Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Fotografie en video cursus Algemene informatie > Fotografie en Photoshop Cursus
 

Fotografie en Photoshop cursus

Tijdens deze cursus leert u fotograferen én met Photoshop werken. Na deze cursus kunt u professioneel fotograferen en uw eigen foto's bewerken voor gebruik in fotocollages, posters en meer.  

Ervaringen en reviews

 • Deze cursus was helemaal naar mijn wens. Fotograferen en mijn eigen foto's in Photoshop bewerken. Het was veel werk, vooral Photoshop omdat ik daar huiswerk voor kreeg. Maar het werken met mijn eigen foto's maakte alles zo leuk. Ik heb veel geleerd en gedaan, ik hoop terug te komen om meer te leren.
  Bernice W.
 • Het is zo geweldig om mijn eigen foto's nu te kunnen bewerken. Ik gebruik ze voor de productindex in onze database en op de websites. Dank!
  Karin S.
 • Deze cursus is precies wat ik ervan verwachtte maar ik had niet gedacht zoveel lol te zullen hebben. Het was af en toe echt hilarisch! En dat incident op Schiphol haha! Ik heb met volle teugen genoten van elke lesdag!
  Erik V.
 • Ik vind deze cursus niet geschikt als je geen tijd hebt om te oefenen. Het fotograferen viel nog mee maar je krijgt voor Photoshop heel veel informatie en opdrachten. Wel heb ik veel geleerd maar misschien meer dan ik ooit nodig heb. Voor mij was deze cursus moeilijk combineren met mijn drukke baan ik had liever privéles gehad. Maar hij was ook heel leuk en de medecursisten en docenten waren heel aardig.
  Carla vd B.
 • Veel geleerd, veel gedaan. Fijne docenten die ik mag bellen, zelfs onderweg! Sta je in een wei met koeien en er valt iets uit... Bedankt!
  Simone vd R.
 • Weer een leuke cursus erbij. Gefeliciteerd en ik vond hem geweldig! En ook nog gefeliciteerd met het winnen van de prijs!
  Conrad B.
 

Uw fotografie/video cursus

Professionele fotografie én Photoshop

Alleen fotograferen is vaak niet genoeg: u wilt uw foto's vast ook graag gebruiken, bijvoorbeeld in fotocollages. Voor fotobewerking is geen enkel programma zo compleet als Adobe Photoshop. Daarmee leert u dus ook werken tijdens de cursus Fotografie & Photoshop.

Het doel van deze cursus is professionele foto's maken en deze foto's gebruiken in fotocollages en andere creatieve documenten. U kunt ze natuurlijk ook combineren met stock foto's.

Voorkennis

U hebt voor deze cursus geen voorkennis nodig. U leert vanaf nul fotograferen en Photoshoppen.

 

Fotografie en Photoshop

Beeldbewerking: het bewerken van uw foto's, is perfect te doen in Adobe Photoshop. Tijdens deze bijzondere cursus leert u beide: u leert professioneel foto's maken en deze daarna bewerken en er creatieve dingen mee doen.

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Fotografie gedeelte

Tijdens dit gedeelte van uw cursus leert u fotograferen: u gaat uw camera leren kennen en diverse soorten opnames maken.

Les 1: uw eigen camera

Tijdens de cursus gebruikt u uw eigen fototoestel. Kent u dat toestel eigenlijk wel? Waar zit welke functie? Wat betekent dat ene knopje en wat doet dat andere? Welke bestandsformaten kunt u opslaan en wat is het verschil?

Tijdens deze les worden camera's vergeleken en krijgt u tips. En huiswerk.

Les 2: Sluitertijd en diafragma

Tijdens deze les voert u opdrachten uit om grip te krijgen op sluitertijd en diafragma. Wat zijn dit en wat doen ze?
U werkt met het histogram om zoveel mogelijk informatie te krijgen over wat u wilt fotograferen.

Les 3: compositie en licht

Deze les is gericht op het ontwikkelen van gevoel voor compositie.
Ook licht komt aan bod: wat zijn de verschillende lichtbronnen en wat is hun effect? Hoe kunt u licht gebruiken en slim omzeilen? Tips en trucs passeren de revue.

Les 4: objectieven

Wat is een objectief? Wat doet het? Wat zijn de soorten en wanneer u gebruikt u welk objectief? De verschillende soorten objectieven worden besproken en u experimenteert met objectieven, instellingen en onderwerpen.

Les 5: studio opstelling voor portretfotografie

Tijdens deze les ligt de nadruk op het maken van portretfoto's. Waar let u op bij portretfotografie? Wat is de juiste belichting? Gebruikt u een flits en zo ja: hoe? Wat zijn studioflitsers en hoe gebruikt u ze op een goede manier?

U gaat met een studioopstelling kennis maken en deze gebruiken voor het maken van portretten.

Les 6: landschap, natuur en reis

Het fotograferen van landschappen en het maken van reisfoto's is een vak apart. U leert handige instellingen en hoe u de onderwerpen zo goed mogelijk tot hun recht laat komen.

Bij het fotograferen van de natuur komt altijd het maken van macro-opnames om de hoek kijken. Tijdens deze les gaat u deze dus ook leren maken.

Na de theorie volgt de praktijk: u gaat met de docenten het veld in om met het bovenstaande te experimenteren.

Les 7: Avond en nacht

Deze les is gewijd aan het maken van opnames in situaties met weinig licht. U gaat concreet aan de slag met sluitertijd, bulb (oneindige sluitertijd) en speciale trucs.

Als de cursus in de avond plaats vindt is er daarna leuk om de opdrachten in het veld uit te voeren.

Les 8: stillevens

Stillevens vastleggen is een vak apart. En de onderwerpen zijn legio: u kunt denken aan eenvoudige alledaagse voorwerpen, 'toevallig' bij elkaar geraapte objecten maar ook aan het fotograferen van gerechten en productfotografie.

Natuurlijk gaat u tijdens deze les ook weer concreet aan de slag met diverse opdrachten en is er tijd om te experimenteren en vragen te stellen.

Les 9: foto's bewerken

Uw foto's maken is het begin: u zult ze erna vast willen bewerken. De kleur net even wat helderder maken, de belichting iets aanpassen... Dat kan natuurlijk allemaal als de kwaliteit van de foto goed genoeg is.

Foto's kunnen in verschillende programma's worden bewerkt. Een bekende is Lightroom maar hierin kunt u alleen de foto's optimaliseren. Het maken van fotocollages en creatieve dingen met uw foto's doen is echter ook wel heel leuk. Deze les gaat u kennis maken met Photoshop en elementen uit uw foto's vrijstaand maken en combineren met anderen.

 

Photoshop gedeelte

Als fotograaf zult u graag iets leuks met uw foto's willen doen. Alleen de belichting bijwerken of de kleuren wat optimaliseren is in de praktijk niet genoeg. Tijdens dit gedeelte leert u hoe u uw foto's creatief kunt combineren en kunt gebruiken in presentaties, posters en zelfs in InDesign.

Les 1: fotocollages maken

U gaat tijdens deze les leren hoe u elementen vrijstaand maakt en kunt combineren: u gaat dus ook al werken met lagen.
Als u iets hebt uitgesneden wilt u natuurlijk dat het mooi met andere elementen te combineren is. Tijdens deze les leert u hierop dus ook letten.

Keywords van deze les:
Fotocollage, foto's combineren, vrijstaand maken, uitsnedes bewerken.

Les 2: kleur en schilderen

Tijdens deze les leert u letten op kleur. U gaat ook werken met bijzondere invullingen die belangrijk zijn voor het maken van achtergronden. Zo kunt u straks beter producten presenteren.

U gaat ook tekengereedschappen gebruiken. En zelfs al tekent of schildert u niet: in Photoshop hebt u deze gereedschappen wel dagelijks nodig: ze staan in vele vormen aan de basis van zeer veel fotobewerking. En daar gaat u deze les dus ook al mee beginnen.

Keywords van deze les:
Kleur, gradient, invullingen, schilderen, tekenen, retoucheren

Les 3: fotocorrecties &
beeldmateriaal op maat maken

Deze les is gewijd aan het op maat maken van documenten en het herstellen van perspectief. Maar er komt nog heel wat meer aan bod: u gaat namelijk kennis maken met de eerste foto correcties. U gaat delen meer of minder contrast geven, kleuren herstellen en werken met verscherping of vervaging.

Keywords van deze les:
Fotocorrectie, retoucheren, bijsnijden, perspectief herstellen, op maat maken, beeldbewerking

Les 4: handigheidjes, tips & trucs

Tijdens deze les leert u allerlei handige zaken om efficiënt te kunnen werken. U leert hoe u zo goed mogelijk transformeert en waar u tijdens transformeren op moet letten. U gaat bovendien uw documenten structureren en voorzien van extra's om elementen perfect vindbaar te maken.

Keywords van deze les:
Lagen, structuur, filters, creatief, fotobewerking

Les 5: slimme selecties

Tijdens deze les leert u extra technieken om nog betere selecties te maken. Bovendien gaat u zaken uit de vorige lessen leren integreren zodat de behandelde onderdelen goed kunnen worden gecombineerd.

Keywords van deze les:
Selecties aanpassen, slimme selectiecombinaties, kennis integreren

Les 6: tekst en filters

Tekst is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een ontwerp. Er zijn zaken waar u op moet letten als u tekst in Photoshop gebruikt. Bovendien biedt het werken met tekst bijzonder veel leuke extra's die u ook gaat leren.

U gaat ook kennismaken met de filters. Filters kunnen worden gebruikt voor speciale effecten maar ook voor bijzondere correcties. De filters vormen een belangrijk onderdeel van Photoshop, ze worden lang niet alleen voor leuke maar vooral ook voor nuttige aanpassingen gebruikt.

Keywords van deze les:
Tekst, tekstmaskers, kleur, creatief met selecties, anti alias, tekstkaders, tekstsoorten, lettertype, filters, creatieve collages, slimme combinaties met bijzonder uiterlijk.

Les 7: toets

Tijdens deze toetsles krijgt u een concrete opdracht voor zowel het maken van een serie foto's als voor het uitvoeren van een Photoshop toetsopdracht. U hoeft deze toetsles niet direct na de cursus te volgen: het is vaak fijn nog even te oefenen met wat u hebt geleerd. Doet u de toetsles wel binnen twee maanden na afronding van uw cursus.

 

 

 

 

Cursus inschrijving

 

Fotografie & video cursussen stop tot 2017

 

Volgende startdatum

Deze cursus wordt op inschrijving extra ingeroosterd. Als u zich inschrijft wordt in overleg een startdatum afgesproken. Deze wordt op de website gepubliceerd zodat anderen zich kunnen inschrijven en u ontvangt vervolgens de factuur.

Cursus is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Anderhalve maand training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Opleidingsduur

In een groep

16 wekelijkse lesblokken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

U kunt zelf een scholingsschema samenstellen.

Lesduur

In een groep

16 blokken van 2 of 3 uur.
Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Deze cursus is normaal gesproken niet als persoonlijke training te boeken. Wilt u toch privéles? Stuur een mail naar .

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Opleidingstarief

Groepsopleiding

€ 1895,00 exclusief BTW
€ 2292,95inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 1395,00 exclusief BTW
€ 1687,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 1795,00 exclusief BTW
€ 2292,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven