Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

Met WordPress bouwt u een blog. Maar ook websites die makkelijk door u of uw klant te onderhouden zijn.

WordPress: met een database en PHP wordt de website opgebouwd. HTML en CSS zorgen voor de inhoud en opmaak.

Met kennis van HTML en CSS bepaalt u helemaal zelf hoe uw WordPress blog of website eruit ziet.

Gebruik een (of meer) van de vele WordPress plugins voor extra functionaliteit.

Leer bij ons met HTML en CSS een theme bouwen voor WordPress, zo kunt u de vormgeving helemaal zelf bepalen.

U bevindt zich hier: Home > Webdesign Cursussen Algemeen > WordPress cursussen
 

WordPress cursussen

WordPress is een populair CMS voor blogs en websites. Er zijn 2 cursussen: WordPress opzetten & aanpassen en WordPress & Dreamweaver. Leer werken met plug-ins, themes, extensions en een server, CSS en HTML.  

 

Uw Webdesign Cursus

WordPress cursussen

Er zijn twee WordPress cursussen. U vindt de omschrijving op twee verschillende pagina's.

WordPress is een content management systeem waarmee in het begin alleen 'blogs' werden gemaakt. Naarmate WordPress bekender werd gebruikten steeds meer bedrijven en particuleren het ook om complete websites te maken.

Met WordPress kunt kiezen uit een uitgebreid palet aan voorontworpen websites. Als webdesigner hebben uw klanten echter vaak behoefte aan een eigen ontwerp. Kennis van code (HTML, CSS en soms PHP) is dan cruciaal. U kunt HTML en CSS hier leren. Vanaf 2014 ook PHP.

Startdata staan op de pagina van elke cursus

***

 

Websites ontwerpen of bouwen?
Een groot verschil.

Websites ontwerpen is iets anders dan websites bouwen.
Voor het ontwerpen van websites wordt vaak gebruik gemaakt van Illustrator of Photoshop. Hierin maakt u het ontwerp dat u voor ogen hebt en kunt dit naar uw klant sturen. Uiteindelijk bouwt u aan de hand van dit voorbeeld de website.

Voor websites bouwen gebruikt u code en een webeditor als Dreamweaver.

Webdesigner opleiding

Als webdesigner dient u tegenwoordig veel te kunnen. Er wordt niet alleen verwacht dat u de website ontwerpt: u moet hem vaak ook bouwen.

Tijdens onze webdesigner opleiding gaat u dus ontwerpen én bouwen en krijgt een compleet pakket aan vaardigheden: HTML, CSS (Cascading Style Sheets), SEO, Photoshop en Flash.

Webdesign en Dreamweaver

Wilt u met Dreamweaver leren werken? Volg dan de cursus 'HTML, CSS en Dreamweaver' of de cursus 'Dreamweaver Gevorderden'.

Webdesign, Photoshop & Illustrator

Voor webdesigners zijn twee andere programma's handig: Photoshop en Illustrator.

Photoshop: tijdens de webdesigner opleiding leert u werken met Photoshop om websites te ontwerpen en beeldmateriaal te bewerken voor gebruik in uw websites.

Illustrator wordt veel voor het ontwerpen van websites gebruikt én voor elementen die u in Flash wilt animeren. Als u Photoshop al beheerst kunt u de module vervangen door Illustrator. U kunt in Illustrator geen foto's bewerken, daar hebt u Photoshop voor nodig.

Webdesign en Flash

Als webdesigner zult u regelmatig iets moeten doen in Flash. Uw klanten kunnen een geanimeerde banner of advertentie vragen of u dient een zelfstandige animatie te maken, of zelfs een ontwerp voor een app. Lees meer over de Flash cursus en wat u met Flash kunt doen.

 

WordPress cursus 1:
WordPress installatie & gebruik

Tijdens de cursus WordPress Installeren En Gebruiken leert u een database aanmaken, WordPress installeren en aanpassen. Na de cursus kunt u direct aan de slag: uw blog of website staat klaar en u kunt er overal bij.

 

WordPress cursus 2:
WordPress & Dreamweaver

Tijdens de cursus WordPress en Dreamweaver leert u slimme Dreamweaver extra's om uw WordPress website of blog aan te passen met HTML, CSS en Dreamweaver.

 

 

Volgende startdatum

WordPress cursussen worden op inschrijving extra ingeroosterd.
Als u zich inschrijft ontvangt u eerst een voorsteldatum. U kunt die aanpassen. Zodra de startdatum akkoord is wordt hij op de website gepubliceerd zodat anderen zich kunnen inschrijven en ontvangt u de factuur.

Tarieven

U vindt de tarieven van deze twee WordPress cursussen op hun eigen pagina's.

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven