Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

© CreativePark 2003 - 2013

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > InDesign Cursussen Algemeen > InDesign Training Op Maat
 

Adobe InDesign masters gebruiken

Leer alles wat mogelijk is met de masters van InDesign. Deze cursus toont u hoe u alle extra's die InDesign biedt kunt gebruiken. Masters aanpassen, combineren en slimme instellingen: alles komt aan bod.  

Ervaringen en reviews

 • Prima korte cursus, erg handig.
  Janneke de J.
 • Handige les, precies wat ik nodig had om lekker snel door te werken.
  Melle W.
 • Efficiente les, veel geleerd en nog huiswerk er bovenop, heel fijn, bedankt.
  Edwin vd. K.
 • Goede cursus, ik heb precies de dingen geleerd die ik hoopte te leren. Ik gebruik InDesign dagelijks maar wist bepaalde dingen niet.
  J.B.
 • Bedankt, ik sta nu steviger in mijn schoenen tijdens het gebruik van InDesign. Ik weet nu waar ik op moet letten.
  Jan K.
 • Geen onnozel laag niveau of slappe verwijzingen naar tutorials. Echt een perfecte uitleg en een cursus waar je iets aan hebt.
  Joris de B.
 

Uw cursus InDesign

Masters gebruiken in InDesign

Tijdens deze cursus leert u allerlei handige zaken over de masters waarmee u in InDesign werkt. Niet alleen dat: u leert ook diverse soorten masters combineren voor een mooi en evenwichtig geheel. De nadruk ligt op het handig leren worden in het opmaken van professionele masters. Natuurlijk is ook deze cursus creatief, u gaat veel leren en doen.

Voorkennis

U hebt voor deze cursus kennis van InDesign nodig: u gaat diverse soorten content gebruiken. U zult moeten weten hoe u een document opmaakt en beeldmateriaal en illustraties invoegt en hoe u de tekststijlen gebruikt.

Cursus InDesign op maat

InDesign en beeldmateriaal gebruiken in InDesign, resolutie, ware resolutie, relatieve resolutie

 

Verschillende programma's

U krijgt als grafisch vormgever met veel diverse vakgebieden te maken krijgen en er zal veel van u worden verwacht. Zo zult u vaak niet alleen het beeldmateriaal invoegen maar dit ook moeten kunnen bewerken. Er kan gevraagd worden of u een illustratie of zelfs logo vanaf nul ontwerpt. Voor grafisch ontwerpers is het inmiddels dus vrijwel noodzakelijk ook kennis te hebben van de programma's waarin dit kan worden gedaan.

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator is het ideale programma voor het maken van decoratieve elementen en logo's. U maakt erin decoratieve elementen voor gebruik in InDesign. Er kan nog heel wat meer mee: het programma is bedoeld om te illustreren en is voor het vormgeven van bijvoorbeeld visitekaartjes en posters ideaal en superieur aan InDesign. U zult Illustrator in de praktijk veel gebruiken als u eenmaal weet wat er allemaal mee mogelijk is.

Een cursus Illustrator is dus een slimme zet.

Adobe Photoshop

In Photoshop kunt u beeldmateriaal bewerken: foto's. Dit kan niet in InDesign worden gedaan. Het is dus slim om Photoshop te beheersen. Misschien denkt u nu dat dit niet echt nodig is maar in de praktijk valt dit tegen: u zult bijvoorbeeld elementen vrijstaand willen maken of in kleur aanpassen, een portret beter willen uitlichten of een landschap frisser laten tonen. Deze dingen zijn niet mogelijk in InDesign: u bent dus goed af met een of zelfs meerdere cursussen Photoshop.

Een cursus Photoshop >

 

Cursus inhoud

 

Les 1: kennismaken met masters

Tijdens deze les leert u InDesign documenten opmaken met masters. U leert wat een master is, hoe hij kan worden ingesteld en wat er voor slimme mogelijkheden zijn zodra u met 'Masters' (sjablonen in InDesign) gaat werken. Masters zijn fantastisch om een layout consequent te krijgen en u zult veel plezier hebben van het gebruik van goed ingestelde masters.

Les 2: bijzondere 'masters'

Als u eenmaal weet hoe een master werkt is het tijd om kennis te maken met verschillende soorten masters. Daarbij wordt handig gebruik gemaakt van de mogelijkheden die InDesign biedt om verschillende soorten documenten met elkaar te combineren.

Als u naar tijdschriften kijkt zult u opmerken dat pagina's consequent zijn opgemaakt, hoe verschillend ze ook zijn. Maar niet alle pagina's zijn op dezelfde manier consequent opgemaakt. U gaat leren hoe u dit zelf kunt aanpakken en concrete trucs leren die u in de dagelijkse praktijk veel zult gebruiken als u ze eenmaal kent.

Volgende startdatum

Deze cursus wordt op inschrijving extra ingeroosterd. Als u zich inschrijft wordt in overleg een startdatum afgesproken. Deze wordt op de website gepubliceerd zodat anderen zich kunnen inschrijven en u ontvangt vervolgens de factuur.

Cursus is inclusief

Begeleiding tijdens uw les
Lesmateriaal
Huiswerk
Correctie van uw huiswerk

Cursusduur

1 les

Lesduur

2 x 2 uur

huiswerk tijd

Ongeveer 16 uur huiswerk. Als u zelf de beelden gaat bewerken natuurlijk meer. U zult dan wel kennis moeten hebben van Photoshop en/of Illustrator.

Groepsgrootte

Maximaal 12

Wat hebt u nodig

Software proefversie / volledige versie
Een computer
Computervaardigheden
Enige kennis v.d. Engelse taal
Eventueel: een Wacom tablet

Cursus tarieven

€ 395,00 exclusief BTW
€ 477,95 inclusief 21% BTW

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven