Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013 Illustrator artwork

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Illustrator Cursussen Algemeen > Illustrator Cursus Pen & Overtrekken
 

Illustrator cursus Pen & Overtrekken

Of het nu met de eerste tekengereedschappen is of met de pen: overtrekken maakt deel uit van uw werkzaamheden. U trekt tijdens de cursus schets, scan en foto over met het lastigste gereedschap: de pen.  

Ervaringen en reviews

 • Kort maar krachtig deze cursus. Ongelooflijk dat ik in drie lessen zoveel heb geleerd. Ik kan nu wat ik nodig heb.
  Karl de B.
 • Deze cursus is een aanrader na de cursus Mode & Styling als je geen budget hebt om Gevorderden te gaan doen. Goed uitgelegd, ik kon direct aan de slag met wat ik heb geleerd.
  Irma J.
 • Super. Voor mijn modelbouw moest ik vaak logo's en emblemen overtrekken en dat kan nu. Vanaf plaatjes van internet trek ik alles open en print het op stickermateriaal.
  Hans F.
 • Heel tevreden. Had ook niet anders verwacht. Weer op dezelfde manier les, goed lesmateriaal (en zo duidelijk) en vriendelijk geduldig en leuk les.
  Hester O.
 • Kon niet beter hoor, dit. Korte cursus met precies wat ik nodig had.
  Jan de G.
 • Moeilijk onderwerp en ik kan het nog niet zo goed. Maar het gaat al veel beter dan in het begin. Fijn dat ik nog extra les mag.
  Helen W.
 • Nuttige cursus, goede heldere uitleg. En natuurlijk weer met het bekende lesmateriaal. In mijn nopjes hoor!
  Met hartelijke groet
  Jolande S.
 • Zo leuk om te zien dat er van een beperkt onderwerp toch zoveel gemaakt wordt. Ik vond met name het combineren met andere dingen handig. Zo kan iedereen het leren en leer je handige trucs.
  Bina A.
 

Uw Illustrator cursus

Cursus Illustrator Pen & Overtrekken

Deze Illustrator cursus leert u uw eigen ontwerpen, schetsen en scans overtrekken met de pen. U zet vanaf nul met de pen professionele paden op met bezier punten en hendels . Daarna gaat u concreet overtrekken.

Deze cursus is onmisbaar voor modeontwerpers en stylisten die technische tekeningen willen maken. Maar ook voor iedereen die eigen schetsen of scans wil overtrekken of dessins wil maken.

Voorkennis?

U hebt voor deze cursus Illustrator ervaring nodig. Hoe meer hoe beter.

Cursus Illustrator, inschrijven

 

 

Photoshop cursus

In de praktijk combineert u Illustrator vaak met Photoshop om ontwerpen 'zachter' te maken, Photoshop dessins in Illustrator te gebruiken of Illustrator artwork te combineren met foto's. Tijdens de cursus 'Illustrator & Photoshop' combineert u Illustrator- en Photoshop artwork.

TIPHet is raadzaam zowel Illustrator als Photoshop te beheersen. Lees de informatie over de Photoshop cursus die het beste bij u past.

Illustrator & webdesign

Tijdens een webdesign cursus wordt de website vaak in Illustrator ontworpen. Niet alleen de website, ook alle mogelijke iconen en knoppen kunnen vaak het handigst in Illustrator worden gemaakt. Kijk hieronder maar.

Illustrator webdesign icons download buttons

Hoewel voor webdesign (het ontwerpen van websites) ook vaak Photoshop wordt gebruikt komt dit vaak door onbekendheid met Illustrator. Lees meer over webdesign.

Illustrator & Flash

Tijdens de Flash cursus is Illustrator onontbeerlijk. In Illustrator ontwerpt u sneller en beter de elementen die u wilt animeren. U kunt bovendien in lagen werken en deze slim inzetten voor het bouwen van de scenes in Flash.
Lees meer over een Flash cursus.

Illustrator & CAD

Architecten gebruiken Autodesk programma's als AutoCAD en Revit om hun ontwerpen in op te bouwen. Ook zij kunnen Illustrator in de dagelijkse praktijk gebruiken om hun ontwerpen op een voor klanten zo aantrekkelijk mogelijke manier te presenteren.

Illustrator en apps

Voor het ontwerpen van apps en interfaces is Illustrator ideaal. U kunt erin ontwerpen maken die schaalbaar zijn. Als er een update is voor bijvoorbeeld de iPad wordt vaak de resolutie verhoogd. Met Illustrator is dat geen probleem: u slaat uw ontwerp gewoon groter op zonder kwaliteitsverlies.

TIPIllustrator bevat standaard al icons om mee aan de slag te gaan, zie een paar voorbeelden hieronder. Maar het leukste is natuurlijk om ze zelf te maken.

App, interface en logo ontwerpen in Illustrator

 

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: de pen

Tijdens deze les leert u werken met de pen. U gaat de zogenaamde Béziercurves en -punten plaatsen die de vectoren opbouwen waarmee de pen werkt. U gaat deze paden ook met andere gereedschappen bewerken.

Illustrator overtrekken

Na deze les kunt u vanaf nul een pad opzetten met de pen. U kunt dit pad met meerdere gereedschappen bewerken. De basis voor professioneel overtrekken is gelegd.

Les 2: overtrekken

Tijdens deze les gaat u overtrekken. U gaat kijken naar hoe u een eigen tekening in Illustrator kunt overtrekken en wat handige instellingen zijn. Ook scans komen aan bod en u leert wat u kunt doen om zo optimaal mogelijk over te trekken.

Overtrekken in Illustrator, cursus en tutorial

Na deze les kunt u met het pengereedschap werken om vrije illustaties te maken. U kunt bovendien uw schetsen digitaliseren en beheerst de vaardigheden om technische tekeningen te maken.

Les 3: Professioneel overtrekken

Deze derde les gaat u professioneel overtrekken. De meer technische tekeningen komen aan bod maar ook de 'realistische' tekeningen. U gebruikt speciale invullingen om uw artwork beter tot zijn recht te laten komen.

Na deze les kunt u vanaf nul een scan of schets overtrekken en natekenen. U weet hoe de pen werkt en kent de trucs die het 'Pen' gereedschap biedt om zo optimaal mogelijk in Illustrator te werken.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

 

Volgende startdatum

Deze cursus wordt op inschrijving extra ingeroosterd. Als u zich inschrijft wordt in overleg een startdatum afgesproken. Deze wordt op de website gepubliceerd zodat anderen zich kunnen inschrijven en u ontvangt vervolgens de factuur.

Cursus is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Twee weken training en support
Twee weken nazorg

Cursusduur

In een groep

Drie weken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Een speciaal schema is mogelijk.

Lesduur

In een groep

3 blokken van 2 uur.
Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

3 blokken van ± 1.45 uur.
De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

Groepscursus

€ 595,00 exclusief BTW
€ 719,95 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 795,00 exclusief BTW
€ 961,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€   995,00 exclusief BTW
€ 1203,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven