Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

 

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Vorige pagina > Cursus Kieswijzer op takenonderwerp
 
 

Wat wilt u leren?

Vind met antwoorden op vragen uw perfecte cursus. Kijk ook op de pagina met steekwoorden. Komt u er toch niet uit? Stuur een bericht naar .  

TIPU kunt ook uw cursus vinden met behulp van een lijst met steekwoorden, gesorteerd per programma.

 

Vragen over software mogelijkheden en functies

Fotocollages maken
Posters ontwerpen
Visitekaartjes ontwerpen
Huisstijl ontwerpen
Moodboards maken

Brochures ontwerpen
Illustraties maken
Mode: kleding overtrekken of technische tekeningen maken
Mode & styling: sfeertekeningen maken
In Illustrator technische tekeningen maken
In Illustrator overtrekken (kleding en meer)
Logo's ontwerpen
Boeken vormgeven
Tijdschriften ontwerpen

Websites ontwerpen
Layouts maken voor websites
Layouts maken voor nieuwsbrieven
Nieuwsbrieven ontwerpen

Websites bouwen
Websites beheren

Illustraties en foto's combineren
Typografie
Pantone leren gebruiken
Dessins ontwerpen
HTML5
CSS3

Antwoorden

Fotocollages maken

Dit doet u in Photoshop. Afhankelijk van uw niveau zullen deze collages eenvoudig zijn of professioneler. Tijdens de eerste Photoshop cursus leert u al professionele fotocollages maken: u let op de netheid van de uitsnedes en trucs om de collages extra leuk te maken.

 

Posters, visitekaartjes, moodboards of huisstijl ontwerpen

Dit kan in meerdere programma's worden gedaan.

Met Photoshop kunt u alle foto's bij elkaar zetten en tekst toevoegen. U bent wel beperkt tot fotografisch materiaal als u Illustrator niet beheerst. Als u ook vector illustraties wilt toevoegen en extra's met tekst wilt doen bent u beter af met Illustrator. Hierin kunt u strakke illustraties en logo's ontwerpen.

Met Illustrator combineert u foto's en tekst en vrije illustraties in vectoren. Illustrator biedt professionele tekstopmaak en typografie. U kunt in Illustrator geen foto's bewerken: dat zult u in Photoshop moeten doen. U zult dus afhankelijk zijn van derden voor het aanleveren van geschikt beeldmateriaal.

Met InDesign kunt u ook fotocollages maken. In InDesign kunt u echter geen foto's bewerken en u kunt erin ook niet goed illustreren. InDesign is geschikt voor het bij elkaar zetten van al bestaande elementen (kant en klare foto's en illustraties) die u in Photoshop of Illustrator maakt en bewerkt.

 

Brochures ontwerpen

Brochures van veel pagina's ontwerpt u het handigst in InDesign. Daarin kunt u een opmaak maken voor brochures met veel pagina's.

Let op: In InDesign kunt u geen foto's bewerken en ook niet goed vrije illustraties maken. U bent, als u geen Photoshop (foto's bewerken) of Illustrator (Illustraties, logo) beheerst afhankelijk van derden.

 

Illustraties maken en logo's ontwerpen

Illustreren is typisch iets wat u in Illustrator doet: het programma heet niet voor niets 'Illustrator'. Met Illustrator ontwerpt u ook logo's. Illustrator biedt een compleet pakket aan professionele gereedschappen om het perfecte logo te ontwerpen.

 

In Illustrator technische tekeningen maken

Als u in Illustrator technische tekeningen wilt maken doet u dat met het 'Pen' gereedschap. En dan is het belangrijk dat u weet wat u erna met die tekeningen kunt doen: u zult ze van een invullinging moeten voorzien, misschien met Pantone werken of tekst erbij plaatsen. Of ze mooier maken met bijzondere kleuren en effecten. Daarom is het handig als u eerst de Illustrator Cursus volgt en daarna de Illustrator Pen en Overtrekken Cursus of de Illustrator Cursus Gevorderden. Met de complete cursus Illustrator Gevorderden leert u natuurlijk het meest. De cursus Pen en Overtrekken leert u de overtrektechniek en uitgebreid werken met het 'Pen' gereedschap.

 

Mode & Styling: kleding overtrekken, technische tekeningen maken

In de mode wordt vaak aan de hand van een foto een kledingstuk overgetrokken. Dit kan zijn omdat er aan de hand van die tekening een technische tekening moet worden gemaakt of voor gebruik in een moodboard. Er zijn nog heel wat meer redenen te bedenken en elk bedrijf heeft zijn eigen redenen. In Illustrator kunt u perfect overtrekken met het 'Pen' gereedschap. Met dit gereedschap maakt u zeer precieze tekeningen die te gebruiken zijn voor doorsturen naar bijvoorbeeld China, Indonesië, Bangladesh, Turkije of waar de kleding dan ook in productie wordt genomen.
U leert kleding (en veel meer) overtrekken tijdens de Illustrator Cursus Gevorderden, de Illustrator Cursus Pen en Overtrekken cursus en natuurlijk tijdens de Illustrator Opleiding.

 

Mode & Styling: sfeertekeningen en illustraties maken

Adobe Illustrator is perfect voor het maken van vrije illustraties om sfeer en impressie uit te beelden. U tekent alles vanaf nul zelf in Illustrator. Om dit te kunnen doen hebt u allerlei vaardigheden nodig. Die leert u tijdens de Illustrator Cursus. Ook professionals die al ervaring hebben met Illustrator boeken toch vaak deze cursus omdat heel wat onderwerpen nooit door hen zijn gebruikt terwijl ze cruciaal zijn om later goed door te kunnen werken en precies het artwork te maken dat u nodig hebt.

 

In Illustrator overtrekken (kleding, foto's en meer)

Overtrekken van kleding, foto's, portretten en objecten kan met meerdere tekengereedschappen. De eersten komen aan bod tijdens de eerste Illustrator cursus, de Illustrator Cursus Mode & Styling, de Illustrator Cursus voor Architecten en natuurlijk de Illustrator Opleiding.
Een belangrijk gereedschap is de 'Pen'. En daarmee leert u werken tijdens de Illustrator Gevorderden Cursus, de Illustrator Cursus Pen & Overtrekken en natuurlijk tijdens de Illustrator Opleiding.

 

Boeken vormgeven en tijdschriften ontwerpen

Dit doet u in InDesign, u leert dit dus ook tijdens de cursus InDesign. Met dit programma combineert u beeldmateriaal, illustraties, logo's en tekst tot een aantrekkelijk geheel. Vrijwel elk tijdschrift wordt sinds een paar jaar in InDesign ontworpen.

 

Websites en nieuwsbrieven ontwerpen

Dit kunt u in verschillende programma's doen.

Nr. 1: Met Illustrator combineert u foto's en tekst en vrije illustraties in vectoren. Illustrator biedt professionele tekstopmaak en typografie. U kunt alle elementen makkelijk omkleuren en verplaatsen, schalen gaat makkelijk en zonder kwaliteitsverlies.
U kunt in Illustrator geen foto's bewerken: dat zult u in Photoshop moeten doen. U zult dus afhankelijk zijn van derden voor het aanleveren van geschikt beeldmateriaal.

Nr. 2: Met Photoshop kunt u alle foto's bij elkaar zetten en tekst toevoegen. U bent wel beperkt tot fotografisch materiaal als u Illustrator niet beheerst. Ook is het omkleuren van elementen wat bewerkelijker dan in Illustrator en is vrijwel alles net even wat lastiger te doen.
Als u ook vector illustraties wilt toevoegen en extra's met tekst wilt doen bent u beter af met Illustrator. Hierin kunt u strakke illustraties en logo's ontwerpen.

Nr. 3: Met InDesign kunt u ook websites ontwerpen. In InDesign is het spelen met elementen handiger dan in Photoshop maar door de manier van werken in InDesign is alles net even wat langzamer. Ook het 'even' maken van bijvoorbeeld een knopje of speciaal element valt in het niet bij wat Illustrator biedt.

 

Websites bouwen en websites beheren

U kunt in Dreamweaver websites bouwen. Natuurlijk zijn er Content Management Systemen als WordPress maar deze kunt u ook in Dreamweaver ontwerpen en vormgeven. Als u Dreamweaver beheerst wordt WordPress wel een flink stuk makkelijker.

Voor de grootste flexibiliteit en alle controle over hoe de website eruit moet komen te zien is Dreamweaver ideaal: u gebruikt eigen ontwerpen en bepaalt zelf waar wat staat én hoe het eruit moet komen te zien.

Ook websites beheren is in Dreamweaver ideaal: met Dreamweaver checkt u of alle links werken, of er pagina's niet verbonden zijn en hebt u alle controle over een totale website.

 

Illustraties en foto's combineren

U kunt dit in zowel Photoshop als Illustrator doen. En natuurlijk ook in InDesign. U zult, als u deze foto's of illustraties zelf wilt maken, natuurlijk wel met Illustrator of Photoshop moeten kunnen werken. En als u het in InDesign wilt doen hebt u ook kennis van InDesign nodig. Als u alleen Photoshop en Illustrator leert bent u klaar. Als u ook InDesign leert hebt u nog meer mogelijkheden voor onder andere tekst.

 

Typografie

Voor pure typografie kunt u terecht tijdens een Illustrator cursus of de InDesign cursus. InDesign biedt meer mogelijkheden dan Illustrator, u kunt erin met bijvoorbeeld 'dropcaps' (grote kapitalen) en GREP styles werken. Als u professioneel aan de slag wilt met tekst is InDesign de beste keuze.

 

Pantone leren gebruiken

Met Pantone leren werken is het handigst in Illustrator. Het kan ook in InDesign maar omdat Pantone vaak ook in artwork, illustratie en logo wordt gebruikt en u deze nu eenmaal in Illustrator zult ontwerpen slaat u met Illustrator twee vliegen in een klap.

 

Dessins ontwerpen

Dessins ontwerpen kan in Illustrator en Photoshop worden gedaan. Als u beide beheerst kunt u elementen uit beide combineren.

In Illustrator ontwerpt u strakke vectordessins. Deze zijn perfect schaalbaar en resolutie onafhankelijk.
We bieden een speciale cursus voor dessins maken in Illustrator.
In Photoshop ontwerpt u fotografische dessins. Deze zijn niet mooi schaalbaar en afhankelijk van resolutie. We bieden een speciale cursus voor dessins maken in Photoshop.

 

HTML5

U leert HTML5 tijdens de Dreamweaver cursussen, tijdens de HTML en CSS cursus en ook tijdens de aparte HTML module.

 

CSS3

U leert speciale CSS3 extra's tijdens de aparte CSS cursus. Maar u leert ook CSS3 tijdens de verschillende Dreamweaver cursussen.

 

 

 

 

 

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven