uw beeldmateriaal voorzien van prachtige extra elementen.

Vrijwel elke professionele ontwerper gebruikt zowel Illustrator als Photoshop. Of u nu een webdesigner bent, een grafisch vormgever die werkt met InDesign of een modeontwerper of styliste die modetekeningen, presentaties en moodboard maakt: u komt in de praktijk met beide in aanraking en u zult ze beide met plezier gebruiken.

Voorbeelden

Een modeontwerp met speciale invulling?
De tekening ontwerpt u in Illustrator. U kunt een bijzonder fotografisch dessin in Photoshop maken en dat gebruiken in Illustrator. Of u maakt een dessin in Illustrator en gebruikt dit later in Photoshop, in combinatie met een mooi penseel.

Een website ontwerpen?
U gebruikt Illustrator waarin alle onderdelen in een handomdraai kunnen worden voorzien van andere kleuren. U kunt met tekst werken en deze snel aanpassen. Met Photoshop bewerkt u het nodige beeldmateriaal en dit plaatst u in het ontwerp van de website.

Een interface of app ontwerpen voor gebruik op iPad?
Een klusje voor Illustrator. U ontwerpt alle elementen van de interface of app en slaat het op zoals u wilt. Iets zachtere effecten? Daarvoor plaatst u uw ontwerp in Photoshop en u voorziet alles hierin van een wat realistischer uiterlijk.

Een tijdschrift opmaken in InDesign?
U gebruikt in InDesign behalve tekst ook Illustrator elementen voor bijvoorbeeld het logo en speciale decoratieve elementen. En natuurlijk gebruikt u ook beeldmateriaal: dat beeldmateriaal bewerkt u in Photoshop, dat kunt u niet in InDesign doen.

 

 

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven