Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Photoshop Cursussen Algemeen > Photoshop Opleiding
 

Adobe Photoshop Opleiding

Tijdens deze complete opleiding van 28 weken leert u vanaf nul werken met Photoshop. Tijdens les een maakt u al fotocollages. U leert op kleur brengen, restaureren, werken met paden, kanalen en maskers.  

Ervaringen en reviews

 • Ik kon al Photoshoppen maar wilde meer de diepte in. En dat doe ik nu. Er is niets wat ik niet weet van Photoshop, mijn complimenten voor deze fantastische opleiding!
  Gavin de S.
 • Geslaagde opleiding! Ik was een totale beginner maar vanaf de eerste les ben ik met veel plezier opgeleid. Ik mag mezelf nu een prof noemen... kwartje moet nog vallen... Maar ik weet dat ik het kan!
  Hanneke R.
 • Zeer gedegen opleiding. Alles is behandeld en geintegreerd. Jullie lesmethode spreekt me enorm aan, respect.
  Sjaan A.
 • Na de tweede les van het eerste blok was ik in paniek, ik moest al leren werken met de Mac maar nu kwam Photoshop erbij, ik snapte er niks van. Huilend aan de telefoon gehangen. Ik kreeg het mobiele nummer van mijn docent en mocht haar in het weekend (!) via SMS vragen stellen. Dat is gelukt. Ik heb de hele Photoshop opleiding afgemaakt...
  Jolanda K.
 • Voor mijn werk moest ik Photoshoppen. Privé wilde ik het graag leren. Dus het werd de totale opleiding en dan half betaald door baasje. Wat heb ik veel geleerd!!!
  Jessica de G.
 • Vanaf het begin had ik door dat ik op mijn plekje zat. Fijne manier om les te krijgen. En heel veel geleerd natuurlijk.
  Gerarda J.
 • Helemaal geweldig. Mijn complimenten voor de heldere uitleg en dat je alles mag vragen. En ook echt antwoord krijgt! Dat zie je niet vaak, vaak wordt je afgescheept met 'zoek op YouTube een tutorial' en zo. Hier niet.
  Mar G.
 • Ik heb een bijzonder fijne tijd gehad tijdens deze opleiding. Ik wilde de eerste module overslaan omdat ik al jaren met Photoshop werkte maar ben heel blij dat ik dat niet heb gedaan. Wat ben ik er handig door geworden.
  Lore van der V.
 • Ik kan deze opleiding echt aanraden. Je krijgt les van iemand die alles ook echt weet. Mijn lerares had ook nog gevoel voor humor. Dat maakte alles zo gezellig dat we soms eerder kwamen om lekker te kletsen in de tuin voor de les. Maar ik kwam natuurlijk om te leren en dat was ook prima voor elkaar. Ik kreeg na een paar weken zelfs een baan en gebruikte vanaf dat moment alles wat ik leerde in mijn nieuwe baan. Bedankt!
  Tien B.
 • Deze opleiding is heel compleet, ook als je al ervaring hebt met Photoshop kun je beter niks overslaan. Je wordt al snel echt superhandig met allerlei dingen die je niet wist.
  Gerard de S.
 • Wat heb ik al die jaren zitten kloten... Ik had dit veel eerder moeten doen. Dit scheelt in mijn werk als zelfstandig grafisch vormgeven heel veel tijd. En dus ook geld. Een aanrader!
  John van de H.
 

Uw Photoshop opleiding

Complete opleiding: 28 weken

Deze Photoshop opleiding begint bij het begin: zo krijgt u een solide basis om op door te werken en leert u alles wat nodig is om later snel en vakkundig door te kunnen werken.

Daarna leert u alles voor professionele beeldbewerking. U werkt met maskers, paden, de restauratiegereedschappen, met kanalen en kleurprofielen. U gebruikt lagen en bijzondere instellingen. Aan het eind van de opleiding beheerst u vrijwel alles wat Photoshop te bieden heeft en past u dit vakkundig én creatief toe.

Voorkennis

Er is voor de opleiding geen voorkennis nodig.

Photoshop opleiding, cursus Photoshop in Amsterdam

 

Photoshop & illustrator

Verwerk uw ontwerpen in Illustrator ontwerpen: u kunt uw bewerkte beeldmateriaal hierin moeiteloos integreren. Kijk op deze pagina voor meer informatie over Illustrator cursussen.

Een Illustrator cursus

Kijk op deze pagina voor meer informatie over de Illustrator cursus die het beste bij u past.

Opleiding inhoudsopgave

 

Blok een

Les 1: kennismaken met Photoshop

Tijdens deze les maakt u kennis met Photoshop. U maakt uitsnedes verfijnt deze met diverse gereedschappen. U werkt met lagen en hun mogelijkheden en maakt een eerste fotocollage waarbij u let op de kwaliteit van de uitgesneden elementen. Zo kunt u op een goede manier foto's combineren.

Aan het eind van deze les kunt u vanaf nul een fotocollage maken met verschillende elementen.

Les 2: kleur,
invullingen en schilderen

Deze les is gewijd aan kleur en schildertechnieken. Ook al gaat u later in Photoshop misschien niet echt schilderen, toch zijn penselen en hun instellingen van doorslaggevende waarde omdat ze in vele gereedschappen worden gebruikt. De fijne kneepjes en zelfs de eerste retoucheertrucs komen tijdens deze les aan bod.

Aan het eind van deze les kunt u bijzondere achtergronden maken en met speciale instellingen werken om foto's bij te werken.

Les 3: op maat maken
en retoucheren

Deze les is grotendeels gewijd aan het werken met onder andere herstellen van perspectief en retoucheren. Maar u gaat ook aan de slag met slimme instellingen om beeldmateriaal op maat te maken.

Aan het eind van deze les kunt u meerdere foto's dezelfde afmeting geven, perspectief herstellen, beelden bijsnijden en zelfs foto's corrigeren in scherpte, kleur en contrast.

Les 4: handigheidjes
in Photoshop

U bent inmiddels al wat aan het wennen aan Photoshop. Tijd voor handige instellingen en handelingen die u in de praktijk zeer veel tijd zullen gaan schelen. Tijdens deze les leert u allerlei tips en trucs en handige functies.

U gaat met opnieuw aan de slag met selecties. Deze kunnen op speciale manieren worden aangepast en verfijnd. Deze les is bijzonder handig en u zult er elke dag plezier aan beleven.

Dit is een langere les van minimaal drie uur, afhankelijk van de groepsgrootte.

Aan het eind van deze les kunt u moeiteloos selecties maken, uw documenten organiseren en bovendien op een snelle manier elementen uitwisselen. U zult professionele selecties kunnen maken om perfecte fotocollages te creëren.

Les 5: Filters

Tijdens deze les komen de uitgebreide filters aan bod. Veel cursisten hebben hier al eens naar gekeken maar weten niet wat er kan worden ingesteld om op een professionele manier te werken. Slimme tips, veel voorbeelden en concrete uitdagingen helpen u om precies het resultaat te krijgen dat u nodig hebt..

Aan het eind van deze les kunt u beeldmateriaal herstellen en verfraaien en mooie galeries maken voor gebruik op bijvoorbeeld webpagina's.

Les 6: tekst in Photoshop

Tijdens deze les leert u alles wat Photoshop te bieden heeft op tekstgebied. U gaat tekst in uw ontwerpen integreren en bovendien met tekstmaskers werken.

Aan het eind van deze les kunt u vanaf nul een ontwerp in Photoshop maken. U kunt hierin tekst combineren met extern beeldmateriaal en perfecte fotocollages maken.

Les 7: de toets

Tijdens deze les krijgt u diverse opdrachten om uw kennis te toetsen. De toets bevat een concrete opdracht die u dient uit te voeren. U kunt deze toets na de laatste les van dit blok doen of hem aan het eind van de opleiding.

Blok twee

Les 1: alles over resoluties

U gaat tijdens de eerste les van deze Photoshop cursus leren wat resolutie inhoudt en hoe belangrijk het is om de correcte resolutie te gebruiken voor de media waar u voor werkt. Resoluties omzetten, opslaan, vergrendeling van instellingen... Alles komt aan bod.

Aan het eind van deze les weet u de zin en onzin van resoluties en kunt u bestanden in de correcte resolutie opslaan voor diverse media.

Les 2: fotocorrecties

Deze les is gewijd aan het corrigeren van foto's. U gaat tijdens deze les beeldmateriaal op kleur brengen en contrast herstellen. Bovendien leert u met verschillende commando's werken om correcties niet alleen technisch in orde te maken maar om ook uw eigen draai aan beeldmateriaal te geven.

Aan het eind van deze les kunt u technisch aan de slag met de meeste fotocorrectiemogelijkheden die Photoshop te bieden heeft.

Les 3: fotorestauratie

Deze les is gewijd aan het restaureren van foto's. Iedereen kan wel een puistje wegwerken maar de kunst is natuurlijk om de goede technieken te gebruiken, rekening houdend met resolutie en kleurwaarden van bestanden. U gaat dus niet alleen deze beroemde puistjes wegwerken maar ook aan de slag met rimpels, vlekken, scheuren en ontbrekende delen.

Aan het eind van deze les kunt u portretfoto's restaureren en beschadigde bestanden zo bewerken dat ze prima te gebruiken zijn.

Les 4: diverse media

Photoshop wordt veel gebruikt voor drukwerk en rond deze les weet u daar dus al veel van. Maar er zijn meer media zoals internet, nieuwsbrieven of Microsoft Office doeleinden en presentaties. Tijdens deze les gaat u kijken naar de beste oplossing voor diverse media.

Aan het eind van deze les weet u precies wat u het beste kunt opslaan voor gebruik in diverse media. U leert welk bestandstype geschikt is voor welk doel.

Les 5: bijzonder transformeren

Tijdens deze les gaat u op bijzondere manieren elementen in beeldmateriaal transformeren. U gaat leren hoe u beeldbewerking gebruikt zoals die in tijdschriften veel wordt toegepast: op een professionele manier lovehandles verwijderen bijvoorbeeld, borsten liften of vergroten of de gezichtsuitdrukking aanpassen.

Les 6: dessins en brushes

U gaat aan de slag met Photoshop dessins. U gaat vanaf nul leren hoe u een Photoshop patroon maakt.

Niet alleen dat: u gaat ook uw eigen brushes maken. Als u beide eenmaal kunt toepassen bent u op weg om uw eigen werk een persoonlijke uitstraling te geven en op te vallen tussen alle andere beeldbewerkers.

Aan het eind van deze les kunt u vaardigheden combineren om foto's sprekend te maken en te optimaliseren voor gebruik in tijdschriften.
Bovendien kunt u met behulp van eigen patronen en penselen uw artwork uw eigen tintje geven.

 

Les 7: de toets

Tijdens deze les krijgt u diverse opdrachten om uw kennis te toetsen. De toets bevat een concrete opdracht die u dient uit te voeren.

Blok drie

Les 1: laagstijlen en extra's

Deze les gaat u kijken naar wat de lagen nog meer te bieden hebben. U gaat onder andere kijken naar de laagstijlen en deze inzetten om bjizondere resultaten te verkrijgen.

Aan het eind van deze les kunt u vanaf nul een ontwerp in Photoshop maken. U kunt hierin tekst combineren met extern beeldmateriaal en perfecte fotocollages maken.

Les 2: geschiedenis
gereedschappen

Tijdens de eerste les van deze module gaat u leren werken met de vele mogelijkheden om in Photoshop de geschiedenis te 'vervalsen'. Correcties corrigeren, terug in de tijd met speciale effecten: het kan allemaal.

Ook de 'Snapshots' komen aan bod. Deze lijken erg eenvoudig en zijn dat tot u weet wat u er allemaal mee kunt doen. Maar ook de meer complexe mogelijkheden komen aan bod.

Aan het eind van deze les kunt u met verschillende gereedschappen en commando's handig gebruik maken van de mogelijkheden die Photoshop biedt om terug te gaan in de tijd en dat verleden te gebruiken.

Les 2: automatische taken en beheer

Deze les is gewijd aan het automatiseren van bepaalde taken. Van eenvoudige taken tot meer complexe taken: u gaat hiermee leren werken.

Aan het eind van deze les weet u hoe u taken aan Photoshop kunt overlaten en kunt u complexe taken beheren en uitvoeren.

Les 4: overvloeiingsmodi

Tijdens deze les komen de overvloeiingsmodi aan de beurt. U gaat leren wat er allemaal mee mogelijk is en dit natuurlijk combineren met gereedschap, commando, laag en heel wat meer.

U weet wat welke modus doet en hoe u de modi slim kunt inzetten voor speciale effecten en resultaten.

Les 5: Kleurmodi

Er zijn in Photoshop verschillende kleurmodi mogelijk. Wanneer u welke modus het beste kunt gebruiken is soms lastig. Tips en trucs komen tijdens deze les aan bod en natuurlijk leert u weer creatieve toepassingen kennen.

Aan het eind van deze les weet u wat welke kleurmodus doet en kunt u bepalen wat voor u het beste werkt en hoe u meer kunt halen uit de diverse modi waarin het bestand kan verkeren.

Les 6: animeren

Tijdens de laatste les gaat u animeren. U gaat allerlei vaardigheden uit de eerdere modules combineren om animaties te maken en op te slaan. Vrijwel alles wat u leerde kan worden gebruikt in een animatie.

Na deze les kunt u vanaf nul elementen animeren en een totale animatie maken die u bovendien kunt optimaliseren en voorzien van vele extra's die u eerder leerde.

Les 7: de toets

Tijdens deze les krijgt u diverse opdrachten om uw kennis te toetsen. De toets bevat een concrete opdracht die u dient uit te voeren.

Aan het eind van deze opleiding weet u precies welk gereedschap voor welke beeldbewerking moet worden ingezet en kunt u bovendien creatieve keuzes maken door de vele commando's en gereedschappen te combineren.

Blok vier

Les 1: Kleurprofielen

Tijdens de eerste les van deze module werkt u met kleurprofielen en wordt u uitgelegd wat deze zijn en wanneer u ze kunt gebruiken.

U kijkt naar kleurbeheer en leert hoe u alles kunt inschakelen en consistent kunt houden.

Aan het eind van deze les kunt u werken met kleurprofielen en deze toepassen. Bovendien kunt u kleurbeheer inschakelen en instellen.

Les 2: Kanalen

Deze les behandelt vanaf de basis de kanalen en hun mogelijkheden in Photoshop. U leert wat een kanaal is en hoe u ze niet alleen nuttig maar ook creatief kunt gebruiken.

Aan het eind van deze les kunt u alle kanalen herkennen en weet u hoe kleuren en kanalen kunnen worden beinvloed.

Les 3: Histogram en niveau's

Tijdens diepgaande fotobewerking komt het histogram goed van pas. Het toont u welke delen 'sterk' of 'minder sterk' zijn en de aanwezige toonwaarden. Tijdens deze les komen het histogram en de toonwaarden en daarmee ook de niveau's aan bod.

Aan het eind van deze les weet u hoe u het histogram slim kunt gebruiken en leert u hoe u de niveau's van beeldmateriaal kunt beinvloeden.

Les 4: curves

Niets is zo verraderlijk als het werken met de curves. U kunt er een foto mee perfectioneren maar ook verpesten. Tijdens deze les werkt u met de curves en integreert u de eerder opgedane kennis zodat er niets mis kan gaan.

Aan het eind van deze les weet u hoe u de curves kunt inzetten voor professionele beeldbewerking.

Les 5: aanpassingslagen

Deze les is gewijd aan bijzondere aanpassingen in combinatie met speciale aanpassingslagen. U gaat kijken naar wat deze lagen te bieden hebben, wanneer u ervoor kiest of juist niet.

Na deze les kunt u kiezen welke aanpassing het beste is voor elk document.

Les 6: maskers niveau 2

Tijdens deze les gebruikt u een ander soort maskers: bijzondere maskers om niet alleen delen van elementen af te dekken maar zelfs om delen van speciale lagen af te dekken.

Na het volgen van deze les kunt u alle lagen in Photoshop inzetten, maskers uitwissellen en bewerken voor een dynamisch en goed resultaat.

Les 7: de toets

Tijdens deze les krijgt u diverse opdrachten om uw kennis te toetsen. De toets bevat een concrete opdracht die u dient uit te voeren.

Aan het eind van deze module kunt u alles in Photoshop gebruiken en inzetten voor professionele fotobewerking. U kunt fotocollages maken en de elementen in kleur op elkaar afstemmen, foto's drukklaar maken, maskers inschakelen en het correcte kleurprofiel gebruiken in de goede kleurmodus.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

 

 

Volgende startdatum

 

Opleiding is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Zeven maanden training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Opleidingsduur

In een groep

28 weken (± 7 maanden)

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

U kunt zelf een scholingsschema samenstellen.

Lesduur

In een groep

24 blokken van 2
en 4 blokken van 3 uur.

Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

24 blokken van ± 1.45
en 4 blokken van ± 2.45 uur.

De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Opleidingstarief

Groepsopleiding

€ 3.395,00 exclusief BTW
€ 4.107,95 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke opleiding

€ 4.895,00 exclusief BTW
€ 5.922,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Persoonlijke
gereserveerde opleiding

€ 6.695,00 exclusief BTW
€ 8.100,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven