Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

CSS code: consequente website vormgeving en webpagina's snel in uiterlijk aanpassen.

Een dynamisch beroep waarin veel verschillende media samen komen. Webdesign is voortdurend in ontwikkeling.

Complete Webdesigner Opleiding: HTML, CSS + Dreamweaver, Photoshop/Illustrator + Flash + SEO (zoekmachine optimalisatie).

Leer in 7 weken Flash animaties maken met geluid en interactie. Flash staat ook aan de basis van apps.

Webdesigner: HTML en CSS code voor webeditors en bv. WordPress. Maak of bewerk graphics voor de website in Photoshop en maak interactieve banners.

U bevindt zich hier: Home > Webdesign Cursussen Algemeen > CSS supermodule
 

CSS en CSS3 cursus: cascading stylesheets

CSS: cascading stylesheets bepalen het uiterlijk van webpagina's. Absolute, relatieve en meer positionering gebruiken, het box model én CSS3 technieken als de populaire afgeronde hoeken komen aan bod.  

Ervaringen en reviews

 • Deze cursus was voor mij echt een must, ik wist niet dat er zoveel mogelijk was met CSS. En voorlopig ben ik nog niet uitgestudeerd.
  Peter P.
 • Ik vond deze cursus zeer goed te doen. Ik gebruikte al een poos Dreamweaver en de stylesheets waren mij duister. Ik heb veel meer geleerd dan dat.
  Hennie J.
 • Mijn baas laat mij sinds kort de website bijhouden in Dreamweaver. Dat was al een uitdaging. Maar na de Dreamweaver cursus heb ik ook deze gedaan. Er zijn wel overlappingen, ik had misschien toch het advies moeten opvolgen en de Gevorderden cursus moeten doen. Maar als ik mijn baas lief aankijk... mag ik deze vast ook doen en kom ik terug.
  Judith N.
 • Fijne sfeer en cursus, duidelijk lesmateriaal, prima uitleg tijdens de les en zelfs hulp buiten de lessen.
  Zef H.
 • Deze cursus sluit prima aan op wat ik nodig had. Het ontbrak me aan kennis om ons intranet vorm te geven, dat lukt nu heel goed.
  Janniek de K.
 • Bedankt voor de cursus!
  Ton V.
 • Goede cursus als je niks weet van CSS en daarmee wilt beginnen. Je hebt kennis van Dreamweaver nodig omdat Dreamweaver tijdens deze cursus wordt gebruikt. Als je niet weet hoe dat werkt heb je er ook wel veel aan maar je zult dan je eigen editor moeten gebruiken om speciale dingen te doen. Ik gebruik zelf niet Dreamweaver. Ik mocht het op mijn laptop met mijn eigen editor terwijl de docent meekeek. Daar heb ik veel van geleerd! Maar ondertussen ben ik wel een beetje hebberig geworden naar Dreamweaver, misschien ga ik dat toch wel gebruiken. Dan zien jullie me terug.
  Jon de R.
 • Ik ben blij met deze cursus, ik gebruikte Dreamweaver lang geleden (MX...) toen het nog van Macromedia was. Deze cursus heeft me weer enthousiast gemaakt om lekker zelf met code te kloten.
  Rein G.
 • Deze cursus behandelt alles vanaf nul, dat maakte het voor mij haalbaar. Ik heb niks aan snelle wollige uitleg waarna ik alles zelf moet uitzoeken, ik wil gewoon echt les en begrijpen wat ik doe. Dat is allemaal gelukt.
  Gert Jan P..
 

Uw Webdesign Cursus

Cursus CSS: Cascading Stylesheets

Tijdens deze cursus schrijft u eerst vanaf nul CSS code. Met CSS code oftewel Cascading Stylesheets wordt elke internetpagina opgemaakt. Als u CSS code beheerst kunt u óók het uiterlijk van websites en blogs die door bijvoorbeeld WordPress en andere content management worden gegenereerd aanpassen.
Daarna leert u elementen op webpagina's positioneren en extra CSS3 functies.

Voorkennis?

U hebt geen kennis van CSS nodig, wel van HTML. U gaat Dreamweaver gebruiken, u dient hiermee dus te kunnen werken. Anders is de HTML, CSS en Dreamweaver cursus een betere keus.

Cursus CSS, CSS3 en stylesheets cursus in Amsterdam

CSS cursus, cascading stylesheets cursus in Amsterdam

 

Websites ontwerpen of bouwen?

Websites ontwerpen is iets anders dan websites bouwen. Voor het ontwerpen van websites wordt vaak gebruik gemaakt van Illustrator of Photoshop. Hierin maakt u het ontwerp dat u voor ogen hebt en kunt dit naar uw klant sturen. Uiteindelijk bouwt u aan de hand van dit voorbeeld de website.

Voor websites bouwen gebruikt u code en een webeditor als Dreamweaver.

Webdesigner opleiding

Als webdesigner dient u tegenwoordig veel te kunnen. Er wordt niet alleen verwacht dat u de website ontwerpt: u moet hem vaak ook bouwen.

Tijdens onze webdesigner opleiding gaat u dus ontwerpen én bouwen en krijgt een compleet pakket aan vaardigheden: HTML, CSS (Cascading Style Sheets), SEO, Photoshop en Flash.

Webdesign en Dreamweaver

Wilt u met Dreamweaver leren werken? Volg dan de cursus 'HTML, CSS en Dreamweaver' of de cursus 'Dreamweaver Gevorderden'.

Webdesign, Photoshop & Illustrator

Voor webdesigners zijn twee andere programma's handig: Photoshop en Illustrator.

Photoshop: tijdens de webdesigner opleiding leert u werken met Photoshop om websites te ontwerpen en beeldmateriaal te bewerken voor gebruik in uw websites.

Illustrator wordt veel voor het ontwerpen van websites en nieuwsbrieve gebruikt én voor elementen die u in Flash wilt animeren.

Webdesign en Flash

Als webdesigner zult u regelmatig iets moeten doen in Flash. Uw klanten kunnen een geanimeerde banner of advertentie vragen of u dient een zelfstandige animatie te maken, of zelfs een ontwerp voor een app. Lees meer over de Flash cursus en wat u met Flash kunt doen.

 

 

 

 

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: kennismaken met CSS

Tijdens deze les gaat u kennismaken met CSS. U gaat de syntax van CSS leren kennen en deze op de hand schrijven. De CSS code en zijn syntax belangrijk: als u later met bijvoorbeeld WordPress, Joomla, Drupal of Typo3 aan de slag zou willen is het kennen van de code cruciaal om het uiterlijk van pagina's aan te passen.

Aan het eind van deze les kunt u vanaf nul CSS stijlen schrijven en het uiterlijk van diverse elementen op een HTML pagina beinvloeden.

Les 2: stylesheets gebruiken

Tijdens deze les werkt u met stylesheets. De syntax van CSS is u inmiddels bekend, tijd om te gaan werken met externe bestanden en te leren wanneer welk type bestand het handigst is.

Aan het eind van deze les kunt u webpagina's koppelen met diverse soorten stylesheets en beheerst u al enkele speciale vormgevingselementen voor onder andere het vormgeven van verschillende soorten links.

Les 3: CSS en positionering

Tijdens deze les maakt u kennis met CSS en positionering: u gaat elementen op de pagina positioneren. U leert ook alles over het boxmodel.

Aan het eind van deze les kunt met een bepaald soort positionering werken en begrijpt u het boxmodel.

Les 4: nog meer positionering

CSS positionering is belangrijk voor het kunnen opbouwen van webpagina's. U gaat werken met absolute, relatieve, statische, gefixeerde en niet-gepositioneerde elementen.

Aan het eind van deze les weet u hoe u diverse soorten positionering kunt gebruiken. U kunt ze bovendien combineren om precies voor elkaar te krijgen wat u voor ogen hebt.

Les 5: CSS extras

Deze les is gewijd aan de meer geavanceerde mogelijkheden die CSS biedt. U gaat werken met tag- en class relatieve stijlen en classes, met speciale ID's en leert waar u op dient te letten.

Aan het eind van deze les kunt u meer complexe CSS structuren opzetten en weet u hoe u deze kunt inzetten voor bijzondere opmaak en structuur.

Les 6: CSS3 mogelijkheden

Tijdens deze les leert u de nieuwe mogelijkheden van CSS3 gebruiken om websites van mooie extra's te voorzien. U leert waar u op dient te letten en welke zaken u dient te vermijden. Ronde hoeken, spiegeling, schaduw, alles komt aan bod.

Na deze les kunt u cosmetische extra's aan webpagina's toevoegen en weet u wat u moet doen om dit zo goed mogelijk weer te laten geven.

Les 7: toetsles

Tijdens deze les maakt u vanaf nul een website met HTML en CSS, natuurlijk in Dreamweaver met een paar mooie CSS3 extra's.

Na deze les kunt u vanaf nul een CSS omgeving bouwen waarin u het stramien vastlegt voor niet alleen de structuur maar ook de opmaak van websites.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

 

Volgende startdatum

Deze cursus wordt op inschrijving extra ingeroosterd. Als u zich inschrijft wordt in overleg een startdatum afgesproken. Deze wordt op de website gepubliceerd zodat anderen zich kunnen inschrijven en u ontvangt vervolgens de factuur.

Cursus is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Zeven weken training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Cursusduur

In een groep

Zeven weken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Een speciaal schema is mogelijk.

Lesduur

In een groep

7 blokken van 3 uur.
Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

7 blokken van ± 2.45 uur.
De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

Groepscursus

€   875,00 exclusief BTW
€1058,75 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 1195,00 exclusief BTW
€ 1445,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 1695,00 exclusief BTW
€ 2050,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven