Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

 

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Webdesign cursussen algemeen > Dreamweaver informatie
 

Wat meer over Dreamweaver

Dreamweaver is het perfecte programma om allerlei soorten websites en zelfs blogs mee bij te houden en aan te passen. Beheer van stylesheets, content en media: alles kan in Dreamweaver!  

 
 

Dreamweaver geschiedenis

EInd jaren negentig kwam een nieuwe web editor, een programma om websites mee te bouwen, op. De oprichtster van CreativePark deed toen haar opleiding webdesign en van haar docent kreeg ze een CD met erop 'Dreamweaver', de allereerste versie. Je had toen nog niet veel editors, Homesite was er, en Coffeecup. Maar Dreamweaver was revolutionair.

De ontwikkelaars van Dreamweaver: Macromedia, deden hun best om er een zo goed mogelijk programma van te maken. Ze waren een bedrijf dat zich inzette voor goede software voor internet publicaties en van hun hand was bijvoorbeeld ook FIreworks waarmee grafische bestanden (plaatjes) voor gebruik op websites konden worden gemaakt. En ook Flash: hiermee konden interactieve animaties worden geproduceerd.

Macromedia werd een hit.
Een zo grote hit dat Adobe (met zijn eigen rampzalige GoLive) in 2005 Macromedia opkocht... De vrees bestond dat Dreamweaver de kant van GoLive op zou gaan. Gelukkig is dat niet gebeurd: Dreamweaver is nog steeds een fantastisch programma voor het bouwen en onderhouden van websites.

Dreamweaver nu

Met content management systemen als Typo3, WordPress en Joomla (en anderen) lijkt Dreamweaver minder belangrijk te zijn. Maar niets is minder waar! Al deze CMS-en (Content Management Systemen) dienen er immers voor te zorgen dat de inhoud van de websites die ermee worden gebouwd zichtbaar is in de browsers (de programma's waarmee u websites bekijkt). Dat betekent dat alles moet worden gepresenteerd door middel van een bepaalde layout. Die layout kunt u maken in Dreamweaver. U kunt met andere woorden een website ontwerpen en de structuur bouwen in Dreamweaver. Met bijvoorbeeld WordPress kunt u de content dan invoegen. Maar natuurlijk is dat ook mogelijk in Dreamweaver!

 

 

 

 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven