Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013 Illustrator artwork

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Illustrator Cursussen Algemeen > Illustrator Cursus Mode & Styling
 

Illustrator cursus Mode & Styling

In mode & styling hebt u veel taken. Deze cursus leert u dus o.a. een kleurkaart, mode illustratie, poster en moodboard maken. Wilt u ook technisch tekenen? Kijk dan naar de Illustrator Gevorderden cursus.  

Ervaringen en reviews

 • Mode en Illustrator gaan echt prima samen. Voor mijn werk trek ik modellen over voor in de moodboards en presentaties. Ik ga dus door met Gevorderden.
  Biche W.
 • Echt veel geleerd en heel nuttig. Ik ben klaar voor gevorderden en ga er zeker mee door. Maar ondertussen al heel druk op het werk hiermee!
  Ronja V.
 • Perfecte basis en veel meer dan dat. Goed met kleuren omgaan, modellen omkleuren, moodboards. Alles wat ik nodig heb. Ik maak geen technische tekeningen dus gevorderden heb ik niet voor mijn werk nodig. Maar misschien wel voor de leuk. Moet ik even sparen hoor!
  Gertie J.
 • Alles wat ik nodig had zit in deze cursus. Ook ik hoef niet technisch te tekenen. Maar volgend jaar wel (spannend) dus dan kom ik bij jullie terug. Alvast tot ziens!
  Patrice B.
 • Heel goede cursus. Ik gebruik Illustrator nu elke dag op het werk. Voor alles wat ik nodig heb. Mijn collega K. komt ook naar jullie toe. Zij gaat ook gevorderden doen.
  Marja de W.
 • Ik ben verrast over deze cursus. Ik dacht dat het makkelijker zou zijn. Maar het is moeilijk in het begin. Stevig doorgewerkt. Veel gedaan. Goede begeleiding die het allemaal makkelijker maakte.
  Joris S.
 • Kan nu alles in Illustrator wat ik nodig heb. Maar kan wel meer kennis gebruiken voor prive. Dus graag ga ik door.
  R. vd B.
 • Ook ik moet voor mijn werk technische tekeningen maken: ik ga de ontwerpen tekenen die naar China worden gestuurd. En bij deze dus ook bedankt voor de tip om de Engelse software te gebruiken. Jullie denken ook aan alles he!
  Cees van D.
 • Prima cursus om mee te beginnen, je leert meer dan de basis. Een cursus die verleidt om meer te doen dan het huiswerk en de opdrachten. Ik heb dus veel meer tijd gemaakt dan de inschatting was maar met heel veel plezier.
  Renate S.
 • Zo creatief. Mooie ruimte, fijne sfeer en ook nog eens heel veel leren. Ik ben heel tevreden over deze cursus en kom graag terug.
  Carola D.
 • Na deze cursus kan ik tijdens mijn werk alle taken uitvoeren. Ik ben blij dat ik hem heb gevolgd en bedankt hiervoor.
  Charlissa M.
 • Anders naar dingen kijken! Dat heb ik geleerd. Plus natuurlijk alle tools waarmee ik moet werken. Ik wist niet dat ik zoveel zou leren.
  Jane M.
 

Uw Illustrator cursus

Cursus Illustrator Mode & Styling

Modeontwerpers en stylisten maken met Illustrator modeillustraties en presentaties van stijlen en nieuwe collectielijnen. Heel wat modebedrijven zijn overgestapt van Canvas of CorelDraw en zijn hier getraind om met Illustrator te werken, we kennen uw praktijk.

Deze cursus maakt u vanaf nul illustraties voor kledingpresentaties en moodboards. U combineert foto's met eigen artwork voor een professioneel ontwerp.

Voorkennis?

De cursus is geschikt voor beginners: u leert vanaf nul Illustrator gebruiken.

Cursus Illustrator Mode en stylisten, inschrijven

 

Misschien ook iets voor u?

Als u in de mode en styling werkzaam bent zult u vaak ook behoefte hebben aan het ontwerpen van dessins. Of speciale brushes om onder andere decoratieve stiknaden en speciale sierelementen te maken.
Misschien is de cursus Illustrator Dessins dan iets voor u, of de cursus Illustrator Brushes.

Photoshop cursus

In de praktijk combineert u Illustrator vaak met Photoshop om ontwerpen 'zachter' te maken, Photoshop dessins in Illustrator te gebruiken of Illustrator artwork te combineren met foto's. Tijdens de cursus 'Illustrator & Photoshop' combineert u Illustrator- en Photoshop artwork.

TIPHet is raadzaam zowel Illustrator als Photoshop te beheersen. Lees de informatie over de Photoshop cursus die het beste bij u past.

Illustrator & webdesign

Tijdens een webdesign cursus wordt de website vaak in Illustrator ontworpen. Niet alleen de website, ook alle mogelijke iconen en knoppen kunnen vaak het handigst in Illustrator worden gemaakt. Kijk hieronder maar.

Illustrator webdesign icons download buttons

Hoewel voor webdesign (het ontwerpen van websites) ook vaak Photoshop wordt gebruikt komt dit vaak door onbekendheid met Illustrator. Lees meer over webdesign.

Illustrator & Flash

Tijdens de Flash cursus is Illustrator onontbeerlijk. In Illustrator ontwerpt u sneller en beter de elementen die u wilt animeren. U kunt bovendien in lagen werken en deze slim inzetten voor het bouwen van de scenes in Flash.
Lees meer over een Flash cursus.

Illustrator & CAD

Architecten gebruiken Autodesk programma's als AutoCAD en Revit om hun ontwerpen in op te bouwen. Ook zij kunnen Illustrator in de dagelijkse praktijk gebruiken om hun ontwerpen op een voor klanten zo aantrekkelijk mogelijke manier te presenteren.

Illustrator en apps

Voor het ontwerpen van apps en interfaces is Illustrator ideaal. U kunt erin ontwerpen maken die schaalbaar zijn. Als er een update is voor bijvoorbeeld de iPad wordt vaak de resolutie verhoogd. Met Illustrator is dat geen probleem: u slaat uw ontwerp gewoon groter op zonder kwaliteitsverlies.

TIPIllustrator bevat standaard al icons om mee aan de slag te gaan, zie een paar voorbeelden hieronder. Maar het leukste is natuurlijk om ze zelf te maken.

App, interface en logo ontwerpen in Illustrator

 

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: de eerste ontwerpen

Tijdens deze les gaat u werken met diverse kleuren en vormen en goed leren kijken naar de objecten om u heen. U gaat werken met groepen en verschillende invullingsmogelijkheden.

U leert slim combineren om meer te suggereren dan er eigenlijk is: in Illustrator zult u dit aan de lopende band moeten doen. Bovendien gaat u elementen ordenen om zo evenwichtige layouts te kunnen maken. In de mode zult u dit soort werk regelmatig moeten doen.

Illustrator illustratie mode en styling

Na deze les kunt u onder andere elementen ordenen en verdelen maar u kunt ook al presentaties maken en slim kijken naar de opbouw van elementen.

Les 2: tekenen en lagen

Tijdens deze les gaat u aan de slag met de vrije tekengereedschappen en leert u waar u op moet letten als u deze gereedschappen gebruikt.

U gaat illustraties maken en leert tips en trucs om in de praktijk vaardig met deze gereedschappen aan de slag te kunnen gaan. Het eerste overtrekken komt aan bod met deze tekengereedschappen en u gaat kijken naar de bijzondere randen en randstijlen die u in Illustrator kunt gebruiken om uw ontwerp van extra's te voorzien.

Illustrator biedt u de mogelijkheid om te werken met lagen. Die lagen staan aan de basis van perfecte presentaties. U zult ze tijdens de latere lessen dus ook hard nodig hebben.

Illustrator artwork, tutorial en cursussen in Amsterdam

Na deze les kunt u met de tekengereedschappen werken om vrije illustaties te maken. U kunt uw artwork organiseren en slim met lagen werken.

Les 3: paden combineren en transformeren

Tijdens deze les van deze Illustrator cursus gaat u met transformatiegereedschappen werken. U kunt objecten op vele manieren transformeren. En al deze manieren hebben zo hun trucs.

U gaat bovendien werken met samengestelde en gesplitste paden. U kunt op die manier artwork maken dat een geheel lijkt te vormen maar toch uit afzonderlijke elementen bestaat wat voor bijvoorbeeld kleding ideaal is. Zo kunt u een ontwerp bijvoorbeeld perfect spiegelen: een kledingstuk is dan wel snel gemaakt. Illustrator heeft heel wat trucs in petto.

Illustrator cursus in Amsterdam

Aan het eind van deze les kunt u uw artwork op meerdere manieren transformeren en leert bijzonder handige trucs die uw productiviteit zullen verhogen.

Les 4: de juiste kleuren

Bijna niets is in de mode belangrijker dan de correcte kleur. U zult dus moeten weten hoe u uw ontwerp kleurt en samenstelt. Ook het werken met kleurpaletten en stalen is natuurlijk belangrijk: u zult vaak met afgesproken collectiekleuren moeten werken.

In de mode is het combineren van kleuren en het vermijden van overtollige kleuren cruciaal. U leert tijdens deze les hoe u dit in Illustrator voor elkaar krijgt en gaat kleurstalen combineren en kleurpaletten samenstellen.

Overtrekken en tekenen in Illustrator

Aan het eind van deze les kunt u snel presentaties omkleuren. U leert hoe u uw ontwerp in meerdere kleurstellingen kunt presenteren. Ideaal voor u en uw klant.

Les 5: maskeren

In Adobe Illustrator kunt u maskers inzetten om delen van artwork af te dekken of juist zichtbaar te maken. Maar maskers kunnen nog veel meer: ze kunnen nuttig worden ingezet in uw ontwerpen. U leert tijdens deze les werken met verschillende soorten maskers zodat u straks precies zichtbaar kunt maken wat nodig is en de perfecte presentatie kunt maken.

Aan het eind van deze les weet u hoe u de maskers van Illustrator kunt gebruiken om bijzondere presetaties en ontwerpen te maken

Les 6: tekst en
Bijzondere transformaties

Tijdens deze les gaat u met tekst leren werken. Tekst zult u nodig hebben voor een presentatie of moodboard. Het maken van een moodboard komt dus ook aan bod.

U gaat ook werken aan een poster of flyer en in dit ontwerp tekst integreren. Alles wat u hiervoor moet weten komt aan bod: tekst in een kader, op een pad, langs een pad.

U gaat ook werken met gereedschappen waarmee u uw ontwerpen net even wat meer leven kunt geven.

Na deze les kunt u maskers in Illustrator gebruiken voor bijzondere resultaten. U kunt tekst combineren met beeldmateriaal voor het ontwerpen van een poster, flyer of visitekaartje. U kunt bovendien ontwerpen op creatieve manieren transformeren voor spetterende presentaties en moodboards.

Illustraties maken in Illustrator

Les 7: toets

Tijdens deze les krijgt u een paar opdrachten uit te voeren. U gaat dus maskeren, werken met samengestelde vormen, bijzondere transformaties en natuurlijk met tekst. Als u deze test met goed gevolg aflegt en bovendien tijdens de cursus voldoende huiswerk hebt ingeleverd kunt u uw certificaat mee naar huis nemen.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

 

Volgende startdatum

Deze cursus wordt op inschrijving extra ingeroosterd. Als u zich inschrijft wordt in overleg een startdatum afgesproken. Deze wordt op de website gepubliceerd zodat anderen zich kunnen inschrijven en u ontvangt vervolgens de factuur.

Cursus is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Anderhalve maand training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Cursusduur

In een groep

Zeven weken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Een speciaal schema is mogelijk.

Lesduur

In een groep

6 blokken van 2
en 1 blok van 3 uur.

Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

6 blokken van ± 1.45
en 1 blok van ± 2.45 uur.

De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

Groepscursus

€   875,00 exclusief BTW
€1058,75 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 1195,00 exclusief BTW
€ 1445,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 1695,00 exclusief BTW
€ 2050,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 

 

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven