Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013 Illustrator artwork

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Illustrator Cursussen Algemeen > Illustrator Dessins Cursus
 

Illustrator Cursus Dessins Maken

Dessins: repeterende patronen (repeats). Dessins maken is een vak apart, u hebt gevoel voor verhouding en kleur nodig. U leert technieken om in Illustrator dessins te maken, ze te laten repeteren en gebruiken.  

Ervaringen en reviews

 • Fantastisch. Prima uitleg met humor en heeeeeeel veel achtergrondinfo waar ik echt iets mee kan. Echt fijn!
  Helga J.
 • Waar voor mijn geld gehad, echt de moeite waard. Duidelijke uitleg, goede opdrachten, hier kan ik direct mee aan de slag voor wat ik wil..
  Dennis de J.
 • Prof kan ik me nog lang niet noemen maar na deze cursus heb ik wel het gevoel dat ik grip op de materie heb.
  Suus de W.
 • Deze cursus is voor mij perfect gebleken. Hij gaat in op de techniek zodat je op het werk dessins kunt maken. Plus dat je nog informatie en tussendoor uitleg krijgt over andere gerelateerde onderwerpen. Niets bleek te gek om te vragen en alles is beantwoord.
  Gerda de B.
 • Top cursus. Gebruik voor websites.
  Ga zo door.
  Jan V.
 • Goed lesgeven is ook een vak merk ik maar weer eens. Sorry voor de twijfelende houding aan het begin, ik had gelukkig al snel door dat ik les kreeg van een prof. ik ben erg blij met alles wat ik heb geleerd.
  Vriendelijke groet
  Julie B.
 • Nuttig, technische prima in orde, heldere uitleg, goede sfeer, mooi materiaal, helemaal goed!
  Nesma L.
 • Prima in orde deze cursus. Ik sluit graag aan voor de Photoshop variant ervan, ik heb beide nodig op mijn werk. Ga zo door.
  Ronald P.
 • Wat een fijne lessen, ik ga je missen hoor! Bedankt.
  Anne C.
 

Uw Illustrator cursus

Cursus Illustrator Dessins

Deze Illustrator Cursus Dessins leert u hoe u dessins in Illustrator ontwerpt. Dessins zijn repeterende ontwerpen die gebruikt kunnen worden als naadloze patronen voor stof, verpakking, behang en gordijnen. Maar ze zijn ook perfect te gebruiken in websites.

Als u werkzaam bent in de behang-, mode & styling of verpakkings-industrie is deze cursus perfect voor u.

Voorkennis?

Deze cursus is voor gevorderde cursisten: u gaat de elementen in de dessins zelf ontwerpen. Lees hier wat u moet kunnen.

Cursus Illustrator, inschrijven

 

Photoshop cursus

In de praktijk combineert u Illustrator vaak met Photoshop om ontwerpen 'zachter' te maken, Photoshop dessins in Illustrator te gebruiken of Illustrator artwork te combineren met foto's. Tijdens de cursus 'Illustrator & Photoshop' combineert u Illustrator- en Photoshop artwork.

TIPHet is raadzaam zowel Illustrator als Photoshop te beheersen. Lees de informatie over de Photoshop cursus die het beste bij u past.

TIPEr is ook een Photoshop cursus dessins. Die cursus is zeer uitgebreid: u leert vanaf de basis met Photoshop werken, gericht op gebruik voor dessins.

Illustrator & webdesign

Tijdens een webdesign cursus wordt de website vaak in Illustrator ontworpen. Niet alleen de website, ook alle mogelijke iconen en knoppen kunnen vaak het handigst in Illustrator worden gemaakt. Kijk hieronder maar.

Illustrator webdesign icons download buttons

Hoewel voor webdesign (het ontwerpen van websites) ook vaak Photoshop wordt gebruikt komt dit vaak door onbekendheid met Illustrator. Lees meer over webdesign.

Illustrator & Flash

Tijdens de Flash cursus is Illustrator onontbeerlijk. In Illustrator ontwerpt u sneller en beter de elementen die u wilt animeren. U kunt bovendien in lagen werken en deze slim inzetten voor het bouwen van de scenes in Flash.
Lees meer over een Flash cursus.

Illustrator & CAD

Architecten gebruiken Autodesk programma's als AutoCAD en Revit om hun ontwerpen in op te bouwen. Ook zij kunnen Illustrator in de dagelijkse praktijk gebruiken om hun ontwerpen op een voor klanten zo aantrekkelijk mogelijke manier te presenteren.

Illustrator en apps

Voor het ontwerpen van apps en interfaces is Illustrator ideaal. U kunt erin ontwerpen maken die schaalbaar zijn. Als er een update is voor bijvoorbeeld de iPad wordt vaak de resolutie verhoogd. Met Illustrator is dat geen probleem: u slaat uw ontwerp gewoon groter op zonder kwaliteitsverlies.

TIPIllustrator bevat standaard al icons om mee aan de slag te gaan, zie een paar voorbeelden hieronder. Maar het leukste is natuurlijk om ze zelf te maken.

App, interface en logo ontwerpen in Illustrator

 

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: eenvoudige dessins

Deze les gaat u kennis maken met niet-repeterende dessins. U gaat leren hoe u deze kunt gebruiken voor bijzondere invullingen en mogelijkheden.

Na deze les kunt u op bijzondere manieren invullingen maken en gebruiken. Denk aan zelf getekende dessins en geimporteerde scans.

Les 2: dessins en transformaties

Tijdens deze les leert u de elementen waaruit dessins bestaan kennen. U laat ze repeteren met gebruikmaking van diverse technieken. U gaat aan de slag met eenvoudige elementen zodat u de technieken snel kunt uitvoeren.

Tijdens deze les leert u ook hoe u de elementen in een dessin op een goede manier kunt transformeren. U kijkt naar de resultaten en kunt op basis van wat u al hebt snel variaties maken.

Na deze les weet u hoe u dessins aanmaakt op het eerste niveau. U kunt ook diverse gereedschappen gebruiken om dessins te transformeren.

Les 3: dessins omkleuren

Tijdens de derde les van de cursus Dessins gaat u werken met kleurtechnieken die voor dessins handig zijn. U gaat dessins leren presenteren en deze op speciale manieren leren omkleuren.

Kleuren beperken en/of met speciale kleurpaletten werken is in dessins vaak cruciaal. Zo kunt u voorkomen dat kleuren die erg op elkaar lijken (en eigenlijk 'dubbel' zijn) in het dessin zitten. Dit alles komt ook aan bod.

Na deze les kunt u vanaf nul een dessin maken en dit professioneel omkleuren. U weet hoe u een overdaad aan kleuren kunt vermijden en kunt u de kleuren van uw dessins beheren en met speciale paletten werken.

les 4: Dessins uitwerken

Tijdens deze les van de Illustrator Dessins cursus kijkt u naar verschillende manieren waarop rapports in elkaar zitten. U werkt met de docent aan de hand van voorbeelden om handigheid in het maken van rapports te krijgen.

In sommige gevallen kan ook een dessin van een van de cursisten worden uitgewerkt.

Na deze les kunt u meerdere technieken gebruiken voor het maken van dessins. U kunt deze op rapport zetten en bovendien staalbibliotheken gebruiken, opslaan en uitwisselen.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

 

Volgende startdatum

Deze cursus wordt op inschrijving extra ingeroosterd. Als u zich inschrijft wordt in overleg een startdatum afgesproken. Deze wordt op de website gepubliceerd zodat anderen zich kunnen inschrijven en u ontvangt vervolgens de factuur.

Cursus is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Een maand training en support
Twee weken nazorg
Certificering

Cursusduur

In een groep

Vier weken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Een speciaal schema is mogelijk.

Lesduur

In een groep

4 blokken van 2 uur.
Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

4 blokken van ± 1.45 uur.
De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

Groepscursus

€ 695,00 exclusief BTW
€ 840,95 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€   895,00 exclusief BTW
€1082,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 1095,00 exclusief BTW
€ 1445,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven