Websites ontwerpen of bouwen?
Websites ontwerpen is iets anders dan websites bouwen. Voor het ontwerpen van websites wordt vaak gebruik gemaakt van Illustrator of Photoshop. Hierin maakt u het ontwerp dat u voor ogen hebt en kunt dit naar uw klant sturen. Uiteindelijk bouwt u aan de hand van dit voorbeeld de website.
Voor websites bouwen gebruikt u code en een webeditor als Dreamweaver.
Als webdesigner dient u tegenwoordig veel te kunnen. Er wordt niet alleen verwacht dat u de website ontwerpt: u moet hem vaak ook bouwen.
Tijdens onze webdesigner opleiding gaat u dus ontwerpen én bouwen en krijgt een compleet pakket aan vaardigheden: HTML, CSS (Cascading Style Sheets), SEO, Photoshop en Flash.
Wilt u met Dreamweaver leren werken? Volg dan de cursus 'HTML, CSS en Dreamweaver' of de cursus 'Dreamweaver Gevorderden'.
Voor webdesigners zijn twee andere programma's handig: Photoshop en Illustrator.
Photoshop: tijdens de webdesigner opleiding leert u werken met Photoshop om websites te ontwerpen en beeldmateriaal te bewerken voor gebruik in uw websites.
Illustrator wordt veel voor het ontwerpen van websites gebruikt én voor elementen die u in Flash wilt animeren. Als u Photoshop al beheerst kunt u de module vervangen door Illustrator. U kunt in Illustrator geen foto's bewerken, daar hebt u Photoshop voor nodig.
Als webdesigner zult u regelmatig iets moeten doen in Flash. Uw klanten kunnen een geanimeerde banner of advertentie vragen of u dient een zelfstandige animatie te maken, of zelfs een ontwerp voor een app. Lees meer over de Flash cursus en wat u met Flash kunt doen.
Cursus, korte inhoudsopgave
Les 1: kennismaken met HTML
Tijdens deze les maakt u kennis met HTML. U leert de syntax van HTML kennen en en schrijft code op de hand. De HTML code lessen zijn belangrijk: als u later met bijvoorbeeld WordPress, Joomla, Drupal of Typo3 aan de slag wilt is het kennen van de code cruciaal om sjablonen aan te passen en eigen ontwerpen te kunnen maken. Bovendien is HTML code erg leuk om te leren.
Aan het eind van de les kunt u vanaf nul webpagina's maken met beeldmateriaal, tekst en kleur.
Les 2: structuren van HTML
Deze les gaat u verder met HTML. U gaat interactie inbouwen: werken met diverse soorten links. U gaat bovendien kennis maken met HTML structuur die bijvoorbeeld voor het maken van nieuwsbrieven cruciaal is.
Aan het eind van deze les kunt u webpagina's maken, compleet met banner en navigatie. U koppelt ze aan elkaar en werkt met diverse soorten interactiviteit.
Les 3: CSS code
Tijdens deze les maakt u kennis met CSS: cascading stylesheets. U geeft de pagina's die u met HTML opbouwt vorm met CSS code. U leert meerdere onderdelen van CSS kennen zodat u diverse elementen op de pagina kunt opmaken.
Aan het eind van deze les kunt u uw eigen HTML pagina's opmaken en elementen als links, kopjes, lijsten en beeldmateriaal van een speciaal uiterlijk voorzien.
Les 4: werken met Dreamweaver
Deze les is gewijd aan het leren kennen van Dreamweaver. U leert handige instellingen kennen en gaat direct concreet aan de slag. U maakt webpagina's aan en geeft ze vorm en leert hoe u in Dreamweaver HTML en CSS combineert.
Aan het eind van deze les weet u uw weg in Dreamweaver te vinden en kunt u vanaf nul meerdere pagina's samenstellen en koppelen.
Les 5: stylesheets gebruiken
Deze les is een belangrijke les: u leert werken met diverse soorten stylesheets. Stylesheets zijn cruciaal voor het opmaken van HTML pagina's: u kunt er complete websites consequent mee vormgeven en met een handomdraai het ontwerp van een website aanpassen.
Aan het eind van deze les kunt u met Dreamweaver meerdere pagina's opmaken, aan elkaar verbinden en met diverse soorten stylesheets werken.
Les 6: interactieve elementen, hosting & domein en
websites uploaden
Deze les is de laatste les die u met de groep hebt. U gaat webformulieren en andere interactieve elementen in uw websites gebruiken. U leert waar u bij formulieren op moet letten.
Tijdens deze les leert u ook van alles over hosting, domeinen en het uploaden van websites. Er is tijd om vragen te stellen zodat u met een gerust hart thuis aan de slag kunt.
Aan het eind van deze les kunt u vanaf nul HTML en CSS code sturen en gebruiken in diverse beheersystemen. U kunt bovendien interactie aan de pagina's toevoegen en een complete website vormgeven met stylesheets.
Les 7: de toets
Tijdens deze les krijgt u diverse opdrachten om uw kennis te toetsen. De toets bevat een multiple choice deel maar ook concrete opdrachten.
Het is de bedoeling dat u na de toets ook nog een website maakt en uploadt ter beoordeling.
Aan het eind van deze cursus kunt u zich uitstekend redden met HTML en CSS en kunt u Dreamweaver als webeditor gebruiken. Niet alleen dat: door uw kennis van HTML en CSS kunt u zich prima redden in onder andere WordPress, Joomla en andere CMS systemen.
Nazorg
Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.