Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

 

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Vorige pagina Wat hebt u nodig voor een cursus?
 

Wat hebt u nodig voor een cursus?

Voor een computer cursus zijn computervaardigheden en natuurlijk software nodig. Hebt u hulp nodig voor u aan een cursus begint? Laat u in een uurtje bijspijkeren en ga met een gerust hart aan de slag.  

 

Computervaardigheden
tijdens een cursus

Hardware en software
tijdens een cursus

 

werken met bestanden

Welke cursus u ook gaat volgen: het is fijn als u al handig bent met computerbestanden. Het is goed het onderstaande te kunnen.

  • Bestanden opzoeken
  • Bestanden opslaan, hernoemen, kopiëren, verwijderen, verplaatsen, opzoeken et cetera
  • Werken met systeemverkenners als de 'Explorer' of 'Finder'

Een computer

Dit klinkt als een dooddoener maar toch: het is fijn als u over een eigen computer beschikt. Zo kunt u thuis oefenen en het huiswerk maken.

Lees meer over welke computer tijdens uw cursus en werk het meest geschikt is.

 

 

E-mail en e-mail beheer

U zult e-mails moeten kunnen versturen en ontvangen. Het is dus handig als u weet hoe dat moet en hoe u bijlages kunt toevoegen en bijlages kunt openen.

U kunt natuurlijk gebruik maken van diensten als HotMail, Outlook en Gmail. Maar een 'echt' e-mail adres biedt vaak voordelen (minder reclame en vaak slimmere spamafhandeling). Bovendien is zo'n 'echt' adres minder privacygevoelig.

Het programma van uw cursus

De software die u tijdens de cursus gebruikt zult u thuis of op het werk moeten installeren om te kunnen oefenen en huiswerk te maken. Voor bijvoorbeeld een cursus Illustrator is het programma 'Adobe Illustrator' nodig.

Alle Adobe software is bij ons te koop.

U kunt natuurlijk de software bij ons kopen of u gebruikt een trial via de Adobe website.

U zult het programma ook moeten installeren. Als u dat niet kunt kunt u de hulp inroepen van handige vrienden. Overigens kunt u ook op ons beroep doen, we kunnen iemand aan huis laten komen om u te helpen.

werken met Grote bestanden

U ontvangt tijdens een cursus schijfruimte waarop u tijdens en na de cursus zeer grote bestanden kunt opslaan. U zult zelf deze schijfruimte moeten kunnen benaderen. Dit is erg eenvoudig te doen: u ontvangt hiervoor instructies. Als u er geen gebruik van wilt maken is dat geen enkel probleem: het is een extraatje dat u al dan niet kunt aannemen.

Extra gratis software

Extra software kan nodig zijn, zoals Adobe Reader voor het openen van speciaal materiaal en tutorials. Of een programma waarmee u mappen kunt 'inpakken'. Deze programma's zijn gratis.

Download Adobe Reader
Download PeaZip (Windows, Linux, BSD)
of Keka (Mac)

Bestanden/mappen comprimeren

U kunt mappen en bestanden comprimeren: inpakken of 'zippen'. Dit zorgt ervoor dat de bestanden kleiner worden. Ondanks het feit dat u een flinke schijfruimte krijgt voor uw bestanden kan het nodig zijn om mappen naar ons te sturen: als u een van de webdesign cursussen volgt is dit zelfs belangrijk omdat zo de structuur van uw werk wordt gewaarborgd. U zult dus met bijvoorbeeld PeaZip of Stuffit moeten kunnen werken.

Voldoende schijfruimte

TIjdens de cursus zult u vaak uit enthousiasme van alles proberen en dit bovendien willen opslaan. U zult een harde schijf moeten hebben die groot genoeg is voor uw bestanden. Niet alleen dat: ook het installeren van de Adobe software kost veel ruimte. Meestal is dit in de praktijk geen enkel probleem: de computers bieden tegenwoordig genoeg schijfruimte.

Bij de cursus krijgt u van ons 5Gb plus 1Gb extra aan schijfruimte om bestanden op te slaan. Deze blijven ook na de cursus van u.

Handige vaardigheden
tijdens een cursus

Extra apparatuur
 

 

Enige kennis van de Engelse taal

 

Voor webdesign
Voor Dreamweaver en andere webdesign cursussen geldt dat de code (HTML, CSS, PHP en andere codetalen) in het Engels zijn. U zult dit moeten kunnen begrijpen. U hoeft geen expert te zijn in de Engelse taal maar voor webdesign geldt dat de ontwikkelaars van de HTML en CSS codes van oorsprong in het Engels schrijven. De meeste websites met informatie zijn ook in het Engels. U kunt zich ook zonder Engels redden maar het is dan wel lastiger.

De software
De software die wordt gebruikt is in de originele (Engelse) versie. Dit betekent dat het handig is om Engels te kunnen lezen.

Extra informatie op internet
Veel van de fora waar u informatie op kunt zoeken zijn in het Engels. Het is handig als u weet wat de correcte termen zijn.

Bestandsuitwisseling en instructies geven
Uitwisseling van uw bestanden zal niet altijd met alleen bedrijven in Nederland zijn. In de mode wordt bijvoorbeeld veel uitbesteed aan landen als China, Turkije, Indonesië of India. Het is handig om de software in de meest universele taal te gebruiken: Engels. Zo kunt u alles makkelijk uitwisselen en uw leverancier of klant in de correcte termen uitleggen wat u bedoelt en wat mogelijk is.

 1 Een Wacom tablet?

De meeste cursisten gebruiken gewoon een muis tijdens het werken met een computer. Toch is een Wacom tablet (een muis in de vorm van een pen), helemaal geen gek idee. Het biedt u meer mogelijkheden tijdens het tekenen en schilderen dat u vaak in Illustrator, Photoshop en Flash zult moeten doen. Bovendien scheelt het in RSI klachten: u kunt meer werk verrichten waarbij u minder snel last van pijn zult krijgen.

Alle Wacom tablet modellen zijn bij ons te koop.

 2 Een printer?

Soms is het fijn om uw eigen werk te kunnen printen. De meeste cursisten hebben thuis een printer staan. Als u die niet hebt hoeft u er geen aan te schaffen, hij is niet nodig om de cursussen te volgen.

 3 Een scanner?

Het is niet nodig om in het bezit te zijn van een scanner. Een uitzondering geldt voor een specifieke opdracht tijdens de cursus Photoshop Gevorderden. Maar ook als u geen scanner hebt kunt u prima meedoen: u kunt die opdracht zonder problemen overslaan.

 

 

 

Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven