Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > InDesign Cursussen Algemeen > InDesign cursus
 

Adobe InDesign cursus

Een tijdschrift of boek vormgeven? Een brochure maken voor uw bedrijf? Een poster of flyer professioneel opmaken? Typografie? U leert dit en nog heel wat meer tijdens deze complete InDesign cursus.  

Ervaringen en reviews

 • Zo, eindelijk een cursus waar ik iets aan heb. Ik ga nergens anders meer een cursus doen. Bedankt!
  Gerda vd E.
 • Deze cursus was heel intensief. Je leert alles over een goede layout en wat wel of niet samen kan. Typografie komt aan bod en daar wist ik niks van, ik let nu veel meer op de vorm van letters en hoe tekst samenwerkt met de andere elementen. De sfeer was goed en inspirerend. Ik ben tevreden over deze cursus.
  Ronald van de W.
 • Ik ben heel tevreden. En wat een luxe dat je huiswerk krijgt dat zelfs wordt nagekeken. Een echt 'schools' gevoel maar dan in een superhip jasje. Fijne plek om iets te leren.
  Chantal de J.
 • Een fijne cursus op een mooie locatie. Alles is aanwezig, up to date en netjes. Ik ben content.
  Sarah d'H.
 • Zeer goede cursus. Ik kan hem iedereen aanraden die nog niets van InDesign weet: je leert echt alles wat nodig is om in de dagelijkse praktijk InDesign te gebruiken.
  Karin S.
 • Ik vond deze cursus erg verrijkend. Goed lesmateriaal en bijzonder uitgebreid zorgt voor een gedegen training. De basis maar ook uitgebreide functies komen aan bod. Interessante weetjes die je direct in de praktijk kunt gebruiken maken de cursus echt af
  Leina M.
 • Mijn eigen werknemers kunnen nu onze jaarverslagen en brochures opmaken. Mijn dank is groot!
  Gerard S.
 • Ons bedrijf wilde geld besparen op grafische vormgeving. Nu doen we het dus zelf. Met succes, zo blijkt uit de waardering van onze klanten. Een paar van ons komen ook Illustrator en Photoshop leren. Je raadt het al: wij zijn enthousiast!
  Geraldine A.
 • Ik heb bijzonder veel geleerd tijdens deze cursus. Hij bevat duidelijke opdrachten en zelfs huiswerk. Ik heb in geen jaren een cursus gedaan met huiswerk dat wordt nagekeken. Dat was voor mij van onschatbare waarde.
  Karin de K.
 • Stap voor stap alles geleerd. Van nul naar meer dan honderd gegaan. Ik gebruik Illustrator op mijn werk om schetsen te digitaliseren. Mijn link hebben jullie en ik hoop terug te komen.
  M.D.
 • Wat een mooi lesmateriaal en ook zo handig!
  Gert J.
 • Zoals ik van jullie gewend ben weer een dijk van een cursus. Deze is zelfs extra lang. Ik hoor dat er in de toekomst misschien een gevorderden InDesign cursus komt? Consider myself enrolled, people!
  Gert-Jan van O.
 • Goed lesmateriaal, heldere lessen, vriendelijke uitleg, geduld, humor. Wat kun je je nog meer wensen? Mocht ik ooit nog een cursus willen doen dan kom ik hier terug. Helemaal vanuit os sjoen Limburg!
  Matthieu de J.
 

Uw cursus

InDesign cursus

U combineert tijdens deze complete InDesign cursus fotografisch materiaal met illustraties en tekst. U maakt boeken en brochures op. Een eigen tijdschrift, een kookboek, reisboek of woonmagazine vormgeven? Het kan allemaal in InDesign worden gedaan en u gaat het leren.

Voorkennis?

U hebt geen kennis van Photoshop of Illustrator nodig: u kunt zo aan deze cursus meedoen. Maar: in InDesign plaatst u foto's en illustraties. Als u met kant en klaar beeldmateriaal werkt bent u klaar. U kunt echter niets bewerken in InDesign. Dit moet u doen in Illustrator en Photoshop.

Cursus InDesign in Amsterdam

 

Verschillende programma's

U krijgt als grafisch vormgever met veel diverse vakgebieden te maken krijgen en er zal veel van u worden verwacht. Zo zult u vaak niet alleen het beeldmateriaal invoegen maar dit ook moeten kunnen bewerken. Er kan gevraagd worden of u een illustratie of zelfs logo vanaf nul ontwerpt. Voor grafisch ontwerpers is het inmiddels dus vrijwel noodzakelijk ook kennis te hebben van de programma's waarin dit kan worden gedaan.

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator is het ideale programma voor het maken van decoratieve elementen en logo's. U maakt erin decoratieve elementen voor gebruik in InDesign. Er kan nog heel wat meer mee: het programma is bedoeld om te illustreren en is voor het vormgeven van bijvoorbeeld visitekaartjes en posters ideaal en superieur aan InDesign. U zult Illustrator in de praktijk veel gebruiken als u eenmaal weet wat er allemaal mee mogelijk is.

Een cursus Illustrator is dus een slimme zet.

Adobe Photoshop

In Photoshop kunt u beeldmateriaal bewerken: foto's. Dit kan niet in InDesign worden gedaan. Het is dus slim om Photoshop te beheersen. Misschien denkt u nu dat dit niet echt nodig is maar in de praktijk valt dit tegen: u zult bijvoorbeeld elementen vrijstaand willen maken of in kleur aanpassen, een portret beter willen uitlichten of een landschap frisser laten tonen. Deze dingen zijn niet mogelijk in InDesign: u bent dus goed af met een of zelfs meerdere cursussen Photoshop.

Een cursus Photoshop >

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: kennismaken met inDesign

Tijdens deze les gaat u kennismaken met InDesign. Een van de belangrijkste zaken is gevoel krijgen voor kleur en vlakverdeling. Dit komt tijdens deze les al aan bod en wordt tijdens de komende lessen uitgebreid.

U gaat werken met diverse gereedschappen en leren wat ze in hun mars hebben.

Aan het eind van deze les kunt u vanaf nul een opmaak maken voor een pagina waarbij u kijkt naar kleur en vlakverdeling. Het begin van kleurenleer wordt ook tijdens deze les gemaakt.

Les 2: werken met tekst

Tijdens deze les begint u te werken met tekst. Tekst is in InDesign zo'n belangrijk onderdeel dat u in een latere les nog heel wat meer gaat leren.

In InDesign levert het werken met tekst heel wat verrassingen op. U leert er deze les al heel wat van kennen. Doorlopende tekst, verbonden tekst, tekst met speciaal uiterlijk: alles komt aan bod.

Na deze les kunt u een vlakverdeling maken, compleet met tekst en kleurvlakken.

Les 3: werken met beeldmateriaal

Tijdens deze les gaat u fotografisch materiaal in uw InDesign ontwerp invoegen. U gaat werken met 'beelden'. Beeldmateriaal is belangrijk en toongevend voor het uiterlijk en de sfeer van het ontwerp. U gaat beelden combineren met tekst en kleur: het wordt al een echt ontwerp.

Aan het eind van deze les kunt u al een opmaak maken voor een filmposter, handout of ander drukwerk.

Les 4: masters en tekststijlen

Nu u wat meer weet over de opmaak van een pagina gaat u vandaag aan de slag met meerdere pagina's. U gaat met spreads werken, de masters en de bijzondere tekststijlen.

Aan het eind van deze les kunt u dubbelzijdige ontwerpen maken: pagina's naast elkaar zoals in tijdschriften zitten.

Les 5: lagen, tips en tekenen

Tijdens deze les gaat u aan de slag met extra functies in InDesign, u gaat werken met extra's die u in de praktijk veel zult gaan gebruiken.

Deze handige les zorgt ervoor dat u aan het eind slim gebruik kunt maken van onder andere lagen en samengestelde paden.

Les 6: vormgeven

Extra lange les (combinatie met les 7).

Tijdens deze les gaat u kennismaken met echte vormgeven: u gaat daadwerkelijk grafisch ontwerpen. Tijdens deze eerste grafisch vormgeven les gaat u een boek opmaken en leren waar u hierbij op moet letten.

U leert tijdens deze les ook hoe u InDesign kunt gebruiken voor het opmaken van media met speciale vereisten. Het ene drukproces is immers het andere niet.

Tijdens deze les leert u hoe een spread aantrekkelijk kunt opmaken. Welke kleuren werken goed samen, wanneer gebruikt u welke kleursoort, wat is een goed lettertype voor een bepaald doel, welk lettertype dient u juist te vermijden en hoe kunt u, als u eenmaal over voldoende kennis bezit, het bovenstaande negeren en doen wat u wilt? Alles komt aan bod.

Aan het eind van deze les kunt u vanaf nul een boek compleet met omslag opmaken. U kunt ontwerpen met vele kolommen maken waarbij u let op tekstdoorvoer en overgangen en waarin beeldmateriaal consequent kan worden ingezet.

Les 7: het examen

Tijdens deze les maakt u een compleet tijdschrift. Natuurlijk kunt u niet in twee uur zo'n opdracht af krijgen: u zult hier tijdens uw cursus dus ook naar toewerken en zijn voorbereid.

Aan het eind van deze cursus bent u in staat om tekst en beeld te combineren tot een aantrekkelijk en goed te presenteren geheel. U weet hoe u bestanden aanlevert aan de drukker en welke knelpunten in de praktijk kunnen optreden. En u weet ook hoe u deze kunt oplossen.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

 

Volgende startdatum

 

Cursus is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
9 lessen training & support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Cursusduur

In een groep

Negen lessen.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Een speciaal schema is mogelijk.

Lesduur

In een groep

6 blokken van 1.5 uur en
1 blok van 2 uur (toets)

Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

5 blokken van ± 1.45 uur en
1 blok van ± 2.45 uur

De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

Groepscursus

€ 1.185,00 exclusief BTW
€ 1.433,85 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 1.585,00 exclusief BTW
€ 1.917,85 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 2.195,00 exclusief BTW
€ 2.534,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven