Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

Eerst code (HTML + CSS). Daarna kunt u in alle webeditors en CMS (zoals WordPress en Joomla) werken. Tot slot: slimme SEO technieken zodat uw websites goed gevonden worden.

CSS code: consequente website vormgeving en webpagina's snel in uiterlijk aanpassen.

Een dynamisch beroep waarin veel verschillende media samen komen. Webdesign is voortdurend in ontwikkeling.

Complete Webdesigner Opleiding: HTML, CSS + Dreamweaver, Photoshop/Illustrator + Flash + SEO (zoekmachine optimalisatie).

Leer in 7 weken Flash animaties maken met geluid en interactie. Flash staat ook aan de basis van apps.

Webdesigner: HTML en CSS code voor webeditors en bv. WordPress. Maak of bewerk graphics voor de website in Photoshop en maak interactieve banners.

U bevindt zich hier: Home > Webdesign Cursussen Algemeen > HTML, CSS en Dreamweaver cursus
 

HTML, CSS en Dreamweaver Cursus

Webdesigner worden? Deze cursus leert u HTML en CSS code (stylesheets) én Dreamweaver. Code bepaalt het uiterlijk van websites. Dreamweaver maakt code en design makkelijk, zelfs voor WordPress en Joomla.  

Ervaringen en reviews

 • Deze cursus is heel compleet. Je leert HTML, er is aandacht voor XHTML en HTML5, voor CSS en stylesheets. Ik ga door met gevorderden om alles over positioneren te leren, ik heb er zin in.
  Hans de W.
 • Ik heb veel geleerd en kan nu onze nieuwsbrieven ontwerpen. Ik weet dat ik nog veel moet leren over websites bouwen en ik denk dat ik de volgende cursus dus ook ga doen. Ik neem het serieus en met mijn juf kon ik lachen, een mooie combi.
  Marianne J.
 • Gelukkig kon ik deze cursus volgen, ik kneep hem een beetje voor code. Maar stapje voor stapje en met veel geduld van mijn lerares kwam ik er wel. En toen gingen we op Dreamweaver over en leerden we alles over handige extra's. Ik ben blij met deze cursus. Ik denk dat ik ermee door ga.
  Ellie K.
 • Deze cursus wordt gegeven in een fijne sfeer. Ik vond naar school gaan en cursussen volgen nooit leuk. Maar deze was echt fijn. Tof.
  Steven de L.
 • Ik kwam bij jullie terug nadat ik Illustrator had gedaan, een paar jaar geleden. Deze cursus is voor mij belangrijk omdat ik voor mijn klanten websites wil ontwerpen en bouwen. Dat kan nu. Maar ik ga door met gevorderden omdat je dan nog meer leert over website ontwerp. Ik verheug me er al op.
  Tessa S.
 • Petje af voor niet alleen de cursus zelf maar ook voor de professionaliteit en het plezier waarmee alles wordt uitgelegd. Ik werd er enthousiast van. Veel andere cursussen elders meegemaakt, deze was bijzonder.
  Met hartelijke groet
  Anne W.
 • Ik wist niet wat ik van deze cursus moest verwachten omdat ik jullie niet kende. Maar mijn vriendin had gezegd dat ik bij jullie moest zijn. Goed advies. Veel geleerd.
  Laurentio de S.
 • Morgen is mijn laatste les en ik ga aansluitend met vakantie. Vandaar nu vast: dank dank dank. Zo leuk. Tot ziens na de vakantie voor Gevorderden.
  Helena A.
 • De ietwat schoolse aanpak is voor mij een verademing. Nu leer ik het echt. Een fijne leerplek, bedankt.
  Gerben W.
 

Uw Webdesign Cursus

Cursus HTML, CSS en Dreamweaver

Deze cursus is voor u als u HTML en CSS code wilt leren én wilt leren werken met Dreamweaver. Tijdens deze cursus leert u eerst HTML code: omdat HTML code op elke webpagina wordt gebruikt is het noodzakelijk om deze code goed te kennen. Daarna leert u een andere codetaal: CSS oftewel Cascading Stylesheets. Hiermee kunt u de webpagina vormgeven. Daarna schakelt u over op Dreamweaver en maakt u complete websites.

Voorkennis?

U hebt geen voorkennis nodig: de meeste cursisten zijn beginners of gevorderde gebruikers zónder de nodige kennis van code.

 
Cursus Dreamweaver, HTML code en CSS code, lessen in Amsterdam

 

Websites ontwerpen of bouwen?

Websites ontwerpen is iets anders dan websites bouwen. Voor het ontwerpen van websites wordt vaak gebruik gemaakt van Illustrator of Photoshop. Hierin maakt u het ontwerp dat u voor ogen hebt en kunt dit naar uw klant sturen. Uiteindelijk bouwt u aan de hand van dit voorbeeld de website.

Voor websites bouwen gebruikt u code en een webeditor als Dreamweaver.

Webdesigner opleiding

Als webdesigner dient u tegenwoordig veel te kunnen. Er wordt niet alleen verwacht dat u de website ontwerpt: u moet hem vaak ook bouwen.

Tijdens onze webdesigner opleiding gaat u dus ontwerpen én bouwen en krijgt een compleet pakket aan vaardigheden: HTML, CSS (Cascading Style Sheets), SEO, Photoshop en Flash.

Webdesign en Dreamweaver

Wilt u met Dreamweaver leren werken? Volg dan de cursus 'HTML, CSS en Dreamweaver' of de cursus 'Dreamweaver Gevorderden'.

Webdesign, Photoshop & Illustrator

Voor webdesigners zijn twee andere programma's handig: Photoshop en Illustrator.

Photoshop: tijdens de webdesigner opleiding leert u werken met Photoshop om websites te ontwerpen en beeldmateriaal te bewerken voor gebruik in uw websites.

Illustrator wordt veel voor het ontwerpen van websites gebruikt én voor elementen die u in Flash wilt animeren. Als u Photoshop al beheerst kunt u de module vervangen door Illustrator. U kunt in Illustrator geen foto's bewerken, daar hebt u Photoshop voor nodig.

Webdesign en Flash

Als webdesigner zult u regelmatig iets moeten doen in Flash. Uw klanten kunnen een geanimeerde banner of advertentie vragen of u dient een zelfstandige animatie te maken, of zelfs een ontwerp voor een app. Lees meer over de Flash cursus en wat u met Flash kunt doen.

 

 

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: kennismaken met HTML

Tijdens deze les maakt u kennis met HTML. U leert de syntax van HTML kennen en en schrijft code op de hand. De HTML code lessen zijn belangrijk: als u later met bijvoorbeeld WordPress, Joomla, Drupal of Typo3 aan de slag wilt is het kennen van de code cruciaal om sjablonen aan te passen en eigen ontwerpen te kunnen maken. Bovendien is HTML code erg leuk om te leren.

Aan het eind van de les kunt u vanaf nul webpagina's maken met beeldmateriaal, tekst en kleur.

Les 2: structuren van HTML

Deze les gaat u verder met HTML. U gaat interactie inbouwen: werken met diverse soorten links. U gaat bovendien kennis maken met HTML structuur die bijvoorbeeld voor het maken van nieuwsbrieven cruciaal is.

Aan het eind van deze les kunt u webpagina's maken, compleet met banner en navigatie. U koppelt ze aan elkaar en werkt met diverse soorten interactiviteit.

Les 3: CSS code

Tijdens deze les maakt u kennis met CSS: cascading stylesheets. U geeft de pagina's die u met HTML opbouwt vorm met CSS code. U leert meerdere onderdelen van CSS kennen zodat u diverse elementen op de pagina kunt opmaken.

Aan het eind van deze les kunt u uw eigen HTML pagina's opmaken en elementen als links, kopjes, lijsten en beeldmateriaal van een speciaal uiterlijk voorzien.

Les 4: werken met Dreamweaver

Deze les is gewijd aan het leren kennen van Dreamweaver. U leert handige instellingen kennen en gaat direct concreet aan de slag. U maakt webpagina's aan en geeft ze vorm en leert hoe u in Dreamweaver HTML en CSS combineert.

Aan het eind van deze les weet u uw weg in Dreamweaver te vinden en kunt u vanaf nul meerdere pagina's samenstellen en koppelen.

Les 5: stylesheets gebruiken

Deze les is een belangrijke les: u leert werken met diverse soorten stylesheets. Stylesheets zijn cruciaal voor het opmaken van HTML pagina's: u kunt er complete websites consequent mee vormgeven en met een handomdraai het ontwerp van een website aanpassen.

Aan het eind van deze les kunt u met Dreamweaver meerdere pagina's opmaken, aan elkaar verbinden en met diverse soorten stylesheets werken.

Les 6: interactieve elementen, hosting & domein en
websites uploaden

Deze les is de laatste les die u met de groep hebt. U gaat webformulieren en andere interactieve elementen in uw websites gebruiken. U leert waar u bij formulieren op moet letten.

Tijdens deze les leert u ook van alles over hosting, domeinen en het uploaden van websites. Er is tijd om vragen te stellen zodat u met een gerust hart thuis aan de slag kunt.

Aan het eind van deze les kunt u vanaf nul HTML en CSS code sturen en gebruiken in diverse beheersystemen. U kunt bovendien interactie aan de pagina's toevoegen en een complete website vormgeven met stylesheets.

Les 7: de toets

Tijdens deze les krijgt u diverse opdrachten om uw kennis te toetsen. De toets bevat een multiple choice deel maar ook concrete opdrachten.

Het is de bedoeling dat u na de toets ook nog een website maakt en uploadt ter beoordeling.

Aan het eind van deze cursus kunt u zich uitstekend redden met HTML en CSS en kunt u Dreamweaver als webeditor gebruiken. Niet alleen dat: door uw kennis van HTML en CSS kunt u zich prima redden in onder andere WordPress, Joomla en andere CMS systemen.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

 

Volgende startdatum

 

Cursus tarief

Groepscursus

€   875,00 exclusief BTW
€1058,75 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 1195,00 exclusief BTW
€ 1445,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 1695,00 exclusief BTW
€ 2050,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

Meer soorten training? Kijk hier.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Cursusduur

In een groep

6 blokken van 2 en 1 blok van 3 uur.
Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.

Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

U kunt zelf een scholingsschema samenstellen.

Wat hebt u nodig

Software: proefversie / volledige versie.
Een computer> Specificaties
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus is inclusief

Uitgebreid lesmateriaal
Een boek in verschillende delen
Huiswerkopdrachten
Huiswerkcorrectie
Extra opdrachten
Toetsing en examen
Certificering

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven