Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > InDesign Cursussen Algemeen > Grafisch Vormgeven
 
 

Grafisch vormgeven

Grafisch vormgeven: tekst en beeld combineren tot een aantrekkelijk geheel. Grafische vormgeving is een gevoel voor kleur, vlakverdeling en voor de combinatie van beeld, tekst en lettertypen.  

Grafisch vormgeven, graphic design

 

Grafisch vormgeven

Tekst en beeld: aantrekkelijk geheel

Als grafisch vormgever maakt u tekst op en plaatst u beeldmateriaal (foto's) op een zo goed mogelijke plek om de lezer een aantrekkelijk geheel te presenteren. Grafische vormgeving is kennis van kleur, vlakverdeling en lettertypen en een gevoel voor het goed combineren van beeld en tekst. Tijdens de cursus Indesign of opleiding grafisch vormgeven leert u dit gevoel ook krijgen.

Een tijdschrift vormgeven of een brochure maken voor uw bedrijf? Een jaarboek, compleet met omslag of een poster of flyer ontwerpen? U leert dit tijdens de InDesign cursus. Wilt u meer? Tijdens de opleiding Grafisch Vormgeven leert u ook Illustrator en Photoshop.

STARTDATA en REVIEWS op elke cursus pagina

***

 

Verschillende programma's

U zult als grafisch vormgever in deze tijd met veel diverse vakgebieden te maken krijgen: u zult soms het aangeleverde beeldmateriaal moeten kunnen bewerken of een aanpassing doen aan een illustratie of zelfs logo.

Daarom is het vaak noodzakelijk ook te leren werken met de programma's waarin u die beeldenkunt bewerken: Photoshop en Illustrator. Tijdens onze Grafisch Vormgeven Opleiding leert u werken met én InDesign, én Photoshop, én Illustrator. Alles sluit naadloos op elkaar aan.

 

InDesign

Met InDesign hebt u een bijzonder veelzijdig programma in handen. Met InDesign worden tijdschriften, boeken en brochures vorm gegeven. Maar InDesign kan nog veel meer: het wordt ook voor het maken van interactieve presentaties, apps en websites gebruikt.
InDesign is in de loop van de tijd hét programma geworden voor de creatieve vormgever en heeft in de race om de gratie van grafisch ontwerpers QuarkXpress definitief van de troon gestoten.

Voor InDesign bieden we een complete InDesign cursus, een opleiding Grafisch Vormgeven en training op maat. Voor elk wat wils.

inDesign
& andere programma's

Als vormgever zult u in InDesign beeldmateriaal en tekst samenvoegen tot een aantrekkelijk geheel. Deze beelden kunnen foto's zijn of illustraties. Als u met kant en klaar aangeleverde beelden werkt ben tu klaar. Maar tegenwoordig wordt van grafisch vormgevers steeds meer verlangd. U zult dus in de praktijk niet alleen met InDesign moeten kunnen werken maar ook met programma's waarin foto's kunnen worden bewerkt en waarmee u illustraties kunt maken of deze kunt bewerken.

U zult met andere woorden beelden moeten kunnen bewerken en misschien ook illustraties moeten kunnen maken of bewerken.

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator is het ideale programma voor het maken van decoratieve elementen en logo's. U maakt erin artwork voor gebruik in InDesign. Er kan nog heel wat meer mee: het programma is bedoeld om te illustreren en is voor het vormgeven van bijvoorbeeld visitekaartjes en posters ideaal en superieur aan InDesign.

In Illustrator kunt u illustraties maken en decoratieve elementen die tussen tekstblokken of op foto's kunnen worden gebruikt. Illustrator biedt bovendien meer mogelijkheden voor het opmaken van visitekaartjes, posters en flyers. U zult Illustrator in de praktijk veel gebruiken als u eenmaal weet wat er allemaal mee mogelijk is.

Een cursus Illustrator is dus een slimme zet. U maakt erin illustraties als hieronder.

Illustrator artwork

Adobe Photoshop

Met Adobe Photoshop bewerkt u beelden: foto's. Misschien denkt u nu dat dit niet echt nodig is maar in de praktijk valt dit tegen: u zult bijvoorbeeld elementen vrijstaand willen maken of in kleur aanpassen, een portret beter willen uitlichten of een landschap frisser laten tonen. Deze dingen zijn niet mogelijk in InDesign: u bent dus goed af met een of zelfs meerdere cursussen Photoshop.

 

 

Grafisch vormgeven
en de nieuwe media

De kunst van grafisch vormgeven heeft de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Het 'nieuwe medium' internet is zoveel belangrijker geworden dat grafisch vormgevers zich inmiddels ook zijn gaan richten op het ontwerp van websites.

Met hun gevoel voor lettertypen, vlakverdeling en consequent kleurgebruik helpen ze bestaande websites omvormen en ontwerpen ze zelfs vanaf nul zelfs websites.

Dit ging niet zonder slag of stoot. Een van onze gewaardeerde klanten heeft bijvoorbeeld moeten afleren om een 'startpagina' te maken. "Het is geen tijdschrift, je hebt geen voorpagina nodig." was meestal de openingszin van de bespreking van zijn ontwerp.

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven