Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

Flash doet het niet op iPhone of iPad? Niets is minder waar. Flash wordt ook gebruikt voor het ontwikkelen van apps. En u kunt exporteren voor Android, Windows Phone en Apple!

Flash werkt met scripts. Aan de hand van voorbeelden leert u hoe u scripts invoegt en aanpast.

Kenmerkende onderdelen in Flash zijn symbols. Deze gaat u dus ook gebruiken. U leert ze vanaf nul ontwerpen zodat u weet wat handig is en wat u beter niet kunt doen.

Webdesigner? Klanten vragen tegenwoordig vaak niet alleen een website maar ook een app. Die kunt u ook in Flash ontwerpen.

Flash is niet moeilijk, u zult wel bij het begin moeten beginnen. Zo krijgt u alles goed door, kunt u efficiënt werken en uw werk professioneel maken.

Tijdens de Flash cursus werkt u met de tijdlijn: zonder tijdlijn is er immers geen beweging. Maar er is nog heel wat meer te verkennen. U leert het allemaal tijdens de cursus Flash.

U hebt een keer per week les. Maar dat is niet alles: tussen de lessen door krijgt u nog volledige begeleiding. U bent, de toets meegerekend, in zeven intensieve weken klaar met uw cursus.

Elke les krijgt u opdrachten en huiswerk. Tussen de lessen kunt u contact opnemen en bestanden insturen. Ze worden nagekeken: u bent direct geholpen. Even bellen kan natuurlijk ook.

U bevindt zich hier: Home > Flash Cursussen Algemeen > Flash cursus
 

Adobe Flash cursus

Maak animaties met geluid, script en interactie en gebruik de tijdlijn om acties op bepaalde momenten te laten plaatsvinden. Een app ontwerpen? Flash apps doen het op Android, Windows én Mac platforms.  

Ervaringen en reviews

 • Deze cursus zorgt voor een snelle opbouw van kennis van Flash. Ik wist er niets van maar werkte in de vierde les al met vertrouwen met de tijdlijn. Zorgvuldige begeleiding en geduldige docent.
  Karl de J.
 • Ons bedrijf maakt banners met Flash en ik kreeg nieuwe taken... Ik moest dus Flash gaan leren. En ik kon er al snel mee aan de slag, deze cursus is helemaal naar mijn wens.
  Johanna W.
 • Goede cursus. Ik had wel zelf ook scripts willen leren schrijven maar dat is echt een vak apart. Misschien een idee om ook een scriptscursus te gaan geven. Dan kom ik zeker terug!
  Jaap de J.
 • Veel geleerd en ik gebruik Flash nu op het werk. Ik heb precies geleerd wat ik verwachtte en nodig had.
  R. V.
 • Wat je echt moet weten voor je aan deze cursus begint is dat je echt tijd moet maken voor het oefenen. Anders gaat het echt niet lukken. Alleen naar de les komen is echt niet genoeg. Ik liep na twee lessen echt al achter maar gelukkig kreeg ik wel hulp tijdens de lessen om weer bij te komen. Dus toch gelukt.
  Rob de P.
 • Leuke cursus waar ik direct al iets aan had. Ik gebruikte Flash al een poos maar sommige dingen waren niet duidelijk. En dat is het nu wel.
  Frank W.
 • Respect voor de juf die door van alles heen lekker zichzelf bleef en geduldig alles uitlegde. Het was een rommelige en vreselijk leuke klas door de twee wel heel jonge deelnemers. Een unicum!
  J. vd L.
 

Flash Cursus en training

Alle informatie over de cursus Flash

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Get Adobe Flash player

Fantastische animaties maken met geluid en interactie?
Apps ontwerpen? Flash!

Kies uw cursus

Uw Flash cursus

Flash cursus

U maakt tijdens deze Flash cursus animaties. Met kleur, invulling, tekst, lagen en maskers maakt u alle elementen die u wilt animeren. U gebruikt de tijdlijn, frames en keyframes voor beweging en integreert scripts voor interactie. Aan het eind van de cursus kunt u een zelfstandige animatie maken.

Flash wordt ook gebruikt voor apps. En die apps doen het op Android, Mac, Windows en andere platforms: u kunt hiervoor apart exporteren.

Voorkennis

U hebt voor deze cursus geen voorkennis nodig, u kunt zo meedoen.

Cursus Flash in Amsterdam

 

 

Flash en iPad?

Er wordt vaak nog gedacht dat Flash het op de iPad/iPod niet doet. Dat is niet helemaal waar: de losstaande animaties (en om die reden meestal ook complete websites die in Flash worden gebouwd) doen het niet. Maar games en apps die met Flash of Flash builder worden gemaakt doen het wel degelijk. Lees op de Adobe website op deze Adobe blog pagina meer.

Flash en apps

Flash wordt ook gebruikt voor het ontwerpen van apps, dit meestal in combinatie met Illustrator en Photoshop voor de icons en symbolen.
In Flash kunt u exporteren voor gebruik op Android, Windows en Mac systemen zodat alle mobiele apparatuur van de gepaste app kan worden voorzien.

Let wel: aan het ontwikkelen van apps voor Apple zijn kosten verbonden: u zult toestemming moeten verkrijgen om te mogen ontwikkelen en bent voor eenvoudig gebruik bijna $ 100,00 kwijt, voor meer uitgebreide ontwikkeling bijna $ 300,00. Het ontwikkelen voor Android en Windows Phone is gratis.

Animaties maken

Er komt bij het maken van een animatie veel kijken. U zult natuurlijk moeten kunnen ontwerpen en hier gevoel voor hebben. Mocht u dat hebben dan kunt u zich uitleven met de gereedschappen die Flash biedt en precies die animatie maken die uw klant nodig heeft.

Cursus, korte inhoudsopgave

 

Les 1: de eerste ontwerpen

Tijdens deze les tekent u met kleur en vorm de objecten om u heen. Kleur en invulling zijn van doorslaggevend belang: zo geeft u uw ontwerpen meer diepte en maakt ze realistischer of juist gestileerder.

Na deze les kunt u diverse soorten elementen op het Flash toneel plaatsen. U kunt werken met kleuren en invullingen en een document structureren.

Les 2: tekenen en tekst

U gebruikt de tekengereedschappen en maakt intuitieve tekeningen, illustraties uit de vrije hand. U leert waar u op dient te letten en wanneer welk gereedschap handig is.

U importeert verschillende bestandstypen en gebruikt ze in uw Flash animatie. Als u weet waarop u moet letten kunt u met beeldmateriaal heel veel doen.

Tijdens deze les komt ook tekst aan bod. U kunt hiermee heel wat trucs uithalen.

Na deze les kunt u met de tekengereedschappen werken om vrije illustraties te maken. U kunt uw artwork organiseren en bovendien verschillende bestandstypen in uw animatie gebruiken. U kunt uw animatie ook van Flash tekst voorzien.

Les 3: animeren, tweens

Tijdens deze les van uw Flash cursus animeert u. U gebruikt de tijdlijn en de mogelijkheden die deze biedt. U werkt met frames en keyframes en heel wat meer. De elementen die u animeert maakt u zelf.

Aan het eind van deze les kunt u werken met de tijdlijn. U kunt frames en keyframes gebruiken om diverse soorten elementen te laten bewegen.

Les 4: symbol, instance...

Tijdens deze les gebruikt u de zogenaamde 'symbols' en 'instances' in Flash. Hiermee kunt u op nog meer manieren animeren.
U werkt met bijzondere instellingen voor animaties en exporteert bestanden voor hergebruik: u beheert hiermee bibliotheken.

Aan het eind van deze les kunt u snel presentaties omkleuren en een ontwerp in meerdere kleuren presenteren. Ideaal voor u en uw klant.
Bekijk een voorbeeld.

Les 5: maskers en interactie

U gaat tijdens deze les werken met maskers. Het principe van een masker wordt uitgelegd en daarna gaat u leren hoe u een masker creatief kunt gebruiken.
U voegt hierna de eerste interactie toe: u maakt knoppen die acties kunnen laten uitvoeren.

Na deze les kunt u in Flash een animatie maken met interactieve elementen. U stelt maskers op bijzondere manieren in om speciale effecten te krijgen.

Les 6: geluid en pad

U werkt tijdens deze les met geluid. Geluid maakt een animatie natuurlijk echt af.
U gebruikt tijdens deze les nog meer extra's als animatiepaden en speciale instellingen.

Na deze les kunt u met geluid in Flash werken en bijzondere elementen animeren en aanpassen.

Les 7: toets

Tijdens deze les krijgt u een concrete opdracht uit te voeren. Er zijn bepaalde instructies en u zult de nodige elementen allen in uw Flash animatie moeten kunnen integreren.

Als u deze test met goed gevolg aflegt en bovendien tijdens de cursus voldoende huiswerk hebt ingeleverd kunt u uw certificaat mee naar huis nemen.

Na afloop van deze cursus kunt u vanaf nul Flash animaties ontwerpen en maken. U kunt ze voorzien van geluid en interactie. Ze zijn klaar voor gebruik op websites en in geanimeerde banners. De basis voor het werken met apps is hiermee ook gelegd.

Nazorg

Na de laatste les gaat u thuis aan de slag. Af en toe zult u nog vragen hebben of tegen dingen aanlopen. U krijgt van ons twee weken nazorg.

 

 

Volgende startdatum

 

Cursus is inclusief

Digitaal boek in aparte delen
Huiswerkopdrachten
Extra opdrachten
Huiswerkcorrectie en persoonlijke tips
Anderhalve maand training en support
Twee weken nazorg
Toetsing en examen
Certificering

Cursusduur

In een groep

Zeven weken.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

Een speciaal schema is mogelijk.

Lesduur

In een groep

6 blokken van 2
en 1 blok van 3 uur.

Elk blok duurt een dagdeel.. Elke week start de les op dezelfde tijd.
Een les kan iets langer duren: we gaan liever langer door dan per sé op tijd klaar te willen zijn.

Persoonlijke en persoonlijke
gereserveerde training

6 blokken van ± 1.45
en 1 blok van ± 2.45 uur.

De lessen zijn wat korter: u hoeft immers niet te wachten op de groep.
De meeste cursisten combineren daarom graag lessen om sneller gereedschappen en onderdelen te kunnen combineren.

huiswerk tijd

U hebt per les ± drie uur nodig voor het huiswerk en ± vijf voor extra opdrachten.
Met een voltijds baan kunt u zich concentreren op alleen het huiswerk.

Groepsgrootte

Maximaal 12 personen

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

Groepscursus

€   875,00 exclusief BTW
€1058,75 inclusief 21% BTW
Over groepstraining

Persoonlijke training

€ 1195,00 exclusief BTW
€ 1445,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke training

Gereserveerde
persoonlijke training

€ 1695,00 exclusief BTW
€ 2050,95 inclusief 21% BTW
Over persoonlijke gereserveerde training

 

 

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven