Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

 

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Vorige pagina > Illustrator of Photoshop kiezen?
 

Illustrator of Photoshop kiezen?

Het is soms lastig kiezen: Illustrator of Photoshop. Omdat u in de praktijk vaak beide gebruikt is het handig de verschillen te kennen. Komt u er niet uit? Stuur een bericht naar .  

 
 

Adobe Illustrator
mogelijkheden

vrije illustraties

Dit is een perfect klusje voor Illustrator. Er zijn geen belemmeringen en u kunt naar hartelust illustraties maken voor gebruik in diverse media.

Schalen

Bovendien kunt u uw illustraties zonder verlies aan kwaliteit schalen. U hebt het klein ontworpen maar het moet op een poster worden afgedrukt? geen enkel probleem.

Logo's ontwerpen

Hiervoor is Illustrator perfect.

Logo's worden meestal in Illustrator ontwikkeld en met vectoren opgebouwd.  Illustrator biedt zeer veel gereedschappen om met vectoren te werken en u zult meer dan tevreden zijn over het ontwikkelen van logo's in Illustrator.

Dessins ontwerpen

U kunt in Illustrator strakke dessins ontwerpen. Illustrator biedt veel gereedschappen om dit makkelijk te maken en sinds CS6 is er zelfs een extra functie bij gekomen. De dessins die u in Illustrator ontwerpt zijn probleemloos schaalbaar.

Foto's bewerken

U kunt in Illustrator geen foto's bewerken. U kunt ze wel in een Illustrator bestand invoegen.

Met tekst werken

Illustrator is een ideaal programma voor ontwerpen waarin tekst moet worden geintegreerd: posters, flyers, visitekaartjes en handouts. Illustrator biedt zeer veel mogelijkheden om tekst perfect op te maken.

Foto's invoegen

U kunt in Illustrator uitstekend foto's invoegen. Zo kunt u in uw ontwerpen beeldmateriaal en illustraties combineren.

Technische tekeningen maken

Dit is prima te doen in Illustrator. U kunt met het pengereedschap (de 'kroontjespen') deze tekeningen maken.

Websites ontwerpen

Dit kan prima in Illustrator worden gedaan omdat u daarin tekst, illustraties en beeldmateriaal kunt verenigen.

Poster, visitekaartje, huisstijl

Dit is een perfect klusje voor Illustrator. U kunt in een mum van tijd alles op de goede plek plaatsen, tekst integreren en elementen in een handomdraai van de goede kleuren voorzien. Bovendien kunt u de elementen ontwerpen en zonder verlies van kwaliteit vergroot gebruiken in de andere ontwerpen.

 

Adobe Photoshop
mogelijkheden

vrije illustraties

In Photoshop kunt u op de hand 'schilderen'. Dit zal nooit echt heel precies mogelijk zijn of heeft bij precisie grote beperkingen.

Schalen

Uw ontwerpen zijn niet mooi te schalen. Als u iets klein ontworpen hebt dat uiteindelijk groot moet worden afgedrukt hebt u een probleem: u zult opnieuw moeten beginnen.

Logo's ontwerpen

Dit kan ook in Photoshop maar is er een stuk lastiger in. Photoshop ontbreken de meer intuitieve gereedschappen om dit op een fijne en handige manier te doen. Hoewel dit vaak in Photoshop wordt gedaan is het daarin meer 'gedoe'. Als u eenmaal weet hoe het in Illustrator kan wilt u niet meer terug.

Dessins ontwerpen

In Photoshop kunt u ook dessins ontwerpen. Dit is met name voor meer 'natuurlijke' dessins de beste optie. Dessins zijn in Photoshop gebonden aan restricties: u zult ze op maat moeten ontwerpen en ze zijn niet goed schaalbaar.

Foto's bewerken

Natuurlijk kunt u in Photoshop foto's bewerken. Photoshop is er speciaal voor gemaakt.

Met tekst werken

U kunt in Photoshop prima met tekst werken. Tekst in Photoshop is niet zo uitgebreid als in Illustrator. Er zijn minder mogelijkheden om tekst goed op te maken. Voor echte tekstopmaak bent u beter af met Illustrator. Of InDesign natuurlijk.

foto's invoegen

Natuurlijk kunt u foto's invoegen in Photoshop: u kunt met behulp van fotocollages meerdere foto's in een enkel bestand combineren.

Technische tekeningen maken

DIt is ook mogelijk in Photoshop maar meer gedoe dan het oplevert. Voor technische tekeningen bent u beter uit met Illustrator.

Websites ontwerpen

Dit kan prima in Photoshop worden gedaan maar is net wat lastiger en kost in sommige gevallen (veel) meer tijd.

Poster, visitekaartje, huisstijl

Dit kan ook in Photoshop worden gedaan maar kost meer tijd. Bovendien zijn de ontwerpen in Photoshop resolutie afhankelijk en kunnen niet worden vergroot zonder verlies aan kwaliteit. Natuurlijk zijn ook in Photoshop paden mogelijk maar de mogelijkheden hiervoor vallen in het niet bij wat Illustrator te bieden heeft.

 
 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven