Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013 Illustrator artwork

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Illustrator Cursussen Algemeen > Illustrator Expert Cursus
 

Illustrator Cursus Expert

U bent klaar voor de Expert cursus. Overtrekken op hoog niveau voor bijna fotorealistische resultaten, spectaculaire transformaties, documenten drukklaar aanleveren en prepress instellingen: u leert alles.  

Ervaringen en reviews

 • Echt de puntjes op de i gezet met deze cursus, ik kan nu professioneel artwork aanleveren voor druk. Alles supernetjes, prima uitleg, gewoon zoals ik van jullie gewend ben.
  Hanne K.
 • Deze cursus is de laatste van mijn rij. Hij was weer goed opgezet en alle kennis uit de eerdere cursussen wordt gebruikt zodat je alles goed leert combineren. Veel huiswerk maar minder dan tijdens de eerste cursus (volgens mij) dus het was minder druk met huiswerk maken. Iedereen die Illustrator wil leren raad ik deze cursus aan.
  Paul V.
 • Ik vond deze cursus een goede afsluiting van wat ik wilde leren. Ik gebruik Illustrator op mijn werk voor het nalopen van aangeleverde logo's en andere documenten en ook voor moodboards. Dankzij deze cursussen kan ik alle bestanden aanpassen en omkleuren. Mijn baas is tevreden (bij deze) en ik zelf ook.
  Laura V. de W.
 • Kanniestuk he! Fijn dat deze cursus er nog bij kon, zo kan ik makkelijk alles op het werk doen.
  Jos A.
 • Ik heb alle drie de cursussen nu gedaan en als ik terug kijk naar het begin...... Echt heel veel geleerd! Bedankt!
  Amanda T.
 • Insane veel geleerd. Ik ook, ik kon eerst niks zelfs niet tekenen. En nu heb ik mijn eerste logo ontworpen en verkocht.
  Jesse K.
 • Ondanks mijn grote aarzelingen aan het begin ben ik hiermee begonnen. Ik voelde me al vanaf de eerste les verwend door de aandacht. En heel blij met het plezier en de creativiteit van de docente. Dat trok me over de streep, ik raad iedereen die Illustrator wil leren deze plek aan.
  Charlotte de V.
 • Ik ben heel blij voor de geboden kans, jullie weten wat ik bedoel... Ik ben heel dankbaar en vergeet jullie niet.
  L.B.
 • Mijn complimenten. Alles prima in orde, netjes, vriendelijk, zeer gedegen uitleg, professioneel en creatief. Ook ik zou deze cursus aan iedereen aanraden.
  Peter D.
 • Iverwachtte niet dat het zo'n leuk proces zou worden. Ik dacht ik moet gewoon Illustrator leren. Ik heb veel meer geleerd dan dat. Plus ook nog eens plezier gehad.
  Rose W.
 • Graag ook mijn eigen complimenten, mensen. Prima materiaal, duidelijke uitleg en veel fun!
  Denise van V.
 • Leerzaam.
  Ik ben zeer tevreden.
  E.D.
 • Fijne tijd gehad, elke les genoten en zelfs met een les missen lukte het nog door jullie mooie lesmateriaal. Ik kon moeiteloos alles doornemen en maken. Ik zit te denken om ook InDesign te gaan leren, of zal ik eerst met Photoshop beginnen?
  Sandra de J.
 • Het was een flinke rit maar dan heb je ook wat he. Vanaf de eerste les genoten, heel fijn. Veel geleerd en gedaan, ik ben nu heel zeker van mijn kunnen. Ik kan Illustrator!
  Jeltsje N.
 

Uw Illustrator cursus

Cursus Illustrator Expert

Tijdens deze Illustrator Cursus Expert werkt u met professionele functies van Illustrator. Kleurenleer, wel heel bijzondere gereedschappen, drukklaar aanleveren, speciale kleuren en tekenmogelijkheden: u leert het allemaal.

Deze Illustrator cursus is natuurlijk ook creatief, de kunst is om technische zaken creatief toe te passen. En dat is precies wat u gaat doen.

Voorkennis?

Alles uit de Illustrator cursus en de Illustrator Cursus Gevorderden dient bekend te zijn.U kunt ook extra training boeken in plaats van een complete cursus om mee te kunnen doen.

Cursus Illustrator, inschrijven

 

Photoshop cursus

In de praktijk combineert u Illustrator vaak met Photoshop om ontwerpen 'zachter' te maken, Photoshop dessins in Illustrator te gebruiken of Illustrator artwork te combineren met foto's. Tijdens de cursus 'Illustrator & Photoshop' combineert u Illustrator- en Photoshop artwork.

TIPHet is raadzaam zowel Illustrator als Photoshop te beheersen. Lees de informatie over de Photoshop cursus die het beste bij u past.

Illustrator & webdesign

Tijdens een webdesign cursus wordt de website vaak in Illustrator ontworpen. Niet alleen de website, ook alle mogelijke iconen en knoppen kunnen vaak het handigst in Illustrator worden gemaakt. Kijk hieronder maar.

Illustrator webdesign icons download buttons

Hoewel voor webdesign (het ontwerpen van websites) ook vaak Photoshop wordt gebruikt komt dit vaak door onbekendheid met Illustrator. Lees meer over webdesign.

Illustrator & Flash

Tijdens de Flash cursus is Illustrator onontbeerlijk. In Illustrator ontwerpt u sneller en beter de elementen die u wilt animeren. U kunt bovendien in lagen werken en deze slim inzetten voor het bouwen van de scenes in Flash.
Lees meer over een Flash cursus.

Illustrator & CAD

Architecten gebruiken Autodesk programma's als AutoCAD en Revit om hun ontwerpen in op te bouwen. Ook zij kunnen Illustrator in de dagelijkse praktijk gebruiken om hun ontwerpen op een voor klanten zo aantrekkelijk mogelijke manier te presenteren.

Illustrator en apps

Voor het ontwerpen van apps en interfaces is Illustrator ideaal. U kunt erin ontwerpen maken die schaalbaar zijn. Als er een update is voor bijvoorbeeld de iPad wordt vaak de resolutie verhoogd. Met Illustrator is dat geen probleem: u slaat uw ontwerp gewoon groter op zonder kwaliteitsverlies.

TIPIllustrator bevat standaard al icons om mee aan de slag te gaan, zie een paar voorbeelden hieronder. Maar het leukste is natuurlijk om ze zelf te maken.

App, interface en logo ontwerpen in Illustrator

 

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: Pantone, speciale kleuren
En beeldmateriaal speciaal

Tijdens deze les maakt u kennis met bijzondere kleuren als Pantone. Ze lijken zo makkelijk maar er zitten veel extra mogelijkheden in Illustrator. De kunst om Pantone te gebruiken leert u tijdens deze les. Zin en onzin en bovendien van alles over speciale kleuren en instellingen.

U leert ook werken met beeldmateriaal. Ook dit lijkt zo gemakkelijk maar er zitten addertjes onder het gras. Tijdens deze leuke les leert u ze kennen en herkennen zodat geen problemen ontstaan.

Na deze les kunt u efficiënt met Pantone werken en kunt u zelf bijzondere kleuren opslaan en gebruiken. Een wel heel verrassende kijk op kleur en hun drukbaarheid en bovendien speciale instellingen voor als u met beeldmateriaal in Illustrator werkt.

Illustrator illustratie, vector art, tutorial en cursus Illustrator

Les 2: realistisch overtrekken
en bijzonder transformeren

U leerde al werken met de pen. Maar realistisch overtrekken is een vak apart. Tijdens deze les leert u bijzondere tekentechnieken.

Illustrator tutorial en cursus

Na deze les kunt u specialistische technieken inzetten om fotorealistisch over te trekken.

Les 3: Overvloeien en vervloeien

U leert tijdens deze les hoe objecten elkaar's uiterlijk op bijzondere wijze kunnen beinvloeden. U maakt kennis met overvloeiingsmodi, leert wanneer ze wel en niet mogen worden gebruikt en trucs om ze te gebruiken wanneer het 'eigenlijk niet mag'.

U gebruikt bovendien speciale commando's om objecten samen te laten werken. Zo ontstaan extra vormen die u slim leert gebruiken. U plaatst reeksen in oplopende kleuren of vormen: ideaal voor illustraties met repetitieve elementen als bomen en decoraties.

Illustrator illustratie desert

Aan het eind van deze les kunt u objecten met elkaar combineren in kleur en uiterlijk en weet u hoe u commando's kunt gebruiken voor het maken van repeterend artwork.

Les 4: uw eigen stijl

Tijdens deze les gebruikt u opties die Illustrator biedt om ontwerpen snel een bepaald uiterlijk te geven. Maar het wordt er natuurlijk alleen maar leuker op als u weet wat u moet doen om dit net even wat bijzonderder te maken. Uw eigen stijl drukken op ontwerpen geeft uw artwork niet alleeen een speciaal uiterlijk maar zorgt ook voor consistent opgemaakte ontwerpen.

Illustrator vector, bezier, overtrekken

Aan het eind van deze les kunt u allerlei elementen voorzien van consistente kenmerken en kunt u deze bovendien combineren.

Les 5: werken met perspectief

Werken in perspectief is een lastig klusje. Maar niet in Illustrator. U gaat uw nu opgebouwde kennis van ontwerpen combineren met het werken in perspectief. Vaardigheden die u tijdens de eerste en Gevorderden Illustrator cursus leerde komen tijdens deze les niet alleen van pas: u zult niet zonder kunnen.

Illustrator perspectief tutorial en cursus

Aan het eind van deze les kunt u uw tot nu toe opgedane vaardigheden inzetten voor professioneel werken met perspectief.

Les 6: drukwerk en preflight

Tijdens deze les leert u hoe u een document drukklaar aanlevert en wat valkuilen kunnen zijn.

U gaat stap voor stap knelpunten na en lost ze op. U krijgt een checklist die u kunt gebruiken voor uw eigen bestanden zodat alles wat u ontwerpt er in druk zo goed mogelijk uit komt te zien als u voor ogen hebt.

Illustrator drukwerk en Pantone

Na deze les kunt u uw ontwerpen in perfecte staat aanleveren bij de drukker. Zo zal uw met zorg opgemaakte ontwerp precies zo afdrukken als u wilt.

Les 7: toets

Tijdens deze les krijgt u een paar opdrachten uit te voeren en werkt u aan een totaalproject. Als u de test met goed gevolg aflegt en tijdens de cursus voldoende huiswerk hebt ingeleverd kunt u uw certificaat mee naar huis nemen.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

 

Volgende startdatum

 

Cursus is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Anderhalve maand training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Cursusduur

In een groep

Zeven weken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Een speciaal schema is mogelijk.

Lesduur

In een groep

6 blokken van 2
en 1 blok van 3 uur.

Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

6 blokken van ± 1.45
en 1 blok van ± 2.45 uur.

De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

Groepscursus

€   875,00 exclusief BTW
€1058,75 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 1195,00 exclusief BTW
€ 1445,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 1695,00 exclusief BTW
€ 2050,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven