Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013 Illustrator artwork

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Illustrator Cursussen Algemeen > Illustrator Gevorderden Cursus
 

Adobe Illustrator Cursus Gevorderden

Een stevige basis is gelegd tijdens de eerste Illustrator cursus. Tijdens de Illustrator Gevorderden cursus trekt u schetsen en foto's over, maakt u logo's en gebruikt u geavanceerde functies en gereedschappen.  

Ervaringen en reviews

 • Supercursus, echt heel veel geleerd. En dat overtrekken! Zo goed dat ik dat nu kan.
  Marieken W.
 • Bedankt voor deze cursus. Goede uitleg, veel geduld, humor en menselijkheid. Sorry dat ik soms achterliep door mijn drukke baan en fijn dat ik twee keer een les mocht inhalen!
  Karin S.
 • Prima, alles prima. Ik ben vooral tevreden over de docente. Heel vriendelijk en geduldig (ben ik zelf niet) en enorm veel gelachen. Als ik het nodig had zou ik nog meer bij jullie doen.
  Rianne S.
 • Goede cursus, ik raad hem iedereen aan die wil leren overtrekken en speciale ontwerpen wil maken. Ik dacht al jaren dat ik de pen nooit zou leren maar het is eitje na deze cursus.
  Carla vd B.
 • Bedankt ook namens mij. Veel geleerd, veel gedaan, veel geoefend. Deze cursus biedt me de mogelijkheid om op het werk de modellen over te trekken.
  Brada S.
 • Bijzondere cursus en heel nuttig. Vrij technische eerste lessen die me klaarmaakten voor de meer 'leuke' lessen erna. De eerste lessen waren echter goed te doen omdat alles op een leuke manier wordt gepresenteerd. Ik kon goed meekomen en mocht tijdens de les vragen stellen. Al met al mijn complimenten voor deze cursus. Ik kom graag terug voor nog een cursus.
  Hartelijke groeten
  Lieve de L.
 • Stap voor stap alles geleerd. Van nul naar meer dan honderd gegaan. Ik gebruik Illustrator op mijn werk om schetsen te digitaliseren. Mijn link hebben jullie en ik hoop terug te komen.
  M.D.
 • Ik kan niks verzinnen dat ik niet geleerd heb. Ik weet dat er nog een Expert cursus is en misschien doe ik die ook. Een van mijn collega's komt eind van het jaar de eerste cursus doen. Ons vertrouwen hebben jullie!
  Jan O.
 • Succesvolle cursus, prima uitleg, gedegen materiaal en prima leermethode. Complimenten van een zeer tevreden cursist.
  Benoit vd B.
 • Puike lessen met goede uitleg. Ik vind het bijzonder dat de trainer zo gemotiveerd was. Na jaren lesgeven lijkt me dat de fut eruit zou zijn maar nog steeds enthousiast vertellen en uitleggen, heel bijzonder.
  Laurens v V.
 • Ik kan het nu. Overtrekken, logo's ontwerpen. Echt onmisbaar. Ik ben heel erg tevreden. En ik stuur iedereen naar jullie toe.
  Marissa L.
 • Geld besparen door een cursus te doen klonk wonderlijk maar het is echt zo. Ik pak nu heel zelfverzekerd wat ik nodig heb en weet wat ik moet doen. Voorbeeld bijvoorbeeld of ik moet tekenen met de pen of met potlood en of ik iets dynamisch moet houden of niet. En handige instellingen. Ik ben gewoon zo handig geworden met Illustrator!
  Sorella G.
 • Ik ben heel tevreden en ga door met de Expert cursus. Ik had dat niet verwacht, ik wilde alleen de eerste cursus doen. Maar de lol, creativiteit, je leert ontzettend veel.
  M. de J.
 

Uw Illustrator cursus

Cursus Illustrator Gevorderden

Tijdens de Illustrator Gevorderden cursus gaat u direct met het 'Pen' gereedschap werken: u leert tijdens deze Illustrator cursus ook overtrekken. Dit gereedschap is zo belangrijk dat het hierna elke les terug komt, deze cursus gaat u professioneel artwork maken.

U gaat ook werken met speciale invullingen, effecten en 3D. En natuurlijk komt er heel wat meer aan bod, lees hieronder wat u gaat leren.

Voorkennis?

U hebt voor deze cursus kennis van alles wat tijdens de Illustrator Cursus wordt behandeld. Check dit om te weten of u dit beheerst.

Cursus Illustrator, inschrijven

 

Photoshop cursus

In de praktijk combineert u Illustrator vaak met Photoshop om ontwerpen 'zachter' te maken, Photoshop dessins in Illustrator te gebruiken of Illustrator artwork te combineren met foto's. Tijdens de cursus 'Illustrator & Photoshop' combineert u Illustrator- en Photoshop artwork.

TIPHet is raadzaam zowel Illustrator als Photoshop te beheersen. Lees de informatie over de Photoshop cursus die het beste bij u past.

Illustrator & webdesign

Tijdens een webdesign cursus wordt de website vaak in Illustrator ontworpen. Niet alleen de website, ook alle mogelijke iconen en knoppen kunnen vaak het handigst in Illustrator worden gemaakt. Kijk hieronder maar.

Illustrator webdesign icons download buttons

Hoewel voor webdesign (het ontwerpen van websites) ook vaak Photoshop wordt gebruikt komt dit vaak door onbekendheid met Illustrator. Lees meer over webdesign.

Illustrator & Flash

Tijdens de Flash cursus is Illustrator onontbeerlijk. In Illustrator ontwerpt u sneller en beter de elementen die u wilt animeren. U kunt bovendien in lagen werken en deze slim inzetten voor het bouwen van de scenes in Flash.
Lees meer over een Flash cursus.

Illustrator & CAD

Architecten gebruiken Autodesk programma's als AutoCAD en Revit om hun ontwerpen in op te bouwen. Ook zij kunnen Illustrator in de dagelijkse praktijk gebruiken om hun ontwerpen op een voor klanten zo aantrekkelijk mogelijke manier te presenteren.

Illustrator en apps

Voor het ontwerpen van apps en interfaces is Illustrator ideaal. U kunt erin ontwerpen maken die schaalbaar zijn. Als er een update is voor bijvoorbeeld de iPad wordt vaak de resolutie verhoogd. Met Illustrator is dat geen probleem: u slaat uw ontwerp gewoon groter op zonder kwaliteitsverlies.

TIPIllustrator bevat standaard al icons om mee aan de slag te gaan, zie een paar voorbeelden hieronder. Maar het leukste is natuurlijk om ze zelf te maken.

App, interface en logo ontwerpen in Illustrator

 

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: het 'Pen' gereedschap

Tijdens deze les maakt u kennis met het 'Pen' gereedschap. Dit is het lastigste maar ook meest belangrijke gereedschap in Illustrator. Met de pen kunt u overtrekken en paden verfijnen. De pen wordt gebruikt voor logo's maken en schetsen digitaliseren. Tijdens de les leert u dit.

Na deze les kunt u werken met de pen. U kunt vanaf nul een pad opzetten en gaat deze week speciale opdrachten uitvoeren om de slag te pakken te krijgen.

Les 2: overtrekken met de pen

De vorige week leerde u werken met de pen. Maar overtrekken is een vak apart. Deze week gaat u leren overtrekken. U trekt tijdens de les over en krijgt tips en trucs leert. Voor het huiswerk gaat u ook overtrekken, compleet met extra's.

Na deze les kunt u schetsen en elementen uit foto's overtrekken. Dit is een perfecte les voor mensen in de mode en voor architecten.

Les 3: opslaan voor diverse media

Tijdens deze les van uw Illustrator cursus leert u waar u op dient te letten als u bestandstypen opslaat. U gaat bovendien met kleurpaletten en speciale exportmogelijkheden werken. Het ene doelmedium is immers het andere niet, u leert waar u op dient te letten.

Tijdens deze extra lange les leert u bovendien een animatie maken met Illustrator. Deze functie leert u tegelijk een paar wel héél handige extra's.

Aan het eind van deze les kunt u een goede keuze maken bij het opslaan voor diverse media. U kunt bovendien een logo of andere elementen animeren.

Les 4: actieve mogelijkheden

Deze les gebruikt u speciale tekentechnieken in Illustrator. U verbindt paden en werkt met gesimuleerde elementen die LivePaint en LiveTrace bieden. U hebt inmiddels voldoende kennis opgebouwd om hiervan te kunnen profiteren: de resultaten zullen goed bewerkbaar zijn. Verborgen tips en trucs maken het werken met deze functies bovendien extra leuk.

Aan het eind van deze les kunt u elementen samenstellen en zo een mooi geheel maken.

Les 5: de effecten

Tijdens deze les van uw Illustrator cursus maakt u kennis met de effecten van Illustrator. Hoewel zij heel eenvoudig lijken hebben ze verborgen trucs in hun mars. U leert met slimme instellingen uw ontwerpen beheersbaar houden. Want het kan er dan wel leuk uitzien, het moet ook drukbaar en/of verwerkbaar zijn. Zo bent u niet onnodig uren bezig met een ontwerp dat niet deugt.

Aan het eind van deze les kunt u een goede keuze maken tijdens werken met effecten en zet u ze met een gerust hart in voor bijzondere ontwerpen.

Les 6: Symbolen & spannend 3D

Tijdens deze spannende les werkt u met symbolen. Symbolen vormen een krachtig extra in Illustrator. Met symbolen kunt u bijvoorbeeld bibliotheken aanmaken waarin u bomen, bloemen, mouwen, kragen en meer ontwerpt voor hergebruik. U leert waarop u moet letten en natuurlijk ook trucs om wel heel bijzondere extra's voor elkaar te krijgen.

U werkt ook met sjablonen en speciale lagen en leert bestanden en elementen opslaan voor uitwisseling en hergebruik op diverse platforms.

Na deze les kunt u met symbolen werken en bestanden koppelen aan een archief met elementen die u wilt hergebruiken.

Les 7: toets

Tijdens deze les voert u een paar opdrachten uit. U gebruikt maskers, samengestelde vormen, bijzondere transformaties en natuurlijk tekst. Als u deze test met goed gevolg aflegt en bovendien tijdens de cursus voldoende huiswerk inleverde kunt u uw certificaat mee naar huis nemen.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

 

Volgende startdatum

 

Cursus is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Anderhalve maand training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Cursusduur

In een groep

Zeven weken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Een speciaal schema is mogelijk.

Lesduur

In een groep

6 blokken van 2
en 1 blok van 3 uur.

Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

6 blokken van ± 1.45
en 1 blok van ± 2.45 uur.

De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

Groepscursus

€   875,00 exclusief BTW
€1058,75 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 1195,00 exclusief BTW
€ 1445,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 1695,00 exclusief BTW
€ 2050,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven